Dit weekend tot 150,- korting p.p. en niet aanbetalen

12-daagse groepsrondreis Senegal in Vogelvlucht

 • Senegal
Bekijk op kaart
12-daagse groepsrondreis Senegal in Vogelvlucht
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Senegal staat voor autoliefhebbers bekend als het land waar voorheen de finish van de Parijs-Dakar rally was. Maar de gastvrije bevolking, vaak met een brede glimlach op het gezicht, laat je graag zien dat het nog zo veel meer te bieden heeft. Zo zien honderden vogelsoorten jaarlijks Senegal als dé plek om te overwinteren. Met haar koloniale steden, het magische Pink Lake, langgerekte stranden en volop wildlife, is Senegal een waar paradijs. Ga op ontdekking en zie hoe zout op traditionele wijze wordt gewonnen, vaar met een authentieke vissersboot en bezoek Dakar en het eiland Ile de Gorée.

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Busrondreis
Goed om te weten
Inclusief
Exclusief
 • Drijven op zoutmeer Pink Lake
 • Boottocht door Delta Saloum NP
 • Spot de kleurrijke vogelsoorten
 • Bezoek aan Mar Lodj eiland
 • 4 nachten verlenging Hotel Royam
 • BLAISE DIAGNE INTERNATIONAL AIRPORT (SENEGAL)
 • Dakar
 • Saint Louis
 • Thiès
 • Ndangane
 • Mar Lodj
 • Saly
 • BLAISE DIAGNE INTERNATIONAL AIRPORT (SENEGAL)
Bekijk op kaart
Dagprogramma route en programma onder voorbehoud
Dag 1: Amsterdam-Dakar-Pink Lake (45 km)

Na aankomst op de internationale luchthaven van Dakar word je verwelkomd door onze lokale agent. Aansluitend volgt een bezoek aan het wonderlijke ‘Pink Lake’. Dit meer staat bekend als de voormalige finish van de DakarRally en heeft, naast haar bijzondere kleur roze, een zeer hoog zoutgehalte. Net als de Dode Zee blijf je drijven op dit meer, dat ondanks zijn naam niet heel vaak in het roze te bewonderen is. Bij het meer bezoek je een zoutwinnerij in het dorpje Peul. Het ‘winnen’ van zout gaat hier nog op traditionele wijze. De locals staan tot aan hun middel in het water, schrapen het zout van de bodem en scheppen deze in een piroque, een traditionele vissersboot. Twee overnachtingen in de omgeving van Pink Lake.

Dag 2: Île de Goree-Dakar (40 km)

Dakar is bekend vanwege de rally die hier voorheen werd gehouden, maar heeft veel meer te bieden. In de ochtend bezoek je Île de Goree, ook wel bekend als Goree Island. De overtocht naar Île de Goree dat voor de kust van Dakar ligt, duurt ongeveer een half uur. Het idyllische eiland met kleurrijke koloniale gebouwen, nauwe straatjes en lachende lokale bewoners doet rustig en vredig aan. Een schril contrast met het verleden, toen het eiland dienst deed als slaveneiland. Vele duizenden slaven werden vanuit dit eiland verscheept naar Noord- en Zuid-Amerika. Goed bewaard gebleven oude gebouwen zoals La Maison des Esclaves, een oud slavenhuis, zijn het bewijs van het verleden van het eiland. In de koloniale wijken voel je de ouderwetse charme van de stad. Je wandelt over het eiland en bezoekt het slavenhuis, een museum en de centraal gelegen kerk op het eiland. Vanaf het hoger gelegen ‘kasteel’ heb je een prachtig uitzicht over het eiland en Dakar. In de middag maak je een stadstour door Dakar, de hoofdstad van Senegal. Je bezoekt het treinstation, gemeentehuis, Onafhankelijkheidsplein en het presidentiële paleis. Je sluit de dag af met een bezoek aan een kleurrijke markt waar je souvenirs kunt kopen.

verzorging: Volpension

Dag 3: Saint Louis (270 km)

Je vertrekt naar Saint Louis, het Venetië van Afrika. Saint Louis is de oude hoofdstad van Senegal en herbergt nog altijd vele culturele schatten. Je vindt er veel begeerlijke gebouwen met smeedijzeren balkons en gevels in warme kleuren. Je brengt een bezoek aan een kleurrijke markt waar je souvenirs kunt kopen. Met paard en wagen bezoek je de visserswijk en het historische centrum van Saint Louis dat tevens vermeld staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De komende twee nachten verblijf je in Saint Louis.

verzorging: Volpension

Foto (25)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community
Tot 150,- korting p.p. en niet aanbetalen
Snelle Boekers Voordelen
Bekijk alle deals