• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Vakantie Viareggio

De jongste badplaats aan de Toscaanse Kust is het met pastelkleurige huizen en palmbomen versierde Viareggio. De stad kent een langgerekt zandstrand dat langzaam de Middellandse Zee inloopt en dus ideaal is voor een familievakantie. De zus van Napoleon had hier een zomerhuis en tijdens een vakantie Viareggio kun je vanuit het 5 sterren hotel koers zetten naar Villa Paolina Bonaparte om deze van binnen te bewonderen.

Mijn ideale Vakantie is
Hotel(9) Slapen, eten en drinken. Alles onder één dak.
 
Vliegvakantie(6) De makkelijkste manier om de zon op te zoeken.
 
Direct aan het strand(6) Direct vanuit het hotel met je voeten in het zand.
 

Een zonvakantie aan de Toscaanse Kust

Hoge pastelkleurige huizen, een goudkleurig strand en helderblauw water van de Middellandse Zee maken van Viareggio een echte zonbestemming. Deze jongste Italiaanse badplaats aan de Toscaanse Kust kent een langgerekt zandstrand dat langzaam de zee inloopt. Ideaal voor een familievakantie met kleine kinderen. Wie bij TUI een vakantie Viareggio boekt kan verblijven in een luxe 5 sterren hotel dat direct aan de met palmbomen versierde Via Giuseppe Barellai boulevard staat. Na een dag zonnen op het strand kun je lekker flaneren over deze boulevard en een van de vele restaurants opzoeken voor een pizza quattro stagioni.

Antieke cultuur in Villa Paolina Bonaparte

Wist je dat je tijdens een vakantie Viareggio de familie van Napoleon achterna gaat? Zijn zus had hier een zomerverblijf, Villa Paolina Bonaparte, dat vandaag de dag open is gesteld voor publiek. De vele schilderijen en antieke meubelstukken zijn zeker wel een bezoek waard als je een cultuurliefhebber bent. Vanuit het 4 sterren hotel van TUI kun je ook koers zetten naar de jachthaven van Viareggio waar het Museo della Marineria is gevestigd. In dit museum kom je meer te weten over de haven van de stad en er liggen verschillende kunstobjecten uit gezonken schepen tentoongesteld.

Luisteren naar de opera's van Puccini

Voor een muzikaal uitstapje hoef je niet lang te zoeken tijdens een vakantie Viareggio. Op zo'n tien minuten rijden van het hotel van TUI ligt het dorpje Torre di Lago waar de beroemde componist Puccini een huis bezat. De villa is in originele staat bewaard gebleven en je kunt tijdens een rondleiding het interieur van binnen bewonderen. In de zomermaanden vindt er nabij de villa een groot openluchtconcert plaats waar zijn beroemde opera's als Tosca en Madame Butterfly ten gehore worden gebracht. Vooraf reserveren via internet is aan te beleven om zeker te zijn van een plekje op de tribune.

 
Bekijk alle vakanties Viareggio (3)