Om u zo goed mogelijk te helpen, maakt TUI gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Instellingen.

Kos

Vliegtickets Kos

Goedkope vliegtickets Kos (Griekenland) boeken? Op TUI.nl weet u zeker dat u zult slagen. Voordelige tickets naar het Griekse eiland Kos staan garant voor een heerlijke zonvakantie. Zandstranden, een lekker klimaat, Griekse cultuur én archeologische schatten? Wanneer u vliegt naar de Middellandse Zee staat dit u allemaal te wachten. Bespreek dus nu online uw goedkope vliegticket Kos (Griekenland)!

Retourtickets v.a. 149,-per persoon Boek ticket

Vliegtickets Kos: Daarom!

Vliegtickets Kos - schemering
  • Veel watersportplezier
  • Mooie stranden
  • Aangenaam klimaat
  • Leuke excursies voor jong en oud

Kos een zonvakantie in Griekse sferen

Vliegtickets Kos - surfen

Kos is een heerlijk eiland in de Middellandse Zee waar jong en oud de ideale zon-, zee- en strandvakantie kunnen houden. Wissel uw dagen aan de zandstranden af met culturele uitstapjes en bewonder de archeologische schatten die bewaard gebleven zijn uit het klassieke Griekenland. Tel daar het heerlijke mediterrane klimaat op Kos bij op en u weet zeker dat uw vakantie naar dit Griekse eiland een succes wordt.

Ligging, landschap & klimaat van Kos

Het Griekse eiland Kos ligt in de Egeïsche Zee, dichtbij het Turkse vasteland van Bodrum. De Egeïsche Zee is het deel van de Middellandse Zee dat tussen Griekenland en Turkije ligt. Ten noorden van Kos ligt het eiland Kalymnos en verder naar het zuidoosten ligt Rhodos. De belangrijkste toeristische plaats op Kos is de hoofdstad Kos-stad.

Het landschap op Kos is grotendeels vlak, met hier en daar een aantal heuvels. Op het eiland heeft ontbossing plaatsgevonden, maar er zijn nog wel veel struiken en verschillende citrusbomen te vinden. De stranden van Kos bestaan vooral uit kiezels en zand.

Op Kos heerst een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en zachte maar natte winters. Het weer wordt beïnvloed door de Middellandse Zee en er staat vaak een zeewindje dat in de zomer heerlijk verkoelend kan zijn, maar dat in het najaar soms wat fris is. Hittegolven van rond de 40 graden zijn niet vreemd op Kos en zeker in de zomer stijgen de temperaturen al snel tot zo'n 32 graden.

Bezienswaardigheden Kos: Asklepion en Kos-stad

Vliegtickets Kos - boot

Bent u toe aan wat levendigheid, dan is Kos-stad de beste plaats op het eiland. U kunt hier genieten van de Griekse keuken in een van de vele restaurantjes, een terrasje pakken of door de sfeervolle straatjes slenteren. Maar ook voor verschillende historische bezienswaardigheden is Kos-stad een bezoek waard. Ga naar de oude Romeinse markt Agora of de 14e-eeuwse burcht.

Mooie culturele overblijfselen vindt u op Kos onder andere in de buurt van Kos-stad. Het Asklepion werd gebouwd in 357 vóór Christus en is daarmee het oudste ziekenhuis ter wereld. De ruïne was in een ver verleden een beroemd kuuroord, gewijd aan de god van de gezondheid of genezing, Asklepios. Ook het uitzicht vanaf het Asklepion is prachtig.

Vliegtickets Kos: Kefalos en de Plataan van Hippocrates

Vliegtickets Kos - avond

Wilt u een interessante excursie maken, bezoek dan de vroegere hoofdstad Kefalos. In de omgeving van deze stad vindt u onder andere de overblijfselen van een oud theater en een middeleeuws kasteel dat later door de Turken werd gemoderniseerd.

Een bijzondere plek op Kos is de Plataan van Hippocrates. Deze boom is eeuwenoud en heeft een omtrek van zo'n twaalf meter. Wat de plataan zo speciaal maakt, is het gerucht dat de geleerde Hippocrates hieronder les heeft gegeven in de geneeskunst.