OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

Op deze website heeft u een tiental wijsheden gevonden die u op weg helpen naar een wintersportvakantie met respect voor mens en natuur. Hieronder vindt u het nieuwe duurzame wintersportaanbod 2013-2014 van Arke, Holland International en Kras op een rijtje. U vindt het duurzame aanbod tevens terug op de Wijs op wintersport pagina's in de wintersportgidsen.

"Kies voor vervoer dat het milieu het minst belast."
[winterse wijsheid 06:01]

De trein en de touringcar zijn de milieuvriendelijkste vervoeropties naar de Europese wintersportbestemmingen. Arke, Holland International en Kras bieden u naar de meeste bestemmingen meerdere mogelijkheden van vervoer aan. Voor het gemak hebben we in de brochures van Arke en Holland groene vervoerslabels voor de trein en touringcar geplaatst om zo aan te geven dat dit de meest milieuvriendelijke opties zijn voor de reis naar de sneeuwbestemming.

"Selecteer een bestemming die zich inzet voor de bergnatuur."
[winterse wijsheid 06:06]

Een groeiend aantal sneeuwbestemmingen zet zich extra in voor het beschermen van de bergnatuur. Om de ontwikkeling en de verkoop van duurzame wintersportbestemmingen te stimuleren, hebben Arke en Holland International de groene sneeuwster geïntroduceerd. De sneeuwster wordt toegekend aan milieuvriendelijke skidorpen. Deze dorpen bevorderen bijvoorbeeld het openbaar vervoer met (gratis) skibussen of het gebruik van groene energie. Daarnaast gaan zij bewust om met water, energie en afval. U herkent deze dorpen in de brochures van Arke en Holland International aan de groene sneeuwster. Alle milieuvriendelijke dorpen staan ook overzichtelijk in een lijst op de Wijs op wintersport pagina in de introductiepagina's van de Holland International en Arke wintersportbrochures.

De volgende bergdorpen hebben een sneeuwster toegekend gekregen:
Frankrijk: Morzine, Avoriaz, Flaine, Chamonix, Mégève, Tignes, Sainte Foy, Les Coches, Montchavin, Champagny, Brides-les-Bains, Méribel, La Tania, Courchevel, Les Menuires, Les Deux Alpes, Serre Chevalier, Montgenèvre, Val Thorens, Valmorel 
Italië:
Alta Badia, Canazei, Campitello di Fassa, Madonna di Campiglio
Oostenrijk:
St. Anton, Ischgl, Galtür, Kühtai, Sölden, Obergurgl,   Seefeld, Neustift, Mayrhofen, Kitzbühel,  St. Johann in Tirol, Saalbach, Zell am See, Kaprun, Fulpmes, Zurs
Zwitserland: Engelberg, Grindelwald, Wengen, Adelboden, Zermatt, Saas Fee, Laax, Arosa, Davos

Arke en Holland International bieden ook een aantal bestemmingen aan die zich Parel van de Alpen mogen noemen. Deze parels hebben onder andere duurzame mobiliteit als speerpunt genomen. Arke en Holland International hebben beide de parels Les Gets in het aanbod opgenomen; Holland International voegt daaraan de parels Arosa (Zwitserland), Interlaken(Zwitserland) en Mallnitz (Oostenrijk) toe.

"Kies voor een autovrije bestemming."
[winterse wijsheid 06:07]

Steeds meer bergdorpen zijn (gedeeltelijk) autovrij. Met als grote voordelen, dat zij niet alleen kindvriendelijk zijn, maar ook nog eens rustig, doordat er geen auto's rijden. De autovrije dorpen worden met een kopje 'autovrij' in de gidsen aangeduid.

De volgende bergdorpen zijn (gedeeltelijk) autovrij:
Italië: Ortisei, Canazei, Madonna di Campiglio
Frankrijk: Les Menuires, Val Thorens, Flaine, Valmorel, Les Coches, Avoriaz, Valmeinier, Montchavin-Les Coches, Tignes Val d'Isere, La Tania 
Oostenrijk:
Serfaus, Ischgl, Bad Gastein, St. Anton am Arlberg, St. Johann in Tirol, Seefeld, Zell am See, Kitzbühel, Söll, Fieberbrunn, Saalbach-Hinterglemm, Hopfgarten, Kirchberg
Zwitserland:
Saas-Fee, Wengen, Zermatt, Belalp, Engelberg

"Boek eens het onbekende."
[winterse wijsheid 06:09]

De druk op de Alpennatuur is erg groot door het aantal wintersporters dat elk jaar naar de bekendste skibestemmingen gaat. Terwijl het noorden en het oosten van Europa ook volop skimogelijkheden hebben. Arke en Holland International hebben hun aanbod uitgebreid naar minder bekende skigebieden. In Oost-Europa biedt Holland International het Reuzengebergte in Tsjechië aan. Arke biedt het Reuzengebergte en Zuid-Bohemen aan. In Noord-Europa bieden Arke en Holland International bovendien Finland, Noorwegen en Zweden aan.

"Verblijf in een milieuvriendelijke accommodatie."
[winterse wijsheid 06:10]

Milieuvriendelijke accommodaties gaan bewust om met water, energie en afval. Holland International en Arke hebben een groen pictogram bij milieuvriendelijke accommodaties geplaatst. Het aanbod van gecontracteerde gecertificeerde accommodaties weerspiegelt het aantal gecertificeerde accommodaties in Europa. Mede door deze accommodaties in het zonnetje te plaatsen, proberen we meer accommodaties te stimuleren milieuvriendelijke maatregelen te nemen. In Oostenrijk hebben de volgende accommodaties een milieuvriendelijk management of het keurmerk Umweltzeichen: ROBINSON Club Amadé in Kleinarl en ROBINSON Schlanitzen Alm in Nassfeld en ROBINSON Select Alpenrose in Zürs. ROBINSON is een onderdeel van World of TUI. Ook de accommdaties Hubertus in Rauris, Stern in Ehrwald en Adler/Rossle in Au im Bregenzerwald hebben een milieukeurmerk. In Zwitserland heeft u de accommodaties ROBINSON Arosa in Arosa, ROBINSON Club Schweizerhof in Vulpera en Europa in Saas Fee. De milieuvriendelijke accommodaties zijn te vinden op onze boekbare websites.