OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

De onderneming Kras startte in 1922, toen Johan Kras een lijndienst met paard en wagen begon van Ammerzoden naar ’s-Hertogenbosch. Eind jaren veertig stootte Kras vanwege grote concurrentie van de Brabantse Vervoersonderneming het lijndienstvervoer af en ging zich specialiseren in groepsvervoer, dagtochten en georganiseerde uitstapjes. In die tijd werden vele Brabantse arbeiders naar de Rotterdamse havens vervoerd en militairen van de landmacht naar de verschillende bases in West-Duitsland gebracht. Het bedrijf breidde hierdoor gestaag uit.

In de tweede helft van de jaren zestig daalde de interesse voor groepsvervoer vanwege economische en maatschappelijke veranderingen en dit leidde er toe dat Kras zich op andere disciplines ging richten. Kras besloot om meerdaagse touringcarreizen te gaan organiseren en dat bleek, mede door de ontwikkeling van het massatoerisme, een schot in de roos! In 1969 startte Kras, in samenwerking met de Katholieke Ouderenbonden (KBO), de uitvoering van speciale reizen voor senioren. Dit programma maakte een enorme ontwikkeling door en verschafte het bedrijf een unieke plaats in de reiswereld.

In 1983 werd de familiestructuur losgelaten en de bedrijfsstructuur drastisch gewijzigd. Het nieuwe management introduceerde reizen naar tot dan toe onaangeboorde bestemmingen. Het productaanbod van Kras werd breder, het werd toegespitst op de verschillende doelgroepen en werd veelal zonder tussenkomst van een reisbureau verkocht. Kras was met dit directe verkoopmodel haar tijd ver vooruit.

Als Kras in 1988 de reisorganisatie SterVakanties uit Beverwijk overneemt, verandert tegelijkertijd haar naam en KRAS SterVakanties is een feit. Bovendien maakt het bedrijf vanaf 1999 deel uit van de grootste Europese reisonderneming TUI. De funderingen van KRAS SterVakanties worden door de nieuwe internationale inkoopmogelijkheden nog steviger. In december 2007 verandert de bedrijfsnaam in KRAS.NL, om sterker te benadrukken dat Kras een directseller is die zich vooral richt op verkoop via het internet.

In 1996 neemt Arke Reizen een aandeel van 40 procent in Kras; een eerste stap in de richting van TUI Nederland is gezet. Vanaf 1 november 1999 maakt Kras volledig deel uit van TUI Nederland.

Vandaag de dag kan Kras door haar internationale inkoopkracht en decennialange ervaring als geen ander inspelen op de vakantiebehoeften van de Nederlandse reiziger. Immers, de wensen en eisen van de hedendaagse reizigers zijn niet meer die van een aantal jaren geleden. De grenzen worden verlegd en bestemmingen over heel de wereld worden bereisbaar. Kras biedt momenteel reizen aan naar maar liefst meer dan tachtig landen. Het brede en scherpgeprijsde aanbod van Kras omvat autoreizen, stedenreizen, strandvakanties, culturele rondreizen, fly drives, zee- en riviercruises en gespecialiseerde producten als fiets- en wandelvakanties, vakanties voor singles en theaterarrangementen.

Onder Kras valt ook het reismerk Goed Idee Reizen. Goed Idee Reizen richt zich met een breed aanbod aan groepsreizen op protestants-christelijk Nederland. Het accent ligt bij de reizen van Goed Idee Reizen op beleven & ervaren, samen met gelijkgestemden. Een succesformule, want Goed Idee Reizen maakt momenteel een enorme groei door en is hard op weg om marktleider te worden op het gebied van reizen voor de christelijke doelgroep.

Meer over het huidige merk Kras is te vinden onder ‘TUI Nederland’, ‘Merken’, of klik hier om direct naar de pagina te worden gebracht.