• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Stedentrip Canada

Een explosie van veelzijdigheid, dat is Canada. Van de meest uitgestrekte en ongerepte natuur, tot kleine dorpjes en echte wereldsteden. In deze steden kunt u een paar dagen heerlijk vertoeven. Beklim de CN Tower van Toronto of steek de Capilano rivier over via de Capilano Suspension Bridge in Vancouver. Reis af naar de noordelijke buurman van Amerika en kijk welke Canadese stad het beste bij u past. Tijdens een stedentrip Canada hoeft u zich geen moment te vervelen.

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Touren door Toronto

De CN Tower is het letterlijke hoogtepunt van Toronto. De ruim 500 meter hoge zendmast biedt u een prachtig uitzicht over de hele stad, waar zelfs de grootste gebouwen klein lijken en waar de drukke stad even een oase van rust lijkt te zijn. Voor waaghalzen is er een 'glazen plaat' waar u naar beneden kijkt en het traject ziet dat de lift zojuist heeft afgelegd.  Neem een hele duik naar beneden en ontdek het kronkelende ondergrondse gangstelsel ‘the PATH’. Tegenwoordig is dit uitgegroeid tot een ondergronds winkelcentrum waar vele zakenlui uit de aanliggende 'skyscrapers' hun lunch nuttigen. Bovenal is het er in de wintermaanden tropisch warm. Zoek de gezelligheid op in het ‘Distillery District' en stap naar binnen bij een van de vele boetiekjes of cafés. Een uitstapje naar de Niagara Falls is vanuit deze stad ook zo gemaakt. Deze unieke watervallen behoren tot de grootste ter wereld. Zie het water naar beneden razen en hoor het bulderen zowel aan de Canadese als aan de Amerikaanse kant. U voelt zich hier helemaal één met de natuur.

Natuur en cultuur in Vancouver

Groter dan hét stadspark van de wereld, Central Park in New York, is Stanley Park in Vancouver. Pak de fiets en ontdek dit bijzondere deel van Vancouver. Prachtig water, groene bomen, hordes hardlopers en houten totempalen kenmerken dit park. Vanaf hier heeft u een mooi uitzicht over de skyline van de stad. Het park is zo groot dat als de nacht valt, het zelfs mogelijk is om wilde dieren te spotten. Een andere attractie is de Capilano Suspension Bridge. Ga de uitdaging aan en wandel over deze brug naar de andere kant van de Capilano rivier. De historische binnenstad Gastown wordt door veel toeristen bezocht en heeft ook moderne invloeden gekregen. De oude stoomklok in Water Street laat ieder kwartier van zich horen en is mateloos populair bij toeristen. Verder zijn hier ook voldoende terrasjes en restaurants te vinden waar u nog even de dag kunt doornemen. In Vancouver heeft u natuur en cultuur in één.

Uw stedentrip in Canada

Canada heeft zoveel leuke steden, dat een stedentrip in dit land eigenlijk niet mag ontbreken. Naast bovengenoemde steden kunt u een stop maken in onder andere Ottowa, of de Franstalige steden Montreal of Quebec. Iedere stad heeft zijn eigen specialiteiten en kenmerken. Kies de stad die het beste bij u past voor een geslaagde stedentrip. Overnacht in een standaard 2 sterren hotel of trakteer uzelf op een luxe 5 sterren hotel. En vindt u het zonde om maar één stad aan te doen tijdens een vakantie? Kies dan voor een meerdaagse rondreis en maak kennis met verschillende delen van Canada.

 
Bekijk alle stedentrips Canada (19)