Om u zo goed mogelijk te helpen, maakt TUI gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Instellingen.

Rhodos

Vliegtickets Rhodos

Zin in een vliegvakantie naar Rhodos (Griekenland)? Met de goedkope vliegtickets Rhodos van TUIfly vliegt u eenvoudig en snel naar dit veelzijdige eiland in de Middellandse Zee. Of u nu geïnteresseerd bent in Griekse historie, een strandvakantie of het sfeervolle Rhodos-stad, op Rhodos kan het allemaal. Twijfel daarom niet langer, maar boek online uw goedkope vliegticket Rhodos (Griekenland).

Retourtickets v.a. 139,-per persoon Boek ticket

Vliegtickets Rhodos: Daarom!

Vliegtickets Rhodos - waterpark
  • Uitstekende watersportmogelijkheden
  • Kindvriendelijke stranden
  • Aangenaam klimaat
  • Vele bezienswaardigheden

Rhodos: combineer modern en klassiek

Vliegtickets Rhodos - baai

Rhodos is een van de mooiste Griekse eilanden met bovendien een rijke historie. Van gouden stranden tot idyllische dorpjes, van schitterende godentempels tot bijzondere natuurverschijnselen, op Rhodos vindt u het allemaal. Bezoek de vlindervallei bij Petaloudes, maak een excursie naar Lindos en geniet van de perfecte combinatie van modern en historie in Rhodos-stad.

Rhodos - Ligging, landschap & klimaat

Rhodos is het meest oostelijk gelegen Griekse eiland. Het eiland ligt op een kleine 20 kilometer afstand van de Turkse zuidwestkust en ten noordoosten van het eiland Karpathos. Rhodos wordt omringd door het deel van de Middellandse Zee dat Egeïsche Zee wordt genoemd (tussen Griekenland en Turkije). De hoofdstad van het eiland is Rhodos-stad, op het noordelijkste puntje.

Het landschap op Rhodos is gevarieerd met hoge bergen, vruchtbare valleien en populaire zand-, kiezel- en rotsstranden. De hoogste top is zo'n 1215 meter hoog en behoort tot de bergketen die het eiland in de lengterichting doorsnijdt. In het zuiden is de kust grilliger, met baaien en heuvels die soms steil en rotsachtig zijn.

Op Rhodos heerst een heerlijk mediterraan klimaat dat wordt beïnvloed door de Middellandse Zee. Het eiland kent droge, warme zomers en zachte, natte winters, waarbij de temperatuur in het westen van Rhodos over het algemeen enkele graden lager is dan in het oosten. Hittegolven zijn echter niet vreemd voor het eiland en ook het zeewater is in de zomermaanden een aangename 25 graden.

Rhodos: Rhodos-stad, Lindos en vlindervallei Petaloudes

Vliegtickets Rhodos - lindos

Hoofdstad Rhodos-stad is heerlijk afwisselend. Behalve een populaire badplaats is de stad ook een sfeervol netwerk van smalle steegjes met een ommuurd oud stadsdeel, een historische stadspoort en een groot aanbod lekkere restaurantjes. Rhodos-stad heeft bovendien een groot aantal Byzantijnse kerken die u ook van binnen kunt bewonderen.

Heeft u zin in een uitje? Huur een scooter en maak een dagtochtje naar de vlindervallei van Petaloudes. Van juli tot september verzamelen zich hier duizenden vlinders op zoek naar vochtigheid en afkoeling. Maak ook buiten de vlindertijd is deze vallei een lust voor het oog.

Een populaire excursie is een boottocht naar het dorp Lindos, aan de oostkust van het eiland. Lindos heeft schilderachtige, witte huisjes en bovenop een heuvel vindt u de overblijfselen van een acropolis. Deze klim naar boven kan een uitdaging zijn, maar u wordt beloond met een mooi uitzicht vanaf de top.

Vliegtickets Rhodos: de Kolossus van Rhodos

Vliegtickets Rhodos - restaurant

Volgens de legende had Rhodos vroeger een van de klassieke wereldwonderen: de Kolossus van Rhodos. Dit 34 meter hoge bronzen standbeeld van de zonnegod Helios (later Apollo) zou wijdbeens boven de Mandraki Haven van Rhodos-stad gestaan hebben. Het beeld zou tussen 305 en 292 vóór Christus gebouwd zijn en rond 224 vóór Christus alweer vernield. Dat het beeld boven de haven stond, is echter onwaarschijnlijk, aangezien de havenmonding zeer breed was.

Door de ideale ligging ten opzichte van Turkije kunt u er ook voor kiezen een dagje met de boot naar de populaire Turkse badplaats Marmaris te gaan.