• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Stedentrip Marrakech

Stedentrip Marrakech
 
4 dagen
nu vanaf
308,-
  • Culturele stad in Marokko
  • Duizend-en-een nacht sferen in de medina
  • Exotisch vermaak op de pleinen
  • Schaduwrijke tuinen
Bekijk alle stedentrips Marrakech (13)

Op zoek naar een bijzondere bestemming voor een stedentrip? Ontdek dan het Marokkaanse Marrakech! Deze ‘Koningsstad’ aan de voet van het Atlasgebergte wordt ook wel de ‘Parel van de Atlas’ genoemd. Ontdek de bezienswaardigheden van de ‘medina’ of slenter langs de talloze winkels in de ‘souk’. In de avond nemen muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers het Djemaa el Fna plein over. Een must see tijdens een stedentrip Marrakech!

 
  •   Weekend

Weekendje Marrakech

Ga een paar dagen terug in de tijd tijdens een weekendje Marrakech. Vanuit een van de hotels van TUI wandelt u zo het oude centrum (‘medina’) van deze Marokkaanse Koningsstad in waar de  bezienswaardigheden herinneren aan machtige dynastieën zoals de Almoraviden.

Bezoek een van de paleizen zoals Palais El Badiî. Dit paleis is merendeels verwoest en de vaste bewoners zijn nu de ooievaars en duiven die in en op de oude muren zetelen. De rust en stilte rondom de oude zalen en waterbassins is indrukwekkend.

Voor wat verkoeling kunt u een van de tuinen van Marrakech induiken. Laat u bijvoorbeeld naar de Jardin Majorelle brengen; een botanische tuin uit de 20ste eeuw en een kleurrijke oase van rust. De tuin is geschonken aan de stad door niemand minder dan Yves Saint Laurent!

Maar Marrakech kunt u pas verlaten als u de Koutoubia op de foto heeft gezet en het Djema el Fna plein heeft bezocht. Vooral ’s avonds is dit plein een waar spektakel met slangenbezweerders en dansers.

Bekijk alle weekendjes Marrakech (13)
 

‘Land van God’

Op slechts 4 uurtjes vliegen staat u in de Marokkaanse Koningsstad Marrakech, in het Berbers ‘Land van God’. De stad waar de kleur rood overheerst in de talloze gebouwen is gelegen op een vruchtbare vlakte aan de voet van het Atlasgebergte en het wordt daarom ook wel 'Parel van de Atlas' genoemd. De geschiedenis van Marrakech gaat terug naar het jaar 1062 en de stad kent vele oude bezienswaardigheden, waaronder de Ben Joesoef Madrassa uit de 16e eeuw. Deze Koranschool is een uniek voorbeeld van islamitische architectuur met een prachtige binnenplaats die rijkelijk versierd is met cederhout, marmer en gipsenornamenten.

Beleef de echte Duizend-en-een-nachten sfeer

Tijdens uw stedentrip Marrakech beleeft u de echte Duizend-en-een-nachten sfeer. Vanuit de ‘Riad’ van TUI in het hart van Marrakech kun je richting de ‘medina’ lopen en dwalen door de smalle straatjes met winkeltjes in de ‘souk’ waar je overspoeld wordt door kleuren en geuren. Hier slaag je gegarandeerd voor een typisch Marokkaanse souvenir, zoals ‘babouches’, een theepot, aardewerkschaaltjes of een prachtig gekleurde tajine. Goed om te weten; onderhandel over de prijs, anders beledigt u de verkoper en betaalt u ook te veel!

Entertainment op het Djemaa el Fna

Djemaa el Fna vormt in de avonduren het kloppende hart van de stad. Dit centrale plein ligt om de hoek van het luxe 5 sterren hotel van TUI in Marrakech en wordt omringd door cafés met dakterrassen. In de namiddag wordt het straatbeeld bepaald door verhalenvertellers, dansgroepen, slangenbezweerders, waarzegsters en muzikanten. Laat u tijdens een stedentrip Marrakech betoveren door de exotische klanken van de ‘gnawa’, typisch Marokkaanse muziek.

Bewonder zeldzame planten in de Majorelletuin

Voor wie de hitte van de stad iets te veel wordt, zijn er verspreid over Marrakech verschillende tuinen waar je even een beetje schaduw kunt opzoeken. Een mooi voorbeeld is de Majorelletuin. In deze botanische tuin groeien zeldzame planten, waaronder veel cactussen en bougainvillea. Ook leven hier 15 verschillende soorten vogels. Daarnaast zijn er verschillende gebouwen en fonteinen te vinden, in typisch ‘Marjorelle’ blauw. Na een dag vol indrukken kunt u terugkeren naar uw eigen oase in het hotel van TUI gezeteld in de palmentuin van Marrakech.

Oosterse mystiek en de moderne wereld

In Marrakech vind je naast de Oosterse mystiek ook een moderne wereld in het nieuwe stadsgedeelte Guéliz. Hier zijn verschillende moderne winkelcentra te vinden met designerboetieks en grote winkelketens, luxe restaurants en hippe clubs. Eet bijvoorbeeld een keer buiten de deur en bezoek het hippe restaurant ‘Kechmara’. Op het dakterras kun je onder het genot van loungemuziek diverse wereldse gerechten proeven, zoals tapas, pasta en burgers met friet. Regelmatig draait er ook een DJ!

 
Bekijk alle stedentrips Marrakech (13)