OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

Ketenverantwoordelijkheid
Consumenten raken steeds meer doordrongen van de noodzaak van duurzaamheid, zowel door eigen handelen als door ondernemingen. Van TUI Nederland wordt dan ook verwacht dat zij precies weet wat er bij haar toeleveranciers van vakantieproducten gebeurt op het gebied van mens, dier en natuur en dat zij eventueel gepaste sturing geeft. Dit wordt ketenverantwoordelijkheid genoemd.

Het is daarom belangrijk dat TUI Nederland weet wat er bij de toeleveranciers van vakantieproducten gebeurt op het gebied van duurzaam ondernemen. Daarom worden richtlijnen opgesteld voor de toeleveranciers in de keten en wordt gecontroleerd of deze richtlijnen worden nageleefd. Tevens worden duurzaamheidsclausules opgenomen in de contracten. Toeleveranciers die op structurele basis niet respectvol omgaan met mens, dier en natuur kunnen geweerd worden uit het aanbod.

Verblijf
Het grootverbruik van water, energie en de productie van afval en afvalwater bij accommodaties tasten de kwaliteit van de vakantiebestemmingen aan. Een toenemend aantal bestemmingen en accommodaties neemt initiatieven op het gebied van duurzaam management met bijvoorbeeld keurmerken zoals een QualityCoast Award, Blauwe Vlag, Travelife Award of Green Globe. TUI Nederland vergroot het aanbod van duurzame bestemmingen en streeft naar duizend accommodaties met een duurzaamheidslabel in 2015. Daarnaast biedt TUI Nederland het hele jaar door vakanties aan. Hierdoor worden de milieudruk en de inkomsten voor de lokale gemeenschap verspreid.

Vervoer
Het vervoer van de gasten van TUI Nederland naar en van de vakantiebestemming levert een zware druk op het milieu. Gemiddeld komt vijftig tot zeventig procent van de totale milieubelasting van een vakantie voor rekening van vervoer. De vervoerskeuze bepaalt in belangrijke mate de milieubelasting, waarbij de bus en trein het milieu minder belasten dan de auto of het vliegtuig. Door voor bestemmingen binnen de Benelux, West-Duitsland en Noord-Frankrijk altijd bus- en/of treinvervoer aan te bieden, wil TUI Nederland wil haar gasten ruim keuze bieden uit verantwoorde vormen van vervoer. Tevens streeft het bedrijf naar het uitbreiden van bus- en treinvervoer voor het wintersportaanbod en rondreizen en wordt het lokale vervoer op de bestemmingen, waaronder de transfers, onder de loep genomen.


Vermaak
Op de vakantiebestemmingen worden tal van activiteiten aangeboden. TUI Nederland streeft er naar dat op alle vakantiebestemmingen minstens één milieuvriendelijke of bijzondere excursies die een zichtbare bijdrage leveren aan mens, dier en/of natuur ter plaatse wordt aangeboden. Daarnaast voldoen alle excursies en activiteiten aan duurzaamheidsrichtlijnen.
De volgende excursies worden helemaal niet aangeboden. Dit zijn activiteiten:

 • waarbij de seksuele exploitatie van kinderen en adolescenten (tot 18 jaar) het doel is;
 • waarbij sprake is van dwang- en kinderarbeid tot en met de leeftijd van 14 jaar;
 • met als bestemming de Zuidpool (Antarctica), tenzij deze reizen en excursies ecologisch verantwoord plaatsvinden;
 • waarbij verboden souvenirs van dieren, planten en natuur worden gepromoot en verkocht conform de CITES lijst (www.cites.org) en Red List van IUCN (www.iucnredlist.org);
 • waarbij op bedreigde dieren wordt gejaagd, tenzij dit door de overheid is toegestaan;
 • rondom dierenwreedheden, zoals stieren- en hanengevechten, rodeo’s, slangenbezweren, dansende beren en andere louche dierenshows;
 • waarbij jetskiën, zomerskiën en heli-skiën worden aangeboden;
 • waarbij off-piste skiën wordt aangeboden, behalve als dit veilig en ecologisch verantwoord wordt begeleid en plaatsvindt in een speciaal daarvoor ingericht gebied;
 • waarbij het zwemmen met walvissen en dolfijnen in het wild het hoofddoel is;
 • naar dolfinariums waar dolfijnen of walvissen na 1 december 2008 illegaal verkregen zijn;
 • waarbij op olifanten wordt gereden/gezeten en olifantenshows. 

Klimaatcompensatie
Vakantieproducten veroorzaken de uitstoot van broeikasgassen. Deze gassen zorgen er voor dat de aarde sneller opwarmt en klimaatverandering optreedt. TUI Nederland integreert waar mogelijk klimaatcompensatie in vakantieproducten.