Goed Idee Reizen richt zich op vijftigplussers die vanuit een christelijke levensvisie willen reizen. Binnen dit segment is Goed Idee Reizen de snelst groeiende reisorganisatie van Nederland. Het is een zelfstandig naar buiten tredend reismerk van Kras, gevestigd in Ammerzoden.

Groepsreizen vanuit een christelijke levensvisie

Het onderscheidend vermogen van Goed Idee Reizen is dat zij mensen met een soortgelijke levensovertuiging reizen aanbiedt in eigen christelijke sfeer. Deze eigen sfeer uit zich bijvoorbeeld in het feit dat de zondag altijd reisvrij is. Verder is er regelmatig voor of na het avondeten een meditatief moment, waarbij de Bijbel centraal staat. Uiteraard is niets verplicht. De groepsreizen worden altijd begeleid door een eigen reisleider. Mede hierdoor, en doordat de groep bestaat uit gelijkgezinden, is het groepsgevoel groot.

Het reisaanbod van Goed Idee Reizen omvat vele tientallen bestemmingen binnen en buiten Europa en varieert van riviercruises tot busreizen en vliegvakanties. Ook reizen naar Bijbelse landen maken een belangrijk deel uit van het aanbod. Naast de ‘open reizen’ is Goed Idee Reizen ook actief met het aanbod van groepsreizen op maat voor onder andere kerkelijke gemeenten, koren en christelijke organisaties zoals de EO.