Duurzaam Toerisme

TUI Nederland is nummer 1 in duurzaam toerisme. Wij dragen de wereld een warm hart toe en voelen ons medeverantwoordelijk voor de duurzame ontwikkeling van de vakantiebestemmingen. TUI Nederland richt zich op vakanties met respect voor mens, dier en natuur.

TUI Group

Als grootste reisconcern ter wereld speelt TUI Group, waar TUI Nederland een onderdeel van is, een belangrijke rol in de wereldwijde toerisme-industrie. Wij zijn ons ervan bewust dat wij een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen.

Ons doel met betrekking tot duurzame ontwikkeling is om de milieu-impact tot een minimum te beperken, de cultuur en de mensen op de vakantiebestemmingen te respecteren en een reële economische bijdrage te leveren aan lokale gemeenschappen.

In 2015 heeft TUI Group een vijfjarenstrategie gelanceerd, genaamd TUI Group “Better Holidays, Better World” Sustainability Strategy 2015-2020. TUI Nederland heeft een eigen driejarenstrategie Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015, voor TUI Belgium is eveneens een Duurzaam Toerisme Plan 2012-2015 gelanceerd. De strategie bestaat uit de pijlers Step lightly, Make a difference en Lead the way.

Documenten en jaarverslagen

TUI Group en TUI Nederland hanteren de volgende beleidsdocumenten:

TUI Group, TUI Nederland en TUI Belgium rapporteren jaarlijks over hun duurzaam toerisme prestaties: