• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Stedentrip Rome

Stedentrip Rome
 
4 dagen
nu vanaf
175,-
  • Op elke hoek een nieuwe verrassing
  • Zonnen vanaf de Spaanse trappen
  • De kleinste staat ter wereld: Vaticaanstad
  • Stad van de gladiatoren
Bekijk alle stedentrips Rome (55)

Heeft u altijd al de ‘schepping van Adam’ van Michelangelo met eigen ogen willen zien? Of spreekt het toneel van gladiatoren u meer aan? In de ‘Eeuwige stad’ vindt u beiden, en nog veel meer. Nog meer kunst vindt u bij Villa Borghese en met een beetje fantasie komen de ruïnes van het hart van antiek Rome tot leven. Na al dat gewandel is een beetje rust verdiend tijdens uw stedentrip Rome. De Spaanse Trappen bieden 138 treden als zitplaats.

 
  •   Weekend

Weekendje Rome

Wat vroeger het toneel was voor de meest smeuïge verhalen over Romeinse keizers zoals Nero, machtige families als de Borgias en getalenteerde kunstenaars als Caravaggio is Rome nu het speelterrein van de toerist. Uw comfortabele hotel van TUI, gelegen in het centrum, is de ideale uitvalsbasis om de vele bezienswaardigheden van Rome te bezichtigen.

Tijdens een weekendje Rome wacht letterlijk op elke hoek een nieuwe verrassing. Op het Piazza della Rotonda bijvoorbeeld treft u het Pantheon aan: ooit een tempel voor de Romeinse goden en later gerecycled tot een Rooms-katholiek Basiliek. Vanuit het ‘oculus’ kijkt welke godheid u maar blieft op u neer.

Ook kunt u een bezoekje brengen aan het kleinste staatje ter wereld: Vaticaanstad. Dit straatje wordt geregeerd door de Paus en hier vindt u bijvoorbeeld de Sint-Pietersbasiliek en het Sixtijnse kapel.
Wanneer u even genoeg heeft van deze oude gebruiken zijn er genoeg leuke Italiaanse koffiebars in de stad te vinden. Let op: voor een tafeltje op het terras betaalt u extra, dus wie zijn drankje aan de bar op drinkt, is goedkoper uit.

Bekijk alle weekendjes Rome (55)
 

Grootste amfitheater van het Romeinse Rijk

Rome: de hoofdstad van Italië, de zetel van de katholieke kerk en het hart van het oude Romeinse Rijk. Een stedentrip Rome is dan ook een belevenis in een groot openluchtmuseum. Op elke hoek stuit u weer op een nieuwe bezienswaardigheid. Het hoogtepunt van Rome is voor velen het Colosseum, het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk. Nadat u dit theater heeft bezocht kunt u gelijk doorlopen naar de ruïnes van het Forum Romanum; het politieke en religieuze centrum van Rome in de Oudheid.

Betoverende fresco’s van Michelangelo

Ontdek tijdens een citytrip Rome ook het onderkomen van de Paus: Vaticaanstad, een autonome staat binnen de stad Rome. Bewonder de zuilengang van Bernini op het Piazza San Pietro alvorens u het hart van de katholieke wereld betreedt: de Sint Pieter Basiliek. Tip: als u de basiliek wilt bezoeken mag u geen blote benen of schouders hebben.

Uiteraard mag een bezoek aan de Sixtijnse Kapel ook niet ontbreken. In deze kapel komen de kardinalen in conclaaf bijeen om een nieuwe paus te kiezen. Maar het hoogtepunt wordt toch wel gevormd door de prachtige fresco’s van Michelangelo, waaronder 'de schepping van Adam'. Wie een kans wil maken om hier naar binnen te komen, moet wel ruim van te voren zijn kaartjes reserveren.

Uitpuffen op de Spaanse Trappen

Voor kunstliefhebbers is er de Villa Borghese, een heerlijk park met verschillende musea waar onder andere kunst uit de Renaissance hangt. Ook hiervoor geldt dat het raadzaam is uw kaartjes voor deze trekpleister ruim van te voren te reserveren.

Heeft u zere voeten gekregen van het wandelen? Ga dan even zitten op de beroemdste trap ter wereld: de Spaanse Trappen. Geniet van de zonnestralen op uw gezicht en aanschouw het Italiaanse leven op een van 138 treden. Mocht u nog energie over hebben, wandel dan naar Via Condotti, de duurste winkelstraat van Rome.

'Buon appetito'

Tijdens een weekendje Rome zult u al snel ontdekken dat eten een belangrijk onderdeel vormt van het Italiaanse leven. Het eten in een ‘ristorante’ is veelal duurder dan in een ‘trattoria’ of ‘osteria’. In de steegjes van de hippe wijk Monti zijn wijnbars en eetgelegenheden te vinden waar je een lekker bord pasta of ovenheerlijke pizza kunt bestellen. Vergeet niet een ijsje te halen bij de Giolitti familie in de buurt van de beroemde Trevi fontein. Een indrukwekkende dag in de 'Eeuwige Stad' kunt u afsluiten met een glas grappa of limoncello in het hotel van TUI.

En wilt u graag terugkomen? Vergeet dan niet een muntje te werpen in de Trevi fontein en wie weet…

 
Bekijk alle stedentrips Rome (55)