Vakantie Bodensee

Een oase van rust in het zuiden van Duitsland: dat is de Bodensee. Het grootste meer van Duitsland wordt omringd door Zwitserland als Oostenrijk: dat is nog eens een ander drielandenpunt. Tijdens een vakantie Bodensee kunt u de natuur induiken op de fiets of bezienswaardigheden als ‘Zeppelinstad’ Friedrichshafen bezoeken. En voor de waterratten is dit gebied een paradijs dankzij alle watersportmogelijkheden.

 

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Er op uit!

De kofferbak is volgeladen en trots kijkt u naar de auto, maar u vergeet bijna uw fietsen. Tijdens een vakantie Bodensee mag voor de sportieveling een fietstocht langs het wijde meer niet ontbreken. In totaal is er een 250 kilometer lange fietsroute uitgestippeld die rondom het meer leidt. Onderweg kom je verschillende wijn- en boomgaarden tegen, pittoreske dorpen en steden en dat alles in een prachtige omgeving. U hoeft niet bang te zijn te verdwalen, want bewegwijzering is gewoon aanwezig. Gaat u er liever wandelend op uit? Door het prachtige groen en langs de bergen lopen er ook verschillende wandelpaden.

Het water op

Water staat uiteraard centraal aan de Bodensee en dat blijkt onder andere uit de ongeveer honderd zeilverenigingen die in dit gebied actief zijn. Ook roeien en duiken zijn populaire activiteiten in dit meer. Als er veel wind staat, zijn die hoge golven er zeker, maar jetski’s zijn verboden om de unieke flora en fauna van dit gebied te beschermen. Niet getreurd, er zijn nog genoeg andere watersporten die je hier kunt beoefenen. Lekker zwemmen en aansluitend zonnebaden is ook een fijne manier om de dag door te komen.

Een 'tropische' bestemming in Duitsland

In de buurt van de Bodensee is er genoeg ander vertier. Een heerlijke stad om rond te slenteren is Konstanz, een van de grootste steden in de regio. Vooral de Romaanse kathedraal St. Stefan is een blikvanger. Een andere grote stad is Friedrichshafen. Je kunt hier over de promenade van park naar park lopen, omringd door de mooie bergen. Het wereldberoemde Zeppelin Museum bevindt zich ook in deze stad, waar je alles kunt leren over de geschiedenis van dit bijzondere voertuig.

U gelooft het misschien niet, maar ook in Duitsland kunt u palmbomen vinden, namelijk op het eiland Mainau middenin de Bodensee. Dit eiland staat ook wel bekend als het ‘bloemeneiland’. En deze naam krijgt deze plek natuurlijk niet voor niets. Op het eiland zijn werkelijk prachtige kunstwerken te vinden, gemaakt van kleurrijke bloemen. Een ander eilandje, wat door middel van bruggen verbonden is aan het vaste land, maar een totaal andere sfeer heeft, is Lindau. In het typisch middeleeuws stadje zijn de historische huizen overal te vinden.

Relaxed overnachten

Het rustgevende natuurgebied aan de Bodensee is geschikt voor zowel jong als oud, voor vrienden, gezinnen of koppels. Voor families is een vakantiepark een goede mogelijkheid om de dagen te slijten. U slaapt in ruime bungalows, zodat de kinderen hier lekker hun gang kunnen gaan. Slaapt u liever in een hotel, dan kan dat ook. Veel van onze hotels hebben ook wellness faciliteiten, zodat uw rustgevende vakantie Bodensee compleet is.

 
Bekijk alle vakanties Bodensee (8)