• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Vakantie Atlantische Kust-Aquitaine

Op zoek naar het zonnigste deel van de Franse Westkust? Dan zit u tussen Nantes en Biarritz goed! De Côte de Jade, de Côte de Lumière, de Charente Maritime en de Pyrénées Atlantiques hebben werkelijk alles in huis. Brede gouden zandstranden, gezellige vissersdorpjes, mondaine badplaatsen, cultuur én natuur. Bent u dus op zoek naar een veelzijdige vakantiebestemming? Kies dan voor een vakantie Atlantische Kust-Aquitaine.

Mijn ideale Vakantie is
Appartement(20) Slapen, koken en ontspannen alles binnen handbereik.
 
Hotel(8) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 
Vakantiepark(28) Even ertussen uit. Voor alle leeftijden een ontspannen mini break.
 
Camping(6) Rust, ruimte, natuur en samen zijn met het hele gezin.
 
Vakantiehuis(36) Ontspannen met de gemakken van thuis in een mooie omgeving.
 
Vliegvakantie(20) De makkelijkste manier om de zon op te zoeken.
 
Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Historie in Nantes, Tours en Le Mans

Langs de Franse Westkust wordt u ondergedompeld in historie. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het kasteel van de Ducs die u er aan herinnert dat Nantes de historische hoofdstad van Bretagne is. Tijdens haar hoogtijdagen was Nantes de belangrijkste havenstad van Frankrijk en dat is op de kades nog steeds te zien aan de mooie gebouwen met fraaie gevels. Tegenwoordig is Nantes een levendige metropool met een bruisende cultuur.
In Tours, gelegen in midden Frankrijk aan de rivier de Loire vindt u ook vele historische bezienswaardigheden. Aan de Rue Colbert liggen vele oude huizen en de Cathédrale Saint-Gatien is beroemd is om zijn gebrandschilderde ramen. Maar ook Le Mans, de stad die bekend staat om haar vakhuizen uit de 15e en 16e eeuw, mag u zeker niet missen. Deze historische setting diende tevens als locatie voor vele films zoals ‘De Klokkenluider’. Bent u in de zomer in Le Mans, dan heeft u de kans om de beroemde ‘24 uur van Le Mans’ autorace bij te wonen op het Sarthe-circuit in de stad. Dit is een van de oudste en grootste autoraces ter wereld voor sportwagens.

Een van de mooiste zandstranden van Europa: La Baule

Ook voor mooie stranden bent u tijdens uw vakantie aan de Atlantische Kust–Aquitaine op de goede plek La Baule is bijvoorbeeld een bekende badplaats met een uitgestrekt strand aan de zuidkant van de Franse kust. Het kustgebied hier heet de Côte d'Amour en wordt beschouwd als de mooiste kust van Bretagne. De 10 kilometer lange boulevard maakt deze badplaats mooi en ietwat mondain. La Baule kent vele winkels, hotels, pensions, appartementen en heeft tientallen campings in de directe omgeving. Een vakantie aan de Atlantische Kust is dus zo geboekt!

Veelzijdigheid op een relatief kleine afstand van huis

Of u nou op zoek bent naar een heerlijk strand, een levendige stad of een mooi natuurgebied, de Atlantische kust- Aquitaine in het veelzijdige Frankrijk biedt u dit allemaal. Van de monding van de Gironde tot het paradijselijke eiland Ile d’Oléron, overal zijn wel gepaste accommodaties en activiteiten te vinden. En dat alles op slechts een steenworpafstand van Nederland. Via TUI kunt u tijdens uw vakantie Atlantische Kust-Aquitaine verblijven in een vakantiepark, gelegen in de Dordogne. Wanneer u met kinderen reist, komen zij hier niks tekort dankzij het buiten- en binnenbad, de speeltuin en de kinderclub. Bent u met uw partner? Kies dan voor een hotel in het prachtige Bordeaux. Het hotel ligt dichtbij het museum Musée d’Aquitaine. U kunt in dit hotel desgewenst kiezen voor een wijntour langs de diverse wijnbars. 

 

 
Bekijk alle vakanties Atlantische Kust-Aquitaine (50)