OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

TUI Nederland en de vakantiemerken Arke, Holland International en Kras werken met een aantal organisaties samen voor blijvend sneeuwplezier. De kennis en kunde van deze organisaties worden gebruikt voor de invulling van het duurzame wintersportbeleid en de communicatieve boodschap naar onze gasten.

Nederlands Alpen Platform        
Het Nederlands Alpen Platform (NAP) streeft naar een duurzaam en verantwoord toeristisch gebruik van de Alpen. De toekomstige generaties behoren ook nog van de prachtige bergnatuur te kunnen genieten. NAP is een samenwerkingsverband van de stichting Nederlandse Milieugroep Alpen, de Nederlandse Skivereniging en de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging.

Ski Club of Great Britain
In 2004 is de Engelse Ski Club of Great Britain met de campagne Respect the Mountain gestart. Het doel van de campagne is om de natuurlijke omgeving en de toekomst van de wintersportindustrie veilig te stellen. Onderdeel van de campagne is de Green Resort Guide met informatie over de milieuvriendelijkheid van skiresorts. Deze informatie vormt de basis van de groene sneeuwster voor milieuvriendelijke bergdorpen van Arke en Holland International.

Respect the Mountains          
Respect the Mountains is een Nederlandse stichting die een bijdrage wil leveren aan het behoud van de natuur en de leefomgeving in de Alpen. Op een leuke manier proberen zij wintersporters 'mountain awareness' bij te brengen door hun boodschap uit te dragen tijdens evenementen en vrijwillige piste schoonmaakacties.


Mountain Riders
Mountain Riders is een Franse stichting en richt zich op de duurzame ontwikkeling van met name de Franse Alpen. De stichting heeft een focus op het aandragen van duurzame alternatieven voor het ontwikkelen van de bergstations in skigebieden.

Het Nieuwe Rijden                                                 
SenterNovem en de ministeries van Verkeer en Waterstaat,  Volkshuisvesting, Ruimtelijk Ordening en Milieubeheer hebben de rijstijl Het Nieuwe Rijden ontwikkeld. Met een paar simpele rijstijltips spaart u geld en het milieu. U krijgt voor uw wintersportvakantie nog een paar extra winterse rijtips.

GreenSeat                                                               
Het klimaatcompensatieprogramma GreenSeat biedt wintersporters de mogelijkheid de schadelijke uitstoot van gevlogen en gereden kilometers te compenseren via duurzame energieprojecten en door de aanplant en bescherming van bossen. Zo draagt u niet bij aan klimaatverandering. U zit lekkerder op een groene stoel naar uw wintersportbestemming.

Diverse winterse wijsheden:

"Help een handje en steun de bergnatuur."
[winterse wijsheid 06:25]

Veel maatschappelijke organisaties kunnen uw financiële steun goed gebruiken voor de bescherming van de bergnatuur. Niet alleen Nederlandse organisaties zoals het Nederlands Alpen Platform en Respect the Mountains, maar ook lokale initiatieven kunnen uw bijdrage goed gebruiken. Wij helpen op onze beurt maatschappelijke organisaties met het uitwisselen van kennis en met het verspreiden van een duurzame boodschap naar partners en vakantiegangers. Zo werken wij samen met u aan het behoud van uw skibestemming.

"Vertel uw wijsheden."
[winterse wijsheid 06:26]

Mocht u nog meer winterse wijsheden weten, laat het afdeling Duurzaam Toerisme dan weten via duurzaamtoerisme@tui.nl. Wie weet wordt uw wijsheid dan op de website geplaatst!

Wijs op wintersport ... voor blijvend sneeuwplezier!