• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Vakantie Oostzeekust

In het noordoosten van Duitsland ligt de Oostzeekust. Een vakantie Oostzeekust heeft u van alles te bieden. Zo kunt u een bezoek brengen aan de eilanden Rügen en Fehmarn. Maak ook eens een uitstapje naar één van de boeiende steden in deze streek, zoals Kiel, Wismar, Rostock of het sfeervolle Lübeck. Maar ook aan de goudkleurige stranden zelf is het goed toeven. De vele watersportmogelijkheden maken uw vakantie hier compleet.

Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

De sportieve kust

Aan de Oostzeekust kunt u zich op sportief gebied helemaal uitleven. Kiel staat bekend als de zeilstad van de regio. Hier wordt jaarlijks de grootste zeilregatta van de wereld, de 'Kieler Woche' georganiseerd. Wie van surfen houdt kan terecht op het eiland Fehmarn. U kunt hier gebruik maken van de hoge golven die hun aantrekkingskracht hebben op vele surfers. Ook wordt hier jaarlijks een groot surffestival georganiseerd. Wie liever in een kajak stapt, kan terecht in natuurpark 'Holsteinische Schweiz'. Dit heuvelachtige natuurpark herbergt enkele meertjes en rivieren, waar u goed kunt kajakken. Als u het gebied op de fiets wilt verkennen dat kunt u (delen van) de Oostzeekust-fietsroute volgen.  De route start in Flensburg en voert u helemaal tot aan het eiland Usedom. U passeert de Hanzesteden Wismar en Stralsund. Ook een tussenstop in de mondaine badplaats Heiligendamm, de 'witte stad aan zee', behoort tot de opties. 

Even rust

Wie de sportieve activiteiten even zat is kan bijvoorbeeld een stad bezoeken. In Wismar vindt u onder andere het 'Stadtgeschichtliches Museum Wismar', in het zogenaamde 'Schabbellhaus'. Een ander interessant historisch museum vindt u op Usedom, het 'Historisch Museum Peenemünde'. Op Usedom werkten de nazi's aan de ontwikkeling van de V1 - en V2-raket, voornamelijk om Engeland aan te vallen. Nu vindt u hier een interessant museum over de ontwikkeling van de raket. In de stad Rostock vindt u enkele Middeleeuwse stadpoorten en stadsmuren. Bovendien kunt u hier ook leuk winkelen, bijvoorbeeld in de 'Kröpeliner Straße'. 

Op vakantie met TUI

Bij TUI kunt u een vakantie Oostzeekust boeken op basis van uw eigen vervoer. De rit naar Duitsland duurt immers niet zo lang. U kunt bij ons een ruime bungalow boeken op een luxe vakantiepark in Weissenhäuser Strand. U hoeft hier alleen even door de duinen te wandelen om op het strand te komen. Het centrum van de stad Oldenburg ligt op slechts enkele kilometers afstand. Het park beschikt onder andere over een indoor jungle, zes restaurants, een zwembad met spectaculaire glijbanen en wellnessfaciliteiten. U hoeft zich dus niet te vervelen, want zowel op het park als in de omgeving is genoeg te beleven.

 
Bekijk alle vakanties Oostzeekust (1)