Om u zo goed mogelijk te helpen, maakt TUI gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Instellingen.

Corfu

Vliegtickets Corfu

Zin in de zon? Stop met zoeken en vergelijken, want TUIfly biedt de goedkoopste vliegtickets Corfu. Een ideale zonvakantie, want dit prachtige eiland biedt volop mogelijkheden tot ontspanning en watersportactiviteiten. Ontdek de wondere onderwaterwereld dankzij een van de ruim 60 duikspots en geniet van de levendigheid van Corfu-stad. Kies voor TUIfly en boek vandaag nog uw goedkope vliegtickets Corfu!

Retourtickets v.a. 196,-per persoon Boek ticket

Vliegtickets Corfu: Daarom!

Vliegtickets Corfu - boottocht
  • Korte vluchtduur
  • Kindvriendelijke stranden
  • Aangenaam tropisch klimaat
  • Grote cultuurschatten

Vliegen naar Corfu: zon, groen en archeologische schatten

Vliegtickets Corfu - gebouw

Voor het groenste Griekse eiland moet u naar Corfu. Dit Ionische eiland in de Middellandse Zee heeft een prachtig gevarieerd landschap met bergen, valleien en mooie baaien. Hier vindt u alles wat Griekenland zo bijzonder maakt: archeologische schatten, een aangenaam klimaat en tempels die klassieke mythologieën doen herleven. Wissel uw ontspannen dagjes aan het strand af met jeepsafari's door het binnenland, een bezoek aan het levendige Corfu-stad en uitstapjes naar historische hoogtepunten.

Corfu (Griekenland) - Ligging

Corfu (of Korfoe) is het meest noordelijk gelegen eiland dat bij het Zuidoost-Europese Griekenland hoort. Corfu is gelegen in de Ionische Zee, aan de westkant van het Griekse vasteland. Dankzij deze ligging behoort Corfu tot de Ionische eilanden, net als de TUIfly-bestemming Zakynthos. De Ionische Zee is het deel van de Middellandse Zee dat ten zuidoosten van Italië, ten westen van Griekenland en ten zuidwesten van Albanië ligt.

De hoofdstad van Corfu is Corfu-stad, aan de oostkust van het eiland. Corfu-stad is centraal gelegen en daarom een mooie uitvalsbasis om de rest van het Griekse eiland te verkennen.

Een groen landschap, een heerlijk klimaat

Vliegtickets Corfu - kustlijn

Het groene Kerkyra, zoals de Grieken het eiland noemen, heeft een divers landschap met in het noorden vooral bergen en baaien, in het midden heuvels en valleien, en in het zuiden een laagvlakte met een grote hoeveelheid olijfbomen. Vooral het bergachtige noorden is erg geschikt om mooie wandelingen te maken.

Corfu heeft een mediterraan klimaat met over het algemeen warme, droge zomers en natte maar zachte winters. De Ionische eilanden hebben door hun ligging aan de westkant van het vasteland in het voor- en najaar meer kans op regen dan de eilanden die ten (zuid)oosten van het vasteland liggen. Toch lopen de gemiddelde maximumtemperaturen op Corfu zelfs in de winter nog op naar zo'n 14 graden. De maanden juli en augustus zijn het warmst met gemiddelde maxima van 31 graden.

Vliegtickets naar Corfu betekent: Corfu-stad, Paleópolis en Artemis

Vliegtickets Corfu - waterpark

Griekenland staat natuurlijk bekend om de vele archeologische schatten, de klassieke mythologieën en de rijke cultuur. Op Corfu kunt u dergelijk erfgoed onder andere zien bij de kasteelruïne Angelókastro. Deze ruïne ligt bovenop een berg, waardoor u een prachtig uitzicht heeft op de omgeving.

Ook de moeite waard is de Basiliek van Paleópolis; de overblijfselen van deze kerk zijn afkomstig uit de 5e eeuw. Nog ouder is de Artemis-Tempel, een tempel uit 590 vóór Christus die gewijd is aan de godin van de jacht en de maan, Artemis.

Corfu is in de eerste plaats vooral populair bij zonaanbidders. Het eiland heeft vooral kleine, aan baaien gelegen zand- en grindstrandjes. Wat langere zandstranden vindt u in het noorden, maar de mooiste plekken om te luieren zijn de zand- en kiezelstranden in het westen van het eiland, zoals Paleokastritsa. Populaire badplaatsen zoals Kontokali, Gouvia en Alikes vindt u echter in het oosten.

Kerkyra is vergeleken met de andere Griekse eilanden erg groen. De heuvels en vruchtbare valleien maken het een uitstekende vakantiebestemming voor enthousiaste wandelaars en fietsers. Ook voor watersportliefhebbers is er dankzij de Middellandse Zee rond Corfu genoeg te doen.

Corfu-stad is de levendige hoofdstad van het Ionische eiland. Een leuke excursie hier is een wandeling langs de oude vestingswerken. Deze werken die het stadsbeeld domineren, zijn afkomstig uit de 15e eeuw. Een bijzonder classicistisch kasteel is het Engelse koningshuis Mon Repos. Hier zal koningin Elizabeth de Tweede in 1921 het levenslicht.