• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Stedentrip Toronto

Canada staat bij velen bekend om zijn overweldigende natuur. Maar u kunt hier ook een enerverende stedentrip maken. In Toronto bijvoorbeeld zijn uw dagen zo gevuld. Beklim de CN Tower en zie de stad vanuit een heel ander oogpunt. Of winkel in het bijzondere gangenstelsel ‘the PATH’. Kijk u uw ogen uit op de skyscrapers afgewisseld door historische gebouwen. Vergeet dus Londen of Parijs en boek een stedentrip naar het ‘Canadese New York’.

Kunstwerken in Toronto

Veel mensen zijn nieuwsgierig geworden naar het symbool van Toronto; de CN Tower die ooit te boek stond als het hoogste gebouw ter wereld. Al van verre trekt deze ruim 500 meter hoge zendmast de aandacht. Ga, als u het aandurft, ook eens helemaal naar boven en u wordt getrakteerd op een prachtig uitzicht. Bekijk de stad onder u die verder leeft en bedenk wat u tijdens uw stedentrip nog wilt bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld ook eens het veelzijdige Royal Ontario Museum. Met ruim 6 miljoen stukken in de collectie, variërend van totempalen tot dinosauriërs, bent u wel even zoet. Ook kunt u een kunstwandeling maken die u langs verschillende kunstwerken in de stad brengt. Wijk ook eens uit naar de eilanden buiten de stad: de Toronto Islands. Hop van eiland naar eiland via de verschillende bruggen en geniet van de autovrije omgeving. In de zomer trekken veel mensen hier naartoe om even af te koelen op het strand op bijvoorbeeld Hanlan’s Point. Neem ook uw kleedje mee en een mandje vol lekkernijen om van een mooie picknick te genieten.

Winkelparadijs

Winkelen krijgt in Toronto een hele andere dimensie. In plaats van winkels die netjes naast elkaar liggen, kennen ze hier een heus gangenstelsel, genaamd ‘the PATH’. Ondergronds worden hoge 'skyscrapers' met elkaar verbonden via een pad gevuld met winkels en restaurants.  Lekker warm in de winter en tussen de middag de verzamelplaats van hardwerkende Canadezen. Maar u vindt in Toronto ook bovengrondse winkelcentra, zoals het immense Eaton Centre, waar u zo van winkel naar winkel hopt. In het Distillery District is rondwandelen al een hele leuke ervaring. Talloze kleine winkeltjes, boetiekjes en cafés zorgen voor een gezellige sfeer in dit deel van de stad. Ga naar Kensington Market als u een leuk restaurant zoekt. Allerlei keukens uit de hele wereld zijn hier vertegenwoordigd, waardoor het een culturele wijk is geworden. Reis voor een echt vakantiegevoel in internationale sferen eens af naar dit deel van de stad.

Alleen Toronto, of meer?

Bij een stedentrip hoort ook een geschikte accommodatie, want reken maar dat u na een dag in Toronto vermoeid bent van alle indrukken. Bij TUI vindt u verschillende accommodaties in het assortiment, waaruit u uw favoriet kunt kiezen. Kies voor een hotel in het centrum van Toronto, waar u vlakbij het Eaton Centre zit. Of ga voor een hotel met fitness en sauna, zodat ontspanning niet ontbreekt tijdens uw stedentrip. Wie meer wil zien van Canada, kan kiezen voor een meerdaagse rondreis waarbij u bijvoorbeeld stopt bij de Niagara Falls. Boek een stedentrip naar Toronto en ontdek deze bruisende stad.

 
Bekijk alle stedentrips Toronto (19)