Stedentrip Marrakech

Het in Marokko gelegen Marrakech wordt ook wel de ‘Parel van de Atlas’ genoemd. Deze aan de voet van het Atlasgebergte gelegen plaats heeft een mysterieuze uitstraling en u vindt hier veel Arabische schoonheid. Ga tijdens een stedentrip naar Marrakech in Centraal Marokko zelf op ontdekking in de 'souk' voor de ideale souvenir of bewonder de kunsten van de staarartiesten op het Djemaa el Fna plein.

 
  •   Weekend

Weekendje Marrakech

Ga een paar dagen terug in de tijd tijdens een weekendje Marrakech. Vanuit een van de hotels van TUI wandelt u zo het oude centrum (‘medina’) van deze Marokkaanse Koningsstad in waar de  bezienswaardigheden herinneren aan machtige dynastieën zoals de Almoraviden.

Bezoek een van de paleizen zoals Palais El Badiî. Dit paleis is merendeels verwoest en de vaste bewoners zijn nu de ooievaars en duiven die in en op de oude muren zetelen. De rust en stilte rondom de oude zalen en waterbassins is indrukwekkend.

Voor wat verkoeling kunt u een van de tuinen van Marrakech induiken. Laat u bijvoorbeeld naar de Jardin Majorelle brengen; een botanische tuin uit de 20ste eeuw en een kleurrijke oase van rust. De tuin is geschonken aan de stad door niemand minder dan Yves Saint Laurent!

Maar Marrakech kunt u pas verlaten als u de Koutoubia op de foto heeft gezet en het Djema el Fna plein heeft bezocht. Vooral ’s avonds is dit plein een waar spektakel met slangenbezweerders en dansers.

Bekijk alle weekendjes Marrakech (19)
 

‘Land van God’

De naam Marrakech betekent in het Berbers ‘Land van God’. De stad is gelegen op een vruchtbare vlakte aan de voet van Hoge Atlas. Het land is van oorsprong een zeer belangrijke handelsstad geweest en dit is in het straatbeeld nog steeds terug te vinden. Sinds tientallen jaren kent de stad echter ook een moderner beeld. Een stedentrip Marrakech is een unieke aangelegenheid om beide onderdelen van de stad beter te leren kennen.

Mysterieus Marrakech

Beleef tijdens uw stedentrip naar Marrakech de echte duizend-en-één-nachten sfeer. Deze mysterieuze Arabische stad zal u verwonderen met alle schoonheid die hier te vinden is. De historische kern van de stad staat bekend als de ‘medina’. In de pittoreske steegjes en kraampjes van de ‘souk’ worden allerlei handelswaren verkocht. Maar let op: als u niet onderhandelt, beledigt u de verkoper en betaalt u ook veel te veel.

De Djemaa el Fna vormt het centrale plein van de stad, omringd door gezellige cafés met hun vele terrasjes waar overdag straatartiesten hun kunsten vertonen. Dit deel van de stad kent ook een bruisend nachtleven, waar het straatbeeld wordt gekenmerkt door verhalenvertellers en slangenbezweerders. Laat u betoveren door de exotische klanken van de ‘gnawa’, de typisch Marokkaanse muziek tijdens uw stedentrip in Marrakech.

Als een sultan de stad verkennen

Tijdens een stedentrip Marrakech zijn er talloze bezienswaardigheden om te ontdekken. Breng een bezoek aan het Bahiapaleis, bestaande uit 160 kamers en paradijselijke tuinen. Bahia betekent ‘Schone’ en dat is niet voor niks. Bewonder de typisch Arabische architectuur van het complex met marmeren vloeren en cederhouten plafonds. Ook de grootste moskee van Marrakech, de Koutoubia-moskee, is een bezoek waard. De 69 meter hoge minaret torent hoog boven de stad uit. Of struin door de Majorelletuin, een botanische tuin in Marrakech waar verscheidene bedreigde plantensoorten beschermd worden. De kobaltblauwe decoratieve elementen geven de tuin een adembenemend aanzicht.

Laat u omarmen door Marokkaanse sferen

Een verblijf in een mysterieuze stad vraagt om een bijpassende accommodatie. Geniet tijdens uw stedentrip in Marrakech van een sfeervol hotel gelegen in het rustige gedeelte van de ‘medina’. Of verblijf in alle luxe in een 5 sterren hotel. Waan u een sultan(a) in dit kleine paleis en laat u omarmen door de Marokkaanse sferen die zowel in de stad als het hotel voelbaar zijn.

 
Bekijk alle stedentrips Marrakech (19)