OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

Vloot- en vluchtgerelateerde producten en diensten
Vliegtuigen worden steeds moderner, schoner, stiller en milieuvriendelijker gefabriceerd. De nieuwe vliegtuigen die Arkefly koopt, zijn daardoor steeds weer wat beter voor het milieu. In 2014 wordt de eerste van drie Boeing 787 Dreamliners afgeleverd. Voor de huidige vloot reduceert Arkefly de kosten, milieu- en geluidsbelasting door waar mogelijk technologische verbeteringen door te voeren. Daarnaast selecteert Arkefly producten, diensten en leveranciers – zoals grondafhandelaren en cateringbedrijven - mede op basis van duurzaamheid.

Arkefly kijkt ook naar de toekomst. De prijs van ruwe olie stijgt en daarmee ook de prijs van kerosine. Daarnaast zijn Europese airlines verplicht te betalen voor de CO2-uitstoot voor Europese vluchten binnen het Europese emissiehandelssysteem. De airline verkent daarom een lange termijn strategie voor duurzame biobrandstof in samenwerking met TUI Travel airlines en partners.

Voor de vlucht
Arkefly houdt bij de voorbereiding van de vlucht, dus bij de vluchtplanning en het vliegtuigonderhoud, rekening met de geluids- en milieubelasting. Arkefly optimaliseert vluchtroutes en geeft de voorkeur aan dichtbij gelegen alternatieve luchthavens. Hierdoor hoeft er niet onnodig veel brandstof meegenomen te worden. Dit heeft een economisch, maar zeker ook duurzaam voordeel: hoe minder vliegmijlen er gevlogen worden, hoe minder schadelijke uitstoot er vrij komt. Het onderhoud en schoonmaken van de vliegtuigen, dat waar mogelijk op een milieuvriendelijke manier gebeurt, is ook een belangrijk onderdeel. Hoe schoner het vliegtuig is, hoe beter de aerodynamica en hoe lager het brandstofverbruik zal zijn. Een andere belangrijke factor waar voorafgaand aan de vlucht naar wordt gekeken, is het gewicht van de vliegtuigen. Relatief kleine aanpassingen, zoals het verlagen van het gewicht van de technische koffer aan boord, zorgen al voor behoorlijke verschillen in brandstofverbruik.

Bij vertrek en aankomst
Niet alleen in de lucht, maar ook op de grond kan de milieubelasting van de vliegtuigen gereduceerd worden. Arkefly is hierbij in grote mate afhankelijk van de grondafhandelaren op de Arkefly-luchthavens. De grondafhandelaar is verantwoordelijk voor de passagiers-, bagage- en vliegtuigafhandeling van de luchtvaartmaatschappij. Arkefly zal, al dan niet samen met andere TUI-luchtvaartmaatschappijen, meer sturing gaan geven aan de buitenlandse grondafhandelaren op het gebied van milieuvriendelijke procedures en materieel, schoonmaak, energieverbruik en afvalverwerking. Daarnaast zoekt Arkefly voor de overgebleven buggies en koffers een geschikte nieuwe eigenaar.

Tijdens de vlucht
Net zoals je op een milieuvriendelijke manier kunt autorijden, kun je ook groen vliegen. De piloten van Arkefly passen tijdens de vlucht dan ook milieu- en geluidsvriendelijke vliegprocedures toe. Arkefly verbetert tevens de catering aan boord van de vliegtuigen met verantwoorde producten en het gebruik van milieuvriendelijkere verpakkingen. Tijdens de vlucht ontstaat een grote hoeveelheid afval. Arkefly probeert de hoeveelheid afval te verminderen en streeft naar de maximalisatie van scheiding en recycling van afval.

Arkefly Environmental Policy
Arkefly baseert haar milieubeleid voor ISO14001 op vier onderwerpen:

  • Afval – We verminderen, recyclen en scheiden afval in de lucht en aan de grond.
  • Biobrandstof – We ontwikkelen een strategie voor het produceren van duurzame biobrandstof.
  • CO₂-uitstoot – We verlagen de CO₂-uitstoot van onze vliegtuigen en in de kantoren.
  • Duurzame producten – We gebruiken verantwoorde producten en materialen.
Klik hier voor de Environmental Policy.