• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Vakantie Cycladen

Vakantie Cycladen
 
8 dagen
nu vanaf
359,-
  • Vliegen met TUIfly
Bekijk alle vakanties Cycladen (60)

De Cycladen bestaan uit een groep van 56 eilanden waarvan er ongeveer 30 bewoond zijn. De naam danken deze Griekse eilanden aan de cirkel die ze om het heilige eiland Delos vormen. Ze worden ook wel de ‘witte eilanden’ genoemd, omdat de dorpen krijtwit afsteken tegen de kale rotsen en een prachtig contrast vormen met de diepblauwe Egeïsche Zee. Ontdek al ‘hoppend’ de magie van deze archipel tijdens een vakantie Cycladen.

Mijn ideale Vakantie is
5 sterren(4) Luxe en comfort voor een zorgeloze vakantie.
 
Direct aan het strand(5) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 
Hotel(38) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 
Rondreizen(9) Beleef in één vakantie de schoonheid en cultuur.
 
SCENE
SCENE(1) Hotels met moderne kamers dichtbij het uitgaansgebied.
 
Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

De ‘witte’ eilanden

De Cycladen oefenden al in de Oudheid een aantrekkingskracht uit op veel mensen vanwege hun afgelegen ligging in de Egeïsche Zee. Tegenwoordig kunt u de Cycladen makkelijker bereiken, maar de fascinatie blijft. De rijke geschiedenis van de eilanden wordt geïllustreerd door de aanwezigheid van antieke heilige tempels, Byzantijnse kerken, christelijke kapelletjes en Venetiaanse forten. Alle eilanden hebben een eigen klassieke bouwstijl en ondanks de overeenkomsten tussen de eilanden - een stralende zon, blauwe zee, rots landschap en sobere bouwstijl - heeft elk eiland zijn eigen charme behouden. Dit kunt u ervaren door de eilanden afzonderlijk te bezoeken. Het felle, bijna witte licht van de zon, maakt alles wat kleur heeft, intenser. Het stralende wit van de kubushuizen lijkt nog witter door het contrast met de azuurblauwe zee en de rode, blauwe en groene accenten die zijn aangebracht op deuren, bloempotten en kerkjes.

Van feesteiland tot bedevaartsoord

De bekendste Cycladen zijn Santorini, Mykonos en Paros. Op de Cycladen vindt u uitersten en alles ertussenin. Van feesteiland Mykonos voor de internationale jetset en gayscene tot Paros dat ooit beroemd was om het witte, bijna doorschijnende marmer. Op Naxos wordt u omringd door groene, vruchtbare landschappen. En dan is er natuurlijk vulkaaneiland Santorini, het drukste en meest bezochte eiland van de Cycladen. Al deze eilanden tezamen vormen een ring rond Delos, het eiland dat volgens de mythologie uit de golven verscheen en het vaderland van de god Apollo was. Het heilige Delos is een groot openluchtmuseum met zuilen, muren, beelden, een theater en mozaïekvloeren. U mag er niet overnachten, maar er zijn genoeg mooie eilanden om uit te kiezen die als uitvalsbasis dienen voor een dagexcursie.

Eilandhoppen in de Griekse zon

Genieten van een rondreis op 3 uur vliegen? De Cycladen zijn ideaal voor eilandhoppen, want ze liggen dicht bij elkaar en elk eiland heeft een eigen karakter. TUI biedt u een 15-daagse combinatiereis ‘Verrassend Cycladen’ aan met 3 sterren of 4 sterren hotels op Paros, Naxos, Mykonos en Santorini. Bij deze rondreis zijn de transfers, bootovertochten en hotelovernachtingen inbegrepen. Makkelijker kan het niet en u hoeft alleen maar te gaan ontdekken en genieten.
Als u geen genoeg kunt krijgen van de prachtige Griekse eilanden en uw bezoek graag over meerdere vakanties spreidt, kunt u natuurlijk de afzonderlijke eilanden van de Cycladen apart aandoen. TUI biedt diverse hotels en appartementen op Paros, Naxos, Mykonos en Santorini aan. Vaak direct aan het strand met uitzicht op de azuurblauwe zee en van kindvriendelijk tot ‘gay-friendly’.

 
Bekijk alle vakanties Cycladen (60)