OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

CO2-voetafdruk
TUI Nederland heeft inzicht in de CO2-voetafdruk van de bedrijfsactiviteiten van de kantoren in Enschede, Rijswijk, Ammerzoden en Schiphol-Rijk en de Arke winkels. Deze voetafdruk is een inventarisatie van de CO2-uitstoot als gevolg van het elektriciteitsgebruik, het verwarmen van de kantoren, het gebruik van (afval)water, de woon-werk en zakelijke kilometers, het gebruik van papier voor kantoorwerkzaamheden, promotiemateriaal en de productie van de reisbrochures en magazines. TUI Nederland streeft naar een reductie van de CO2-voetafdruk van twintig procent tussen 2011 en 2015. Daarnaast streeft TUI Nederland naar klimaatneutraal werken door de CO2-uitstoot in 2015 te compenseren.

Duurzaam inkopen
Niet alleen de vakantieproducten van TUI Nederland voldoen aan richtlijnen op gebied van het respectvol omgaan met mens, dier en natuur. TUI Nederland neemt ook duurzaamheidscriteria mee bij de inkoop en aanbesteding van alle niet-reisgerelateerde producten en diensten. TUI Nederland streeft naar een kernassortiment kantoorartikelen dat minimaal uit vijftig procent milieuvriendelijke producten bestaat. Het aanbod van het kantine-assortiment moet minimaal voor vijftig procent bestaan uit verantwoorde producten en de producten in de snoep- en drankenautomaat moeten gezond en gevarieerd zijn. Maar ook op gebied van de schoonmaakdiensten, de hovenier, de bedrijfs- en werkkleding, de premiums en ICT & telecom wil TUI Nederland een duurzaamheidslag slaan.

Energie
TUI Nederland spaart het klimaat als de milieubelasting van het energieverbruik (gas en elektriciteit) wordt teruggedrongen. Enerzijds verhoogt TUI Nederland het gebruik van duurzame energiebronnen zoals groene stroom en gas; anderzijds vermindert TUI Nederland het energieverbruik in de bedrijfspanden. Het streven is om honderd procent stroom te gebruiken dat gewonnen is uit duurzame energiebronnen.

Water
Toiletten gebruiken het meeste water in kantoorgebouwen. TUI Nederland reduceert het watergebruik in de winkels en in de hoofdkantoren door hiervoor reductiemaatregelen voor bijvoorbeeld toilet en kranen door te voeren.

Afval
Afvalpreventie richt zich op het voorkomen en beperken van het afval en op het verminderen van de milieuschade van afval. TUI Nederland scheidt daarom het afval in papier, karton, batterijen, plastic bekertjes, mobiele telefoons, ICT-producten en restafval voor recycling. Daarnaast leveren de reisbureaus ook het glaswerk gescheiden in.

Papier
TUI Nederland is een grootgebruiker van papier. Elk seizoen sieren tientallen brochures de schappen van de reiswinkels. TUI werkt er hard aan om de CO2-voetafdruk van brochures, magazines, huisdrukwerk en kopieerpapier te verkleinen door het gebruik te verlagen en te zoeken naar het papier met de laagste CO2-voetafdruk. Het papier voor de magazines en personeelsbladen, en het kopieer- en briefpapier is milieuvriendelijk.

Mobiliteit
Op het gebied van mobiliteit kan veel milieuwinst behaald worden. TUI Nederland dringt de milieubelasting van woon-werkverkeer terug en neemt maatregelen om de milieubelasting van zakelijke vlieg- en autokilometers te reduceren.

Bouw
Milieuvriendelijk bouwen en renoveren kan veel milieuwinst opleveren. TUI Nederland neemt milieuaspecten mee bij de bouw en renovatie van bedrijfskantoren.