Om u zo goed mogelijk te helpen, maakt TUI gebruik van cookies. Door deze website verder te bezoeken, gaat u akkoord met het plaatsen van cookies. Instellingen.

Samos

Vliegtickets Samos

Voordelig met het vliegtuig? Goedkope vliegtickets Samos (Griekenland) boekt u nu eenvoudig op TUI.nl. Samos is een heerlijke bestemming voor wie de ideale mix zoekt tussen Griekse cultuur, ontspanning, zon en natuurschoon. Maar ook watersporten en slenteren over de boulevard van Samos-stad zijn leuke tijdsbestedingen tijdens een vakantie in Griekenland. Neem daarom nu die beslissing en regel online uw goedkope vliegticket Samos (Griekenland)!

Retourtickets v.a. 174,-per persoon Boek ticket

Vliegtickets Samos: Daarom!

Vliegtickets Samos - honing
  • Onontdekte dorpjes
  • Kindvriendelijke stranden
  • Aangenaam klimaat
  • Culinaire hoogstandjes

Samos: een vakantie vol afwisseling

Vliegtickets Samos - terras

Het prachtige groene eiland Samos is voor iedere vakantieganger de moeite waard. Of u nu van wandelen of watersport houdt, lekker wilt luieren in de zon of bijzondere archeologische schatten wilt bewonderen, Samos biedt u de perfecte mix. Uw vakantie op Samos kunt u zo afwisselend maken als u zelf wilt, met uitstapjes naar watervallen, Romeinse baden en natuurlijk Samos-stad. Kortom: laat u betoveren op Samos!

Samos - Ligging, landschap & klimaat

Het Griekse eiland Samos ligt op zo'n 2 kilometer voor de westkust van Turkije, in de Egeïsche Zee. De Egeïsche Zee is de benaming voor het deel van de Middellandse Zee dat zich tussen Turkije en Griekenland bevindt. De hoofdstad van Samos is de havenstad Samos-stad (of Vathy), gelegen aan een baai aan de noordkust.

Het landschap op Samos is zeer groen en bergachtig, met de hoogste top van het Egeïsche gebied (1444 meter). Bossen worden afgewisseld met prachtige rivierdalen vol flora, diepe ravijnen en kloven. Het zuiden en oosten van het eiland zijn kaler, maar ook deze delen hebben groene vlakten.

Op Samos heerst een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat er warme en droge zomers zijn en natte maar zachte winters. Temperaturen boven de 30 graden en hittegolven zijn voor Samos niet vreemd, maar dankzij de lage luchtvochtigheid is de warmte op Samos goed te verdragen. In de koudste maand (januari) is het gemiddelde maximum zelfs nog een graad of 12. De echte overgang naar aangenaam warm weer vindt plaats in eind mei / begin juni.

Bezienswaardigheden Samos: Vathy en Pythagorion

Vliegtickets Samos - zonsondergang

Met uw vliegtickets Samos krijgt u meteen waar voor uw geld als u Samos-stad (of Vathy) bezoekt. Deze levendige stad aan de noordkust is gelegen aan een baai en heeft daarom een gezellig drukke boulevard. Geniet van de overvloed aan gezellige eetgelegenheden, bars en winkeltjes en bezoek ook het stadspark Ano Vathy. Voor een mooi uitzicht over Samos-stad moet u de 300 treden beklimmen van het kapelletje Profitis Ilias.

Wilt u de historische monumenten van Samos bewonderen? Niet ver van Samos-stad ligt het 17e-eeuwse klooster Agía Zoní, dat zeker een bezoek waard is. Iets verder, op zo'n 18 kilometer van de hoofdstad, vindt u Moní Timíou Stavroú. Dit 16e-eeuwse klooster bevindt zich op een prachtige locatie middenin het bos.

Pythagorion is de vroegere hoofdstad van Samos én de geboorteplaats van de wiskundige en filosoof Pythagoras. Bekijk hier de ruïnes van de 19e-eeuwse burcht Logothétis, waar u binnen de resten van de oude vestigingsmuren zult zien. Ook het museum in Pythagorion is erg de moeite waard.

Vliegtickets Samos: bergdorp Kokkári en de watervallen van Potami

Vliegtickets Samos - strand

Liefhebbers van Griekse mythologie moeten zeker een bezoek brengen aan de Hera-tempel met de Heraion-zuil, zo'n 20 kilometer van Samos-stad en 6 kilometer van Pythagorion. Helaas is er vandaag de dag nog weinig over van de eeuwenoude tempel die ooit de grootste van Griekenland was. Toch is de omvang van het terrein indrukwekkend en de beeldhouwkunst is erg mooi om te zien.

Meer archeologische bijzonderheden vindt u op een halve kilometer ten zuiden van Pythagorion. Hier liggen de restanten van een groot Hellenistische gymnasium waarvan in de Romeinse tijd een deel werd omgebouwd tot publiek bad. Vooral de Romeinse mozaïekvloer brengt u terug naar het verleden.

Een van de mooiste delen van Samos vindt u een paar kilometer ten westen van Karlovassi. Hier bevindt zich een prachtig bos waar een pad langs de rivier u naar de watervallen van Potami leidt. Geniet van de natuur en de rust die het bos uitstraalt. Ook mooi is een wandeling door de Nachtegalenvallei in de buurt van Monolátes.

De stranden op Samos bestaan voornamelijk uit keien, kiezels, grind en soms deels uit zand. Een van de mooiste stranden vindt u bij Kokkári, een toeristisch maar romantisch bergdorp dat gelegen is aan een baai.