Rondreis Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika
 
15 dagen
nu vanaf
1480,-
  • Ontdek vreemde diersoorten
  • Ontelbare wildparken
  • Verstaanbare taal
Bekijk alle rondreizen Zuid-Afrika (15)

Laat u omarmen door het fascinerende Zuid-Afrika. Ontdek de uitgestrekte landschappen, witte stranden en levendige steden zoals Johannesburg en Kaapstad. In het Kruger Park loopt er een giraffe nieuwsgierig met uw jeep mee en plots staat een olifant op de weg. Tijdens een rondreis door Zuid-Afrika kunt in korte tijd veel nieuwe culturen en wilde dieren leren kennen.

Mijn ideale Rondreis is
Individuele rondreizen(7) Bepaal zelf de route en ontdek de mooiste plekjes op uw eigen tempo.
 
Groepsrondreizen(8) Beleef een nieuw land met een ervaren reisleider en gezellige groep.
 

Minder handen en voeten werk

Een bijzondere bijkomstigheid bij het maken van een rondreis door Zuid-Afrika is dat u de lokale bevolking redelijk goed kunt verstaan. Het Zuid-Afrikaans lijkt namelijk veel op het Nederlands en is daardoor in grote lijnen verstaanbaar. Bestelt u daarom eens een ‘Rooiwyn’ en u neemt toch zeker de ‘Hysbak’ in plaats van de trap?

Op Safari of op bezoek bij de locals

Zuid-Afrika staat bekend om haar prachtige natuur. Het Krugerpark is een van de grootste safariparken van Afrika. U kunt hier de wilde dieren spotten die in het continent Afrika leven. Het is een uitdaging om oog in oog te komen staan met de gehele Big Five, maar het is niet ondenkbaar. De rangers weten namelijk goed waar de dieren te vinden zijn. Ook staat Zuid-Afrika bekend om haar vriendelijke bevolking. Een praatje met hen is zo gemaakt in de kleine dorpen, in de townships of op een lokale markt. Op deze markten vindt u vele souvenirs die door de lokale bevolking zijn gemaakt. Van slabestek tot een kleurrijke ketting, de Zuid-Afrikaanse bevolking weet van iets bruikbaars altijd iets leuks te maken.

Drie steden met elk een eigen karakter

Zuid-Afrika kent drie hoofdsteden. De kleurrijke, wetgevende hoofdstad, Kaapstad, kent veel historie. U kunt hier bijvoorbeeld, het voor de kust liggende Robbeneiland bezoeken en ervaren hoe Nelson Mandela hier lange tijd in gevangenschap heeft geleefd. Een wandeling of kabelbaantocht de Tafelberg op levert u prachtige vergezichten over de stad op. In de gerechtelijke hoofdstad, Bloemfontein, kunt u het Nationale Afrikaanse Letterkundige Museum bezoeken en de gelijkenissen tussen de Nederlandse taal en het Afrikaanse ondervinden. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika. Pretoria is een rustige stad, waar u in oktober en november de Jacaranda bomen met haar paarse bloemen in grote getale in bloei ziet staan. Leuke bezienswaardigheden in deze stad zijn bijvoorbeeld het Police Museum en het Pretoria Art Museum. Ook vindt u in Pretoria leuke markten, zoals de zondagsmarkten in Sunnypark Shopping Centre en in Hatfield.

Rondreizen in uw eigen tempo

Er is in Zuid-Afrika zoveel te zien en beleven, dat TUI de keuze gemakkelijker heeft gemaakt door verschillende rondreizen voor u samen te stellen. De verscheidenheid aan natuurgebieden in dit land maken het mogelijk dat u twee weken lang door dit land kunt trekken en nog altijd ogen te kort komt. U kunt kiezen uit verschillende rondreizen, zowel groepsrondreizen, als individuele rondreizen. Tijdens één van onze tweeweekse rondreizen gaat u bijvoorbeeld op zoek naar de Big Five. Maar u kunt er ook voor kiezen om er een combinatiereis van te maken en naast Zuid-Afrika ook Lesotho en Swaziland te bezoeken. Met deze rondreis ziet u nog meer van het continent Afrika. Tijd genoeg? Dan kunt u er zelfs voor kiezen om drie weken rond te trekken. U vindt een precieze omschrijving van al onze mogelijkheden op TUI.nl.

 
Bekijk alle rondreizen Zuid-Afrika (15)