OneStat.com Web Analytics
print
 
HOME
TUI NEDERLAND
TUI SPIRIT
GESCHIEDENIS
HISTORISCH OVERZICHT
HOLLAND INTERNATIONAL
ARKE
KRAS
ARKEFLY
REISBUREAUS
ROBINSON
LASTMINUTE.NL
MERKEN
ARKE
ARKE (LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ)
EXTRAVACANZA
GOED IDEE REIZEN
HOLLAND INTERNATIONAL
KRAS
LASTMINUTE.NL
REISBUREAUS
TEC4JETS
FACTS & FIGURES
NOMINATIES EN VAKPRIJZEN
BROCHURES EN MAGAZINES
BELEEF!
WERELDS!
ARKEFLYER
A GLOBAL VIEW
ALGEMENE VOORWAARDEN
TUI NEDERLAND
ARKEFLY
ANVR
SGR
CALAMITEITENFONDS
LEVERANCIERS
TUI TRAVEL PLC
PERS EN MEDIA
PERSBERICHTEN
AANMELDEN PERSBERICHTEN
CONTACT
FOTO & MEDIA ARCHIEF
DUURZAAM TOERISME
TUI TRAVEL EN ANVR
VERANKERING
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - KETEN
BELEID
ACTIVITEITEN
BESTEMMINGEN - PROJECTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - AIRLINE
BELEID
ACTIVITEITEN
CO2-VOETAFDRUK - KANTOREN
BELEID
ACTIVITEITEN
KLANTEN
BELEID
ACTIVITEITEN
COLLEGA'S
BELEID
ACTIVITEITEN
SUSTAINABLE TOURISM
WIJS OP WINTERSPORT
VERVOER
VERBLIJF
VERMAAK
VERANTWOORDE PARTNERS
VERANTWOORDE TIPS
CONTACT
GERELATEERDE SITES
WERKEN BIJ TUI
CONTACT
RIJSWIJK
ENSCHEDE
ARKEFLY
KRAS
REISBUREAUS
KLANTENSERVICE
COMMUNICATIE

In 1996 gooit Preussag AG, een grote Duitse beursgenoteerde onderneming, het roer om. Op basis van een toekomstanalyse besluit de staalgigant om haar zware industrie, die verantwoordelijk was voor ruim tachtig procent van de omzet van het totale concern, af te stoten en in plaats daarvan te investeren in industrieën van de toekomst: het toerisme en de containerscheepvaart. De organisatie krijgt voet aan de grond via de al bestaande Duitse reisorganisatie TUI.

TUI heeft in 1989 dertig procent van de aandelen van reisorganisatie Arke overgenomen. In 1995 volgt de resterende zeventig procent en in datzelfde jaar worden ook de aandelen van Holland International overgenomen. TUI Nederland is hiermee geboren. In 1999 wordt ook Kras ingelijfd. TUI AG neemt ook in veel andere Europese landen in rap tempo bestaande reisorganisaties over en is al snel wereldwijd marktleider met touroperators, airlines en reisbureauketens in meer dan achttien landen, zoals Groot-Brittannië, Frankrijk en China.

Drie september 2007 wordt TUI Travel PLC geboren. TUI Travel PLC is een nieuw bedrijf dat voortkomt uit een fusie van de toeristische tak van het Duitse TUI AG - waaronder TUI Nederland valt - en het Britse First Choice Holidays PLC. TUI AG heeft 51% van de TUI Travel PLC aandelen in handen en First Choice Holidays PLC 49%.

TUI Travel PLC is internationaal marktleider in de reisbranche en het hoofdkantoor is gevestigd in Crawley, nabij Londen. De CEO van TUI Travel PLC is Peter Long, de voormalige bestuursvoorzitter van First Choice Holidays. TUI Travel PLC heeft reisorganisaties in 27 landen en voert in totaal meer dan 200 reismerken. Bij TUI Travel PLC werken meer dan 48.000 collega’s. Samen verzorgen zij in 180 landen de vakanties voor ruim dertig miljoen vakantiegangers per jaar en die vakanties worden onder andere verkocht via bijna 3.600 reisbureaus. Daarnaast heeft TUI Travel PLC een vloot van ruim 140 vliegtuigen, waaronder ook de eigen Arkefly toestellen van TUI Nederland.

Meer informatie over TUI Travel PLC is te vinden op de corporate website www.tuitravelplc.com.
Meer informatie over TUI AG is te vinden op de corporate website www.tui-group.com.