Om u zo goed mogelijk te helpen, maakt TUI gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Instellingen.

Karpathos

Vliegtickets Karpathos

Op vakantie naar het prachtige Karpathos (Griekenland)? Reserveer een goedkoop vliegticket Karpathos eenvoudig en snel op TUI.nl. Of u nu een reis boekt omdat u de veelzijdige natuur of de Griekse tradities wilt bewonderen, of vliegtickets wilt bespreken omdat u toe bent aan een zonvakantie in Pigadia (Karpathos-stad), met TUIfly weet u zeker dat u eenvoudig goedkope vliegtickets Karpathos (Griekenland) vindt.

Retourtickets v.a. 174,-per persoon Boek ticket

Vliegtickets Karpathos: Daarom!

Vliegtickets Karpathos - kust
  • Voor jong en oud van alles te beleven
  • Kindvriendelijke stranden
  • Aangenaam klimaat
  • Vele bezienswaardigheden

Karpathos: zon, rust en Griekse tradities

Vliegtickets Karpathos - boot

Tijdens een vakantie op Karpathos kunt u heerlijk tot rust komen. De strandjes en kloven zijn indrukwekkend om te zien en ze vormen een leuke afwisseling met het levendige Karpathos-stad. Voor eeuwenoude Griekse tradities kunt u een bezoek brengen aan de bergdorpjes die zich lang geleden vormden na piraterij in Karpathos-stad. Vooral bij wandelaars en rustzoekers is Karpathos populair.

Karpathos - Ligging & landschap

Karpathos is een eiland in het zuidoosten van Griekenland, gelegen ten oosten van Kreta en ten zuidwesten van Rhodos. Karpathos ligt in de Egeïsche Zee, het deel van de Middellandse Zee tussen Griekenland en Turkije. De hoofdstad van het eiland is Karpathos-stad (of Pigadia), gelegen in het zuidoosten.

Het landschap op Karpathos is zeer gevarieerd. De vele hoge bergen worden afgewisseld met langs de kust lange zandstranden, kleine baaien en diepe kloven. Deze natuurverschijnselen zijn veelal een lust voor het oog. De kustlijn van Karpathos is grillig en rotsachtig, met indrukwekkende, boven de zee uitstekende rotsformaties.

Karpathos - Klimaat

Vliegtickets Karpathos - kerk

Op Karpathos heerst een mediterraan klimaat dat wordt beïnvloed door de Middellandse Zee. Dit betekent dat de zomers over het algemeen warm en droog zijn, en de winters zacht en vrij nat. Toch valt er op Karpathos minder regen dan op nabijgelegen eilanden zoals Rhodos en de zuidkust van Kreta. De warmste maanden zijn juni tot en met september, met gemiddelde maximumtemperaturen tussen de 27 en 30 graden.

Vliegtickets Karpathos: hoofdstad Pigadia, Olympos en strand

Vliegtickets Karpathos - dorp

De indrukwekkende natuur op Karpathos maakt het eiland ideaal voor wandelaars. Trekt u de bergen in, dan kunt u eeuwenoude bergdorpjes tegenkomen waar de Griekse tradities nog volop leven. Maak bijvoorbeeld een excursie naar het dorp Olympos, waar de meeste vrouwen nog rondlopen in traditionele kleding en de mannen nog traditionele muziekinstrumenten bespelen.

In het bruisende Karpathos-stad (of Pigadia) kunt u genieten van de Griekse keuken. De stad is gelegen in het zuidoosten van het eiland, aan een grote baai met een haven. Dit is waar u de meeste toeristische faciliteiten zult vinden, zoals gezellige terrasjes en sfeervolle bars.

Archeologische schatten die zo kenmerkend zijn voor Griekenland, kunt u onder andere bezoeken in de buurt van Arkassa, in het zuidwesten van Karpathos. Hier vindt u de resten van een oude burcht. Ook kunt u in de buurt van hoofdstad Pigadia een vroegchristelijke basiliek bewonderen.

De stranden op Karpathos bestaan grotendeels uit grind, keien en kiezelstenen. Omdat ze op veel plaatsen vrij steil aflopen, zijn ze niet altijd geschikt voor kinderen. Families met kinderen kunnen wel goed terecht op de zandstranden bij de kleine badplaats Amoopi.