Stedentrip Rome

Stedentrip Rome
 
4 dagen
nu vanaf
171,-
  • Zeer rijke historie
  • Culturele bezienswaardigheden
Bekijk alle stedentrips Rome (51)

‘Ik kwam, ik zag, ik overwon. ’ Meer dan 2000 jaar oud, maar de beroemde uitspraak van Julius Caesar is nog altijd springlevend als het om een stedentrip Rome gaat. Er is zoveel te doen in de Italiaanse hoofdstad. Kiest u voor het Rome van de keizers, de pausen of de meesters van de Renaissance? Of gaat u voor 'la dolce vita' en flaneert u met een ijsje rond de Spaanse Trappen?

 

 
  •   Weekend

Weekendje Rome

Wat vroeger het toneel was voor de meest smeuïge verhalen over Romeinse keizers zoals Nero, machtige families als de Borgias en getalenteerde kunstenaars als Caravaggio is Rome nu het speelterrein van de toerist. Uw comfortabele hotel van TUI, gelegen in het centrum, is de ideale uitvalsbasis om de vele bezienswaardigheden van Rome te bezichtigen.

Tijdens een weekendje Rome wacht letterlijk op elke hoek een nieuwe verrassing. Op het Piazza della Rotonda bijvoorbeeld treft u het Pantheon aan: ooit een tempel voor de Romeinse goden en later gerecycled tot een Rooms-katholiek Basiliek. Vanuit het ‘oculus’ kijkt welke godheid u maar blieft op u neer.

Ook kunt u een bezoekje brengen aan het kleinste staatje ter wereld: Vaticaanstad. Dit straatje wordt geregeerd door de Paus en hier vindt u bijvoorbeeld de Sint-Pietersbasiliek en het Sixtijnse kapel.
Wanneer u even genoeg heeft van deze oude gebruiken zijn er genoeg leuke Italiaanse koffiebars in de stad te vinden. Let op: voor een tafeltje op het terras betaalt u extra, dus wie zijn drankje aan de bar op drinkt, is goedkoper uit.

Bekijk alle weekendjes Rome (51)
 

Tips in Rome

  • Porta Portese is de gezelligste vlooienmarkt van Rome en is iedere zondag van 5.00 uur tot 12.00 uur in de wijk Trastevere.
  • Rome bestaat uit zeven heuvels en Quirinale is er één van. Dit is zonder meer één van de mooiste plekken in Rome waar u kunt genieten van de zonsondergang.
  • Even een rustmoment nodig? Maak dan een stop in Villa Borghese waar u kunt fietsen, relaxen, varen en picknicken.
  • 'Il Gelato di San Crispino' (Via della Panetteria 42) maakt volgens velen het beste ijs ter wereld. Met name bijzonder door aparte ijssmaken als whisky en wijn.

Romeinse nachten

Onze hotels in Rome zijn centraal gelegen, vaak met een dakterras met mooie uitzichten over de Romeinse daken. Ideaal voor een Last Minute. Een stedentrip naar Rome kan inclusief vlucht geboekt worden. Bij TUI regelt u eenvoudig een transfer van de luchthaven naar het hotel. Houd TUI.nl goed in de gaten, want er zijn zeer regelmatig voordelige aanbiedingen naar Rome. Ook om alleen hotelkamers te boeken.

'La dolce vita'

Rome smaakt altijd naar meer. De leukste wijk om de Romeinse sfeer te proeven is Trastevere. De kronkelige straatjes en gezellige pleintjes lijken zo uit die ene pasta-reclamespot te komen. Compleet met wapperende schone was en trattoria’s met houten tafels is dit de tip van locals voor een weekendje Rome.

Bezienswaardigheden op de fiets

Rome is niet in één dag gebouwd. Dus als uw voeten protesteren tegen al dat geslenter, is het een goed idee om de fiets te pakken. Tijdens een tour met een Nederlandse gids fietst u in drie uur door het historische centrum van Rome langs vele bezienswaardigheden zoals Circus Maximus, het Tibereiland, de wijk Trastevere, Campo di Fiori, Piazza Navona en het Pantheon.

Goedkoop Rome

Piazza Navona is het bekendste plein van Rome. Op een zomerse avond de sfeer proeven hoeft niet duur te zijn. Bestel een tartufo-ijsje bij de gelateria om de hoek of gewoon een pizza, strijk neer op een terras bij de fraaie fonteinen en kijk uw ogen uit. Uw stedentrip in Rome is compleet wanneer u hier uw portret laat tekenen.

 

 
Bekijk alle stedentrips Rome (51)