Holland International is dé bestemmingsspecialist van TUI Nederland en biedt een enorme keuze aan vakanties: zonvakanties, autovakanties, stedentrips, wintersport, cruises en verre reizen naar meer dan 400 bestemmingen.

Holland International. Wij begrijpen waar u heen wilt.

Holland InternationalHolland International is dé bestemmingsspecialist van TUI Nederland. Het reismerk biedt een enorme keuze aan vakanties: zonvakanties, autovakanties, stedentrips, wintersport, cruises en verre reizen.

Holland International heeft een zeer gevarieerd aanbod en is altijd op zoek naar bijzondere bestemmingen, aparte hotels en speciale excursies. Duurzaam toerisme staat hoog in het vaandel. Het reismerk selecteert zoveel mogelijk accommodaties, vervoersmogelijkheden en excursies die rekening houden met mens, dier en natuur. Holland International is aangesloten bij ANVR, SGR, SGC en Calamiteitenfonds.

Holland International.
Wij begrijpen waar u heen wilt.

 

Geschiedenis Holland International

De geschiedenis van reisorganisaties in Nederland is er eentje van fusies en overnames. Maar de manier waarop men bij Holland International te werk ging, blijft een zeldzaamheid. De touroperator is namelijk ontstaan uit maar liefst 64 zelfstandige BV’s.

De oprichting van Holland International getuigde van visie. Het begin van de jaren ’70 markeerde de opkomst van het grootschalige toerisme; enkele reisorganisaties wilden samen gaan optrekken om zo op termijn een sterke positie in de markt te behouden. De eerste aanzet tot Holland International werd gegeven door reisorganisaties de Magneet en Centouri, die uit waren op onderlinge samenwerking. Dankzij de bemiddeling van de KLM, die ook haar belangen wilde veiligstellen, vormden zij met een aantal touroperators het Tourist Fonds, dat door interne concurrentie al weer snel uiteen viel. Maar een nieuwe weg was voorgoed ingeslagen. Besloten werd een breder front te vormen: de KLM met het Tourist Fonds, de NS die participeerde in Lissone-Lindeman en de Nederlandsche Scheepvaart Unie met haar reis- en toerismegroep sloegen de handen ineen. De besprekingen tussen deze partijen werden in 1974 afgerond met de oprichting van Holland International.

In één klap werd Holland International de grootste reisorganisatie in Nederland. Zij kreeg al snel de naam van een up-market, hoogwaardige en innovatieve touroperator. Als eerste in Nederland richtte Holland International in 1988 een aparte zakenreispoot op. Trendsetter was Holland International met de Courtesy Club, die bestaat uit de vijftig bestverkopende reisagenten.

Tegenwoordig is Holland International een echte bestemmingsspecialist en het reismerk in Nederland met het breedste vakantieaanbod. De reisagent is dé partner van het reismerk; Holland International biedt haar producten alleen aan via ANVR-reisbureaus. Het reismerk Holland International is daarnaast ook naamgever van de ruim zestig franchise reisbureaus van TUI Nederland, die sinds 2005 opereren onder de naam Holland International Reisbureau.

In juni 2011 is Holland International bovendien gestart met een nieuwe franchiseformule: Holland International Reisbureau at Home. Onder deze naam werken zelfstandig ondernemende reisadviseurs vanuit hun ‘huiskamer’, ondersteund door Holland International. De persoonlijke expertise van de reisadviseurs in combinatie met de kennis en support van Holland International, maakt Holland International Reisbureau at Home tot een sterke franchiseformule.