Stedentrip Istanbul

Stedentrip Istanbul
 
4 dagen
nu vanaf
200,-
  • Smeltkroes van kleuren en oosterse geuren
  • Balik Ekmek eten op de Galatabrug
  • Op koopjesjacht in de Grand Bazaar
  • Ontdek de verschillende contrasten
Bekijk alle stedentrips Istanbul (43)

Istanbul is een smeltkroes van kleuren en oosterse geuren en heeft een schatkamer aan cultuur met onder andere moskeeën en paleizen zoals de Blauwe Moskee, Aya Sophia en het Topkapipaleis. Het is een van de mooiste steden van Turkije, waar cultuur en culinaire genoegens naadloos in elkaar overvloeien. Bezoek tijdens een stedentrip Istanbul de verschillende wijken, ga shoppen op de İstiklâl Caddesi of probeer een 'Kumpir'.

 
  •   Weekend

Weekendje Istanbul

Met de ene voet in Europa en de andere in Azië is er genoeg te beleven in Istanbul. De hoofdstad van Turkije, voeger bekend als Constantinopel en weer later als Byzantium, heeft een rijke geschiedenis die onder andere terug te zien is aan de vele bouwprojecten van de vroegere sultans.

Zo kunt u tijdens uw stedentrip een bezoek brengen aan de Sultan Ahmetmoskee. Vergaap u bij deze bezienswaardigheid aan de zes minaretten, het zachte licht van de laaghangende kroonluchter, de glas-in-loodramen en de befaamde Iznik tegels die de bijnaam ‘Blauwe Moskee’ in het leven riepen. Mocht u als vrouw zijnde geen bedekkende kleding aan hebben getrokken, dan niet getreurd. Op de plek waar u uw schoenen achterlaat, kunt u een doek krijgen voor hoofd en lichaam.

De tijd vliegt tijdens uw weekendje Istanbul. Gelukkig is de roep van de muezzin al vroeg te horen, in meervoud. Vanaf het dakterras van uw hotel van TUI kunt u alvast de volgende hotspots uitzoeken. De Istiklal Boulevard bijvoorbeeld is de perfecte plek om souvenirs te kopen. Deze winkelstraat is gevuld met kleine theehuisjes en winkeltjes die vol hangen met Turkse lampen, tapijten en versierde schaaltjes.

Bekijk alle weekendjes Istanbul (43)
 

Stad van contrasten

Istanbul ligt in het westen van Turkije, deels in Europa, deels in Azië, en is daarmee de enige stad ter wereld die in twee continenten ligt. Deze twee continenten worden van elkaar gescheiden door de Bosporus, een brede zeestraat die dwars door de stad stroomt. Een boottocht met de veerboot over de Bosporus is een absolute must-do tijdens een stedentrip Istanbul. Onderweg kunt u op verschillende locaties uitstappen, om wat te eten of om indrukwekkende bezienswaardigheden te bezichtigen.

Naast dat Istanbul bestaat uit twee delen, is deze sprookjesstad een stad van de contrasten. Van het architectonische contrast tussen oud en nieuw tot aan het contrast van de rust op de Prinseneilanden en de drukte van de stad. Mede door het chaotische verkeer met tientallen gele taxi’s op de weg.

Een indrukwekkend sprookje

Vanaf het moment dat u uit het vliegtuig stapt, bent u betoverd door deze sprookjesachtige stad. Al uw zintuigen worden geprikkeld tijdens een stedentrip Istanbul. Start de dag net een kopje typisch Turkse koffie in uw luxe hotel van TUI terwijl u uitkijkt op de Aya Sophia. Of haal een broodje vers gevangen vis (balik ekmek) op de Galatabrug. Deze brug bestaat uit twee verdiepingen met boven de brug een aantal rijbanen en overdag zijn hier talloze vissers aan het vissen. Onder de brug zijn er diverse (vis)restaurants gevestigd. Hierna kunt u zich in de watten laten leggen in een van de hamams die de stad rijk is.  

De verschillende wijken van Istanbul

Istanbul bestaat uit verschillende wijken met elk een eigen sfeer, karakter en bezienswaardigheden. Het Topkapipaleis, de Aya Sophia en de Blauwe Moskee, die zich bevinden in de wijk Sultanahmet, lijken rechtstreeks uit een sprookje te komen.

Na het bezoeken van deze 'highlights' kunt u vanaf hier doorlopen naar de Grand Bazaar: dé plek voor ware shopaholics. Verdwaal in een labyrint van tientallen straten met meer dan 6000 winkeltjes. Van tapijten en juwelen tot leren kleding en Turkse specialiteiten.
Een andere leuke wijk is de karakteristieke wijk Ortaköy. Deze wijk ligt aan het water en heeft veel kerken en moskeeën. Er zijn ook veel eetgelegenheden met heerlijk Turks eten. Proef bijvoorbeeld de lokale 'street food' specialiteit: de 'kumpir’, een gepofte aardappel gevuld met groenten.

Van ondergronds water naar de Prinseneilanden

Een bezienswaardigheid die u tijdens een stedentrip Istanbul niet mag missen: de Basilica Cisterne. Dit is een ondergrondse wateropslagplaats zo'n zes meter onder de grond. Leuk detail: Voor een paar euro kunt u hier van uzelf of met een groep een foto laten maken verkleed als satan.

Wilt u ontsnappen aan alle drukte van de grote stad? Dan mag een bezoek aan de Prinseneilanden niet ontbreken. De enige verkeersgeluiden die u hier zult horen, zijn fietsbellen en hoefgetrappel. De Prinseneilanden zijn namelijk autovrije zones. 

Shopwalhalla 

Na een dag cultuur snuiven, is ook de Istiklal Cassesi in de wijk Beyoğlu een bezienswaardigheid op zich die u eigenlijk niet mag én kunt missen. Dit is namelijk een van de bekendste en grootste (winkel)straten van Istanbul. Deze straat wordt ook wel het hart van de stad genoemd. In deze lange straat vindt u naast grote en kleine winkels ook tal van gezellige cafés, restaurants en nachtclubs.  Een leuke manier om de straat door te gaan is meerijden met de rode tram.

360 graden uitzicht over Istanbul

Laadt u zelf op voor een bruisende avond en ga heerlijk eten in een van de vele restaurants dat Istanbul rijk is. Sluit de avond af met een bezoek aan Club 360, een designrestaurant én een nachtclub. Hier kunt u naast heerlijk dineren, feesten tot in de kleine uurtjes en u hebt hier 360 graden uitzicht over Istanbul. Hierna bent u binnen een paar tellen bij uw luxe 4 sterren hotel van TUI.

 

 
Bekijk alle stedentrips Istanbul (43)