OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

De geschiedenis van reisorganisaties in Nederland is er een van fusies en overnames. Maar de manier waarop men bij Holland International te werk ging, blijft een zeldzaamheid. De touroperator is namelijk ontstaan uit maar liefst 64 zelfstandige BV’s.

De oprichting van Holland International getuigde van visie. Het begin van de jaren ’70 markeerde de opkomst van het grootschalige toerisme; enkele reisorganisaties wilden samen gaan optrekken om zo op termijn een sterke positie in de markt te behouden. De eerste aanzet tot Holland International werd gegeven door reisorganisaties de Magneet en Centouri, die uit waren op onderlinge samenwerking. Dankzij de bemiddeling van de KLM, die ook haar belangen wilde veiligstellen, vormden zij met een aantal touroperators het Tourist Fonds, dat door interne concurrentie al weer snel uiteen viel. Maar een nieuwe weg was voorgoed ingeslagen. Besloten werd een breder front te vormen: de KLM met het Tourist Fonds, de NS die participeerde in Lissone-Lindeman en de Nederlandsche Scheepvaart Unie met haar reis- en toerismegroep sloegen de handen ineen. De besprekingen tussen deze partijen werden in 1974 afgerond met de oprichting van Holland International.

In één klap werd Holland International de grootste reisorganisatie in Nederland. Zij kreeg al snel de naam van een up-market, hoogwaardige en innovatieve touroperator. Als eerste in Nederland richtte Holland International in 1988 een aparte zakenreispoot op. Trendsetter was Holland International met de Courtesy Club, die bestaat uit de vijftig bestverkopende reisagenten.

Tegenwoordig is Holland International een echte bestemmingsspecialist en het reismerk in Nederland met het breedste vakantieaanbod. De reisagent is dé partner van het reismerk; Holland International biedt haar producten alleen aan via ANVR-reisbureaus. Het reismerk Holland International is daarnaast ook naamgever van de ruim zestig franchise reisbureaus van TUI Nederland, die sinds 2005 opereren onder de naam Holland International Reisbureau.

In juni 2011 is Holland International bovendien gestart met een nieuwe franchiseformule: Holland International Reisbureau at Home. Onder deze naam werken zelfstandig ondernemende reisadviseurs vanuit hun ‘huiskamer’, ondersteund door Holland International. De persoonlijke expertise van de reisadviseurs in combinatie met de kennis en support van Holland International, maakt Holland International Reisbureau at Home tot een sterke franchiseformule.

Meer informatie over de huidige strategie van Holland International is te vinden onder ‘TUI Nederland’, ‘Merken’, of klik hier om direct naar de pagina te worden gebracht.