• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Vakantie Friesland

Friesland, een provincie in het noorden van Nederland en een land op zichzelf met haar trotse bewoners. Ontdek de prachtige meren die in de zomer druk bezocht worden. En in de winter wordt hier uitbundig geschaatst. In Fryslân vindt u ook mooie steden én de overtocht naar een van de Waddeneilanden is zo gemaakt. Kortom, tijdens een vakantie Friesland zult u elk jaargetijde een fijne tijd beleven.

Mijn ideale Vakantie is
Vakantiepark(4) Even ertussen uit. Voor alle leeftijden een ontspannen mini break.
 
Vakantiehuis(2) Ontspannen met de gemakken van thuis in een mooie omgeving.
 
Onze leukste bestemmingen Toon alle bestemmingen
 

Elfstedentocht

Als u aan vakantie Friesland denkt, dan schiet vermoedelijk direct de Elfstedentocht te binnen. En terecht want schaatsen zit de Friezen in het bloed. Bent u in de winter naar het mooie Friesland vertrokken? Dan hoopt u natuurlijk stiekem dat de vorst zodanig doorzet dat er een Elfstedentocht kan plaatsvinden! Als het ijs van goede kwaliteit is en de temperatuur onder de nul graden blijft, gebeurt het zo af en toe dat deze schaatsmarathon plaats kan vinden. Er worden tijdens deze tocht elf steden aangedaan met veel gezelligheid en vertier. De plaatjes lijken zo van een schilderij van Pieter Brueghel af te druipen. Lekker klunen en een kop warme chocolademelk en u waant u een echte Rintje Ritsma. Is het u iets te koud? Bezoek dan een van de vele musea die Friesland rijk is. Bijvoorbeeld het Fries Museum in Leeuwarden waar u topstukken vindt waar de Friezen terecht trots op zijn. Bewonder hier bijvoorbeeld de exotische foto’s van Mata Hari of de schilderingen van Laurens Alma Tadema.

Stedentrip in Sneek of Leeuwarden

Tijdens een vakantie in Friesland kunt u twee indrukwekkende steden bezoeken: Sneek en de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden.
Sneek dat centraal ligt in het merengebied van Friesland. Hét symbool van deze stad is dan ook de Waterpoort aan de Stadsgracht. Ook het Sneekermeer en de historische binnenstad zijn ware trekpleisters voor toeristen. En niet te vergeten de Sneekweek die bol staat van evenementen rondom de zeilwedstrijden, die jaarlijks vele bezoekers trekken.

De hoofdstad Leeuwarden mag ook zeker niet vergeten worden tijdens uw vakantie in Friesland. Deze gezellige stad heeft vele horecagelegenheden die zich bevinden in kelders aan de grachten. De prachtige en historisch rijke gebouwen zoals het Stadhuis, Paleis van Justitie en de Waag van Leeuwarden laten zien hoe welvarend Leeuwarden vroeger was. Een bezoek aan deze twee steden is zeker de moeite waard tijdens uw vakantie in Friesland. 

Een excursie naar de Waddeneilanden

Friesland bezoeken betekent niet alleen een vakantie op het vasteland. Waai ook even lekker uit op een van de Waddeneilanden die tot deze veelzijdige provincie behoren, zoals Vlieland en Terschelling. Op het grootste eiland Texel zijn vele leuke bezienswaardigheden te vinden. Hier bevindt zich bijvoorbeeld Ecomare, het zeehondenopvangcentrum, de vuurtoren en het Luchtvaart en Oorlogsmuseum.  Op het autovrije Vlieland kunt u in alle rust van de natuur genieten, bijvoorbeeld in de Vliehors in het westen van het eiland. Met de Vliehors Expres kunt u deze zandvlakte van 20 vierkante kilometer betreden en mist u niks. U kunt ook een stop maken bij het Reddingshuisje dat nu een Juttersmuseum is. Hier vindt u alles dat de zee ooit heeft laten achtergelaten op het Vlielandse strand. Voor een spectaculaire  excursie kunt u met een rubberen boot op zeehonden expeditie gaan. Geniet van dichtbij van deze vredige zee- en landbewoners terwijl zij op zandplaat De Richel liggen te zonnen.

Verblijf op het vasteland of op een eiland

Wanneer u met TUI naar Friesland vertrekt, kunt u kiezen uit allerlei soorten accommodaties, zowel op het vasteland als op de eilanden Terschelling en Vlieland. Geniet bijvoorbeeld in eigen land van een kampeervakantie op een kleinschalige camping aan het rustig gelegen duinmeertje van Hee en op een steenworp afstand van de zee. Voor iets meer luxe kunt u bijvoorbeeld in een vakantiepark verblijven in Appelscha en het Nationaal Park Drents-Friese Wold per fiets verkennen. Voor een onbezorgde vakantie kunt u bijvoorbeeld verblijven in een 4 sterren hotel op West-Terschelling of een luxe hotel te midden van de Vlielandse duinen. Hier kunt u een duik in de Noordzee maken, de fiets- en wandelpaden ontdekken of lekker ontspannen in de wellness.

 
Bekijk alle vakanties Friesland (8)