Stedentrip Florence

Stedentrip Florence
 
4 dagen
nu vanaf
265,-
  • Zeer rijke historie
  • Culturele bezienswaardigheden
Bekijk alle stedentrips Florence (18)

Zittend op een bankje op een van de ‘piazze’ in Florence ziet u niets anders dan oude gebouwen, prachtige kunstwerken en gezellige terrasjes. De koepel van Il Duomo torent hoog boven de stad uit, omringd door tientallen kerken en musea. Een bezoek aan Florence betekent een bezoek aan een van de mooiste kunststeden van Europa. Ontdek het gezellige en historische centrum tijdens uw eigen stedentrip.

Bouwwerken uit het verleden

De vele paleizen, kathedralen, kerken, musea en pleinen van Florence benemen u de adem. Het is alsof u zo één van de boeken van Dan Brown binnenstapt. De beroemde Pallazo Vecchio is een echte publiekstrekker en dat is niet voor niets. De plafonds van het oude paleis zijn beschilderd met schitterende fresco’s, van de hand van Francesco Salviati. Daarnaast betekent een bezoek aan dit gebouw ook een kans om het beeld ‘Victorie’ van Michelangelo te bekijken. Ook andere bouwwerken zoals de immens grote Duomo en de brug Ponte Vecchio zijn zeker een bezoek waard. Genoeg te doen waardoor u zich geen moment hoeft te vervelen.

De tuinen van Boboli

Midden in het centrum van Florence vormen de Boboli Tuinen een oase van rust. Het park dat door deze tuinen wordt gevormd, is wereldberoemd. Vanaf een rustig zitplekje bij één van de fonteinen kunt u genieten van de natuur en de kunst om u heen. Levensechte standbeelden zitten als mensen rond vijvers en fonteinen. Een pauze bij het koffiehuis in dit grote park is een welkome rustpauze tijdens de lange wandelingen. Dit ‘Kaffeehaus’ is in 1775 gebouwd als Paviljoen, waarna het is omgetoverd tot een plek waar de lekkerste koffie wordt geserveerd. Wegdromend bij het uitzicht over Florence kunt u hier genieten van een echte Italiaanse espresso.

Stad van de kunsten

Al in de Boboli Tuinen heeft u kennis gemaakt met de prachtige standbeelden en sculpturen. Toch is dit slechts een klein deel van alle kunst die Florence te bieden heeft. Lopend langs de prachtige gebouwen die u tijdens uw stedentrip niet kunt missen, maakt u kennis met mooie versieringen, geweldige fresco’s en nog veel meer standbeelden. Grote meesters zoals Michelangelo en Leonardo da Vinci hebben Florence hun “thuis” genoemd, en dat is te zien. De veelal religieuze schilderkunst van Leonardo da Vinci is deels terug te vinden in Florence, zoals de ‘Annunciatie’ dat in het kunstmuseum hangt, gevestigd in het Palazzo degli Uffizi. De beroemde ‘David’ van Michelangelo kunt u terugvinden in het museum Galleria dell’Accademia.

Uw stedentrip naar Florence bij TUI

Een tekort aan kunst en cultuur zult u in Florence niet aantreffen. Zonder moeite kunt u zich dagenlang in deze prachtige stad vermaken. Florence is een perfecte locatie om uitgebreid te bekijken tijdens een stedentrip in Toscane. Deze hoofdstad van Toscane staat garant voor een typisch Italiaanse sfeer, compleet met pasta’s, pizza’s en ijs die u op iedere hoek van de straat terug kunt vinden. Ontdek zelf Italië op haar best. TUI biedt verschillende mogelijkheden om uw stedentrip in Florence tot een fantastische ervaring te maken. Kijk uit over het oude centrum vanaf het dakterras van uw sfeervolle hotel of over de rivier de Arno en geniet van uw korte kennismaking met deze prachtige kunststad.

 
Bekijk alle stedentrips Florence (18)