• 0900 - 8847 (70 cpg)
  • Veilig boeken
  • Gratis annuleren
  • Eerlijke klantbeoordelingen

Vakantie Locarno

Dicht tegen de Italiaanse grens, gelegen aan het Lago Maggiore, ligt de warmste stad van Zwitserland: Locarno. Geniet hier het hele jaar door van vele zonuren. Slenter door de smalle steegjes van de binnenstad of bezoek de wekelijkse markt op het Piazza Grande. Een fietstocht door de bergen van Cardada-Cimetta zorgt voor wat actie tijdens een vakantie Locarno. Op de 1672 meter hoge bergen heeft u een schitterend uitzicht over de stad.

Piazza Grande

Het moment dat u uw 3 sterren hotel uitstapt, bevindt u zich in het romantische centrum van Locarno. Deze stad, gelegen aan het Lago Maggiore, wordt beschouwd als de zonnigste en warmste stad van Zwitserland. Wandel in het oude centrum door smalle steegjes en kom uit op het mooie Piazza Grande. Dit centrale plein, dat wordt omringd door palm- en citrusbomen, staat bol met cafés, restaurants en gezellige terrasjes. In de steegjes rondom het plein kun je naar hartenlust shoppen.
Sluit uw dagje af aan de rand van de stad. Hier bevindt zich de burcht 'Castello Visconteo'. Bezoek hier het archeologisch museum om vervolgens op een bankje onder een palmboom neer te ploffen. Vanuit hier geniet u van het mooie uitzicht op het Lago Maggiore meer en de bergen van 'Cardada-Cimetta'.

Filmfestival Locarno

Gaat u in augustus op vakantie naar Locarno, dan kunt u het jaarlijkse filmfestival van Locarno bezoeken. Het Pizza Grande plein is dan omgetoverd tot een grote openluchtbioscoop. Gaat u niet in augustus naar Locarno? Niet getreurd, in de overige maanden worden hier ook regelmatig openluchtconcerten gegeven en ook de wekelijkse markt trekt veel publiek. Struin op uw eigen tempo langs de honderden kraampjes.

Een dagje aan het strand... bij een meer

Toe aan wat actie tijdens een vakantie Locarno? Met een kabelbaan en een stoeltjeslift wordt u, op 1672 meter hoogte, afgezet in de bergen Cardada-Cimetta. Naast dat je hier kunt genieten van een fantastisch uitzicht op Locarno en het Lago Maggiore, kun je hier prachtige wandel- en fietstochten maken. Vergeet tijdens zo'n tocht niet de bedevaartkerk 'Madonna del Sasso' aan te doen. Deze mooie kerk, die gebouwd zou zijn na een Maria verschijning, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Locarno.

Tijdens een familievakantie Locarno, zal het Lido di Locarno het goed doen bij de kinderen. Dit mooie zwemparadijs, gelegen aan de oevers van het meer, bevat een strand en verschillende zwembaden. Geniet van het mediterrane klimaat op het strand, terwijl de kids van de spectaculaire glijbanen sjeesen. Of gaat u liever het water op met een boot? Of op waterski's? Terug in uw hotel geniet u van een heerlijk diner met traditionele Italiaanse gerechten.

 
Bekijk alle vakanties Locarno (1)