OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKEFLY
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KIDSWORLDCLUB
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
ROBINSON
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

Arkefly is de eigen luchtvaartmaatschappij van reisorganisatie TUI Nederland.

Vloot
Arkefly is vanaf 2005 actief in de luchtvaart en maakt, als onderdeel van de TUI Travel PLC, deel uit van het TUIfly team met luchtvaartmaatschappijen in onder andere Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. De vloot van het TUIfly team telt ruim 140 toestellen.

Arkefly opereert in Nederland met een vloot van twee typen vliegtuigen; de Boeing 767-300 en de Boeing 737-800. De vloot van Arkefly bestaat uit vijf toestellen van het type Boeing 767 voor de lange afstand en eveneens vijf van het type Boeing 737-800 voor de vluchten binnen en rondom Europa. In drukke periodes zoals het zomerseizoen worden nog twee extra toestellen ingehuurd. In de toekomst zal de 767-300 deels vervangen worden door de hypermoderne 787 ‘Dreamliner’ en wordt het aantal 737-800’s geleidelijk verder uitgebreid.

Klassen aan boord Arkefly biedt aan boord zitcomfort en service naar keuze: Premium Comfort Class (94 cm), Comfort (84 cm) en Economy (76 cm beenruimte).

Vanaf zomer 2014 introduceert Arkefly de nieuwe Star Class aan boord van haar Boeings 767. Deze luxe klasse biedt een royaal zitcomfort van 114 cm beenruimte en een all-in service op verre bestemmingen. Afhankelijk van de bestemming kan 40 tot 45 kilogram ruimbagage gratis worden ingecheckt. Star Class vervangt vanaf zomer 2014 de huidige Premium Comfort Class.

Extra services
Arkefly maakt het haar passagiers graag zo comfortabel mogelijk aan boord. Reizigers kunnen voor vertrek een stoel reserveren in combinatie met online inchecken, maaltijden reserveren, gebruik maken van de lounge op Schiphol en in combinatie met een stoelreservering voordelig een Duoseat reserveren. De extra services van Arkefly zijn beschikbaar via de reisagent en Arkefly.nl.

Bestemmingen
Arkefly vliegt naar meer dan 70 bestemmingen in vijf werelddelen. Zo vliegt Arkefly op vakantiebestemmingen rond de Middellandse Zee en bestemmingen verder weg in het Caribische gebied, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië.

Schiphol Aviation Award
Eind maart 2011 en begin april 2013 won Arkefly een Schiphol Aviation Award in de categorie ‘Airline of the Year North & South America 2010’ en 'Airline of the Year North & South America 2012'. Het aantal Arkefly bestemmingen op deze continenten groeit en ook de frequentie van vluchten naar Noord- en Zuid-Amerika neemt toe. Reden voor Schiphol om deze award aan Arkefly uit te reiken.

Arkefly en Stichting VALK
Arkefly en Stichting VALK zijn een samenwerkingsverband aangegaan om samen vliegangst te bestrijden. Een op de drie Nederlands is in meer of mindere mate bang om te vliegen maar gelukkig kan vrijwel iedereen vliegangst overwinnen. Stichting VALK zet zich al meer dan twintig jaar in voor vliegangstbestrijding middels individuele sessies en een tweedaagse training. De training wordt afgesloten met een vlucht met Arkefly binnen Europa. Voor meer informatie, zie www.valk.org.

Kijk voor meer informatie over Arkefly op arkefly.nl.

Arkefly. Zo wil ik het...