• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Rondreis Costa Rica

Rondreis Costa Rica
 
17 dagen
nu vanaf
1889,-
  • Pura Vida
  • Tortuguero National Park
  • Land vol natuur
  • Gevarieerd landschap
Bekijk alle rondreizen Costa Rica (1)

Ontdek de tropische regenwouden van Costa Rica met eigen ogen tijdens een groepsrondreis door dit Centraal-Amerikaanse land. Uw rondreis Costa Rica voert onder andere door het nevelwoud van Monteverde waar je apen, luiaards en kolibries kunt spotten. Proef ook de Costa Ricaanse cultuur op een koffieplantage buiten de hoofdstad San José of ontspan op het witte strand van Isla Tortuga: één van de 5 mooiste stranden van Latijns-Amerika. 

Badderen aan de voet van de Arenal vulkaan

Als u graag een rondreis maakt door tropische regenwouden, mangrovebossen en vulkaanlandschappen zit u in het Centraal-Amerikaanse land Costa Rica goed. 25% van Costa Rica bestaat uit beschermd natuurgebied en dat is helemaal niet raar met zoveel nationale parken. Om uw rondreis Costa Rica goed te beginnen kunt u ontbijten met een 'gallo pinto' (rijst met bruine bonen) en een bezoek brengen aan de Baldi hotsprings rondom de Arenal vulkaan. Het water van deze thermale bronnen wordt verwarmd door de Arenal vulkaan en terwijl u baddert in de warmwaterbron kijkt u uit op de kegelvormige vulkaan.

Wandelen door het nevelwoud van Monteverde

Tijdens een groepsrondreis door Costa Rica mag een bezoek aan het regenwoud niet ontbreken. Zo kunt u een optionele excursie boeken en meevaren met een boottocht over de Tarcoles rivier en de Amerikaanse krokodil van dichtbij bekijken. U kunt echter ook een wandeling maken door het nevelwoud van Monteverde. Een wandelpad van 3 kilometer lang voert over verschillende hangbruggen en langs varens en orchideeën. Tijdens deze ‘Hanging Bridges excursie’ door het regenwoud kunt u apen en luiaards spotten maar met een beetje mazzel ziet u ook nog de bedreigde drielelklogvogel of de quetzal vogel. Als kers op de taart spot u misschien ook wel de roodoogboomkikker: het nationale symbool van Costa Rica.

Cultuur proeven op een koffieplantage

Costa Rica is meer dan natuur alleen, want u kunt ook een stukje cultuur proeven. Zo kunt u aan de rand van de hoofdstad San José een bezoek brengen aan een van de koffieplantages. Koffie is een belangrijk exportproduct van Costa Rica en op deze plantage kunt u met eigen ogen zien hoe de koffiebonen omgebouwd worden tot het 'zwarte goud'. Natuurlijk mag u ook even proeven en kunt u zelf oordelen of het klopt dat de koffie van Costa Rica tot de beste ter wereld behoort. 

Relaxen op Isla Tortuga

Een beetje ontspanning mag niet ontbreken tijdens een rondreis Costa Rica. Dan komt het goed uit dat u de stad Puntarenas aandoet. Deze stad ligt aan de Golf van Nicoya en met TUI kunt u mee op een catamarancruise naar het mooiste eiland van Costa Rica; Isla Tortuga. Ontspan hier op één van de vijf mooiste stranden van Latijns Amerika, gekenmerkt door wit zand en palmbomen, of ga snorkelen in de Golfo de Nicoya. Overigens wordt er tijdens de lunch een barbecue op het strand georganiseerd waar u gratis gebruik van mag maken. Met een wijntje in de hand kunt u uitkijken over het azuurblauwe water en genieten van een rustdagje tussendoor. U snapt nu ook wel waarom de letterlijke vertaling van Costa Rica, 'Rijke Kust' is. 

 
Bekijk alle rondreizen Costa Rica (1)