• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Stedentrip Italië

Stedentrip Italië
 
4 dagen
nu vanaf
152,-
  • Proef la dolce vita
Bekijk alle stedentrips Italië (136)

Rome, Florence, Napels, Verona, Bologna...stuk voor stuk prachtige steden, met elk hun eigen charme. Of je nou de liefde gaat vieren tijdens een romantisch weekendje in Verona, de stad van Romeo en Julia of verblijft in de Noord-Italiaanse stad Bologna, bekend om zijn vele bogen en Tagliatelle alla Bolognese: tijdens een stedentrip in Italië ontdek je de echte betekenis van 'la dolce vita'. 

 

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 
 
  •   Weekend

Weekendje Italië

In de ‘laars van Europa’ zijn er vele bezienswaardige steden te vinden met elk hun eigen charmante karakteristieken. Zo kunt u zich onder de studenten mengen in Universiteitsstad Bologna tijdens een weekendje Italië en hoeft u niet bang te zijn stevige strek niet te kunnen stillen. Niet voor niets heet deze stad ‘la Grassa’ (de dikke) vanwege de lekkere Italiaanse gerechten. 

Wie liever de romantiek opzoekt, kan terecht in de stad Julia en Romeo, Verona, en een liefdesbrief achterlaten in de muren van Casa Julietta. Een andere plek om de liefde te vieren is waterstad Venetië. Laat u per gondel over de waterwegen varen langs statige panden die de macht van vroegere tijden uitstralen. Wie hier Carnaval komt vieren, ontdekt misschien wel de liefde van zijn leven verscholen achter een prachtig masker.

Zoekt u een schilderachtige plek om uw stedentrip van TUI door te brengen? Denk dan aan Napels gelegen aan de imposante Amalfikust onder het toeziend oog van de Vesuvius. Struin hier door de smalle steegjes waar het wasgoed boven uw hoofd wappert of pak de kabelbaan naar de top van de Vomero om Napels in ‘vogelvlucht’ te aanschouwen.

Bekijk alle weekendjes Italië (136)
 

Stad van de bogen: Bologna

Bij een stedentrip naar Italië denk je waarschijnlijk al snel aan steden als Rome, Florence en Venetië, en dit zijn natuurlijk stuk voor stuk prachtige parels met tal van bezienswaardigheden, maar ken je Bologna, Verona en Napels al? Ze liggen wellicht niet meteen voor de hand als je aan een citytrip in Italië denkt, maar deze parels zijn stuk voor stuk het zeker waard om ontdekt te worden. 

Bologna ligt in het noorden van Italië en heeft de bijnaam 'Stad van de Bogen' vanwege de meer dan 40 kilometer aan boogconstructies over de stoepen. Dat betekent dat je altijd overdekt op de stoep kunt lopen tijdens een stedentrip Bologna. Een van de culturele hotspots is het Piazza Maggiore, het centrale plein van de stad dat omringd wordt door deftige palazzi. Ook vind je hier het stadhuis (Palazzo del Comune) en de basiliek van San Petronio, de beschermheilige van de stad met prachtige fresco's.
Mocht je zin hebben in een kleine versnapering, dan kun je een bezoek brengen aan het wijnlokaal Osteria del Sole gelegen achter het plein. Het is hier de bedoeling dat je zelf iets te eten meeneemt, hier wordt alleen wijn geserveerd. Om je heen zie je overal winkels met de typische pasta’s van Bologna en de 'mortadella', een worst uit Bologna. Vanuit hier loop je zo naar het hotel van TUI.

Romantische stedentrip in Verona

Op zoek naar een romantische stedentrip in Italië? Laat je hart veroveren door de stad Verona, gelegen in Noord-Italië. Deze stad ten oosten van Miliaan is misschien wel de romantische stad van Italië. Niet alleen om het beroemde liefdesverhaal van Romeo en Julia, maar vooral vanwege de sfeer die de stad zelf en de imposante bezienswaardigheden. Het bekendste bouwwerk van Verona is het Romeinse amfitheater: de Arena, gelegen midden in het centrum. Of bezoek het huis van Julia, Casa di Giulietta, met het bekende balkon van Romeo en Julia. Voor een klein bedrag mag je het balkon op om je eigen liefdesscène na te spelen. 

Tip voor een stedentrip Verona: koop de Verona Card en je hebt gratis toegang tot 12 bezienswaardigheden en nog eens korting op vier andere. Je koopt de kaart (€ 10 voor een dag, € 15 voor drie dagen).

Culturele hoogtepunten in Napels

Een andere fraaie stad voor een stedentrip in Italië vind je in het zuiden van het land: Napels, gelegen aan de gelijknamige baai. Misschien ken je de stad wel van de bekende uitdrukking 'Eerst Napels zien, dan sterven'. Het centrum van Napels is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst en je vindt hier tal van historische paleizen en bouwwerken. Zo kun je je ogen uitkijken in het Castel Nuovo, een kasteel dat herinnert aan de tijd dat Napels de hoofdstad was van het koninkrijk Sicilië. Het meest in het oog springen de massieve torens, drie aan de voorkant en twee aan de achterkant. In de westelijke vleugel van het kasteel is het Museo Civico gevestigd met een bonte verzameling van kunstwerken uit het kasteel.

Een ander cultureel hoogtepunt is de Duomo di Napoli, een opvallend witte kathedraal aan de Via Duomo. Dit gebouw is niet alleen aan de buitenkant bijzonder, maar ook de eeuwenoude plafondschilderingen binnenin zijn het bekijken waard tijdens een stedentrip Napels. 

 

 

 
Bekijk alle stedentrips Italië (136)