• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Rondreis Griekenland

Rondreis Griekenland
 
15 dagen
nu vanaf
405,-
  • Vliegen met TUIfly
  • Heuvels met olijfbomen en wijnstokken
Bekijk alle rondreizen Griekenland (19)

Naast haar helderblauwe zee en meer dan 300 dagen zon per jaar wordt Griekenland gezien als de bakermat van onze Europese beschaving. Ontdek tijdens uw rondreis Griekenland het vasteland met haar monumentale trekpleisters uit verschillende tijdperken en ervaar zelf waarom de Grieken in de Oudheid al veel ontzag inboezemden. Of ga op uw eigen Odyssee en ontdek de charme van de Cycladen of Kreta.

Mijn ideale Rondreis is
Individuele rondreizen(12) Bepaal zelf de route en ontdek de mooiste plekjes op uw eigen tempo.
 
Cruise(7) Geniet van het uitzicht op zee en leg aan in de mooiste havenplaatsen.
 

Volg de bruine bordjes

Wilt u over indrukwekkende ruïnes klauteren in uw korte broek en T-shirt? Boek dan een rondreis Griekenland voor een zonovergoten ontdekkingstocht. Tijdens uw fly drive zult u versteld van het aantal bruine bordjes die u onderweg tegenkomt. Elk bordje wijst de weg naar een andere plek van betekenis. U leert de belangrijkste bezienswaardigheden vanzelf onderscheiden en kunt stoppen waar u wilt. Maar vergeet uw schema vooral niet, want TUI leidt u graag langs de hoogtepunten van het mysterieuze vasteland.

Bezoek de bakermat van de Olympische Spelen in Olympia of ontdek de mysterieuze streek Epirus tijdens een stop in Parga. Breng een bezoek aan het ooit zo machtige Mycene waar koning Agamemnon zijn zetel had totdat zijn vrouw Klytaimnestra hem koelbloedig vermoordde. Hierna kunt u door richting het heiligdom van Asclepios in Epidauros. Hier zochten de oude Grieken hun heil in de hoop in hun slaap genezen te worden door de god. Ook kunt u hier een prachtig antiek theater bezichtigen en de geweldige akoestiek zelf testen.

De goden schuilen in de natuur

Wordt u meer betoverd door de natuur? De oude Grieken ook, want zij geloofden dat in elk natuurverschijnsel wel iets goddelijks school. Reis bijvoorbeeld af naar het prachtige Delphi waar de God Apollo huisde. Op deze afgelegen plek midden tussen de machtige bergen stonden ooit lange wachtrijen gelovigen. Zij kwamen hiernaartoe om hun vraag te stellen aan het Orakel, een benevelde priesteres die namens Apollo sprak.

Een andere magische plek is Meteora in Thessalië. Middenin een groen vallei vindt u 24 kloosters die in de lucht lijken te zweven. Zij zijn echter op hoge rotsen gebouwd en enkelen worden nog altijd bewoond door monniken. U moet niet verbaasd kijken als u een monnik met boodschappen via een kabelbaan door de lucht ziet vliegen onderweg naar zo’n ‘zwevend klooster’.

Veelzijdig Kreta

Wilt u liever ‘klein’ beginnen tijdens uw rondreis Griekenland? Dan bieden een van de vele Griekse eilanden uitkomst. Kreta is het meest zuidelijk gelegen eiland en daarnaast ook het grootste eiland van Griekenland. Velen komen op dit eiland af vanwege de dynamische badplaatsen aan mooie gouden stranden.

Maar op Kreta vindt u ook veel bezienswaardigheden en indrukwekkende natuur. TUI brengt u van Oost naar West en van Zuid naar Noord, zodat u geen enkele hoogtepunt hoeft te missen. Zo brengt u een bezoek aan het machtige Paleis van Knossos en de Venetiaanse-Turkse stad Chania. Tijdens uw individuele rondreis ziet u wonderbaarlijk natuurschoon voorbij komen. Al zigzaggend door de machtige bergen komt u langs lieflijke kloosters en ziet u de groene valleien met olijfbomen en windmolens in de ondergrond.

Ook strandliefhebbers komen aan hun trekken, want u komt langs een van de mooiste stranden van Kreta: Vai. Hier kunt u uw handdoek neerleggen op een witgoud strand aan kraakhelder water. Maar vooral het palmenwoud maakt dit strand zo uniek.

De Cycladen; een paradijselijke archipel

Wanneer u liever meerdere eilanden aandoet tijdens uw rondreis Griekenland, kunt u er tevens voor kiezen om een van de Cycladen te bezoeken. Deze eilandengroep kan uitermate goed met elkaar gecombineerd worden tijdens het eilandhoppen.

De vier bekendste én mooiste eilanden van deze eilandengroep zijn Mykonos, Paros, Naxos en Santorini. Elk eiland kent zijn eigen schoonheid en pareltjes. U zult zich tijdens uw reis blijven verbazen over de diversiteit van Griekenland.

Ontdek het oogverblindende witte marmer van Naxos en Paros dat menig gebouw heeft gesierd, waaronder de gebouwen op de Acropolis van Athene. Wandel door Mykonos-stad met zijn vele kronkelende steegjes en witgekalkte huisjes. Of bezoek het ‘Griekse Pompeï’ op Santorini. Dit halvemaanvormige eiland werd eeuwen geleden uit elkaar gescheurd door een vulkaanuitbarsting die de stad Akrotiri onder as legde. Struin langs de gebouwen van soms wel drie verdiepingen hoog en aanschouw het aardewerk dat er na ruim 3.500 jaar nog altijd onaangeroerd bij ligt.

Uw rondreis zoals u het wilt

Bij TUI heeft u de keuze uit verschillende rondreizen in Griekenland. Leer de Griekse Oudheid kennen tijdens een 8-daagse kennismaking met het vasteland of Kreta. U kunt ook op Paros, Naxos, Mykonos of Santorini verblijven en eilandhoppen naar de andere Cycladen. Wilt u liever ontspannen reizen op het water? Boek dan een cruise en meer niet alleen aan in Griekenland, maar bijvoorbeeld ook in Italië, Kroatië, Montenegro en Turkije. Zo maakt u uw vrienden nog jaloers!

 
Bekijk alle rondreizen Griekenland (19)