OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

De geschiedenis van Arkefly, de eigen airline van TUI Nederland, is nog jong. In 2010 vierde Arkefly haar eerste lustrum.

In april 2005 wordt Arkefly 'geboren' na een overname van activiteiten van de failliete luchtvaartmaatschappij HollandExel. De airline begint met zo'n vierhonderd medewerkers en vier toestellen van het type Boeing 767-300ER aan een uitgebreid vluchtschema, van ruim twintig bestemmingen rond zowel de Middellandse Zee als verre bestemmingen.

De plannen zijn ambitieus. Arkefly gaat voor alle merken van TUI Nederland vliegen en voert daarnaast vluchten uit voor andere touroperators. Al direct vanaf het begin biedt Arkefly de vakantieganger de keuze uit drie vliegklassen: Star Class, Comfort Class en Economy Class. De airline is hiermee uniek in Nederland en, blijkt later, trendsettend.

Arkefly opereert in Nederland met een vloot van B767 en B737-800. In de komende jaren zal de B767 deels vervangen worden door de hypermoderne B787 ‘Dreamliner’ en wordt het aantal B737-800’s geleidelijk verder uitgebreid.

In de loop der jaren breidt Arkefly het routenetwerk uit naar meer dan 65 bestemmingen in vijf werelddelen. Zo vliegt Arkefly onder andere naar het Caribische gebied, Brazilië in Zuid-Amerika, Florida in Noord-Amerika, Kenia in Afrika, Nepal in Azië, en vele bestemmingen aan de Middellandse Zee. Ook wintersportbestemmingen in Finland worden aan het routenetwerk toegevoegd.

In 2007 opent Arkefly een kantoor op Curaçao, omdat deze bestemming steeds belangrijker wordt voor de airline. Arkefly verkoopt zowel lijndiensttickets in Nederland als op Curaçao. Ook neemt de lokale reisleiding haar intrek in het kantoor en vinden de sales activiteiten voor Curaçao hier plaats.

Eind 2007 krijgt Arkefly een gloednieuwe Boeing 737-800 uit de Boeing fabriek in Seattle. Dit toestel wordt Ferdinand Fransen gedoopt, naar de man die het van oorsprong Twentse reismerk Arke in de tweede helft van de vorige eeuw groot heeft gemaakt. Begin 2009 volgen de tweede en derde Boeing 737-800 uit de fabriek.

Het eigen onderhoudsbedrijf Tec4Jets krijgt begin 2009 de officiële erkenning van de Inspectie Verkeer en Waterstaat om het dagelijkse lijnonderhoud van de Arkefly vloot uit te voeren. Tec4Jets onderhoudt de vliegtuigen van Arkefly nauwkeurig en voorkomt technische mankementen door preventief onderhoud.

In de zomer van 2010 opent Arkefly naast het kantoor op Curaçao ook een kantoor op Aruba. In dat zelfde jaar voegt de airline een jongere Boeing 767-300ER aan de vloot toe en vervangt aan boord van dit toestel de Star Class door de nieuwe klasse Premium Comfort Class. In 2011 volgen nog twee nieuwere Boeings 767-300 waarmee de Star Class geheel vervangen wordt door de Premium Comfort Class. Ook kreeg Arkefly op 1 april 2011 nog een gloednieuwe Boeing 737 rechtstreeks uit de Boeing fabriek in Seattle. Arkefly is de eerste Nederlands airline die de Boeing 787 Dreamliner aan haar vloot heeft toegevoegd. Juni 2014 arriveert de eerste van drie state of the art Dreamliners.

Inmiddels bestaat de vloot van Arkefly uit twee Boeing 787 Dreamliners, twee toestellen van het type Boeing 767 voor de lange afstand en vijf toestellen van het type Boeing 737-800 voor de vluchten binnen en rondom Europa.

Arkefly maakt onderdeel uit van de omvangrijke internationale TUI vloot. Deze moderne vloot bestaat uit ruim 140 toestellen, variërend van de Boeing 747-400 tot de Boeing 767.

Meer over het merk Arkefly is te vinden onder ‘TUI Nederland’, ‘Merken’, of klik hier om direct naar de pagina te worden gebracht.