12-daagse rondreis Lokale wijnen en slow food

  • Bosnië-Herzegovina
  • Kroatië
Bekijk op kaart
12-daagse rondreis Lokale wijnen en slow food
Wo 1 apr 2020 (12 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
818,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Word meegenomen op een culinaire reis vol verrassingen. Proef de lokale slow-foods, vers van het land, biologisch en met veel liefde voor jou bereid. Geniet van overheerlijke, nog onontdekte wijnen in verschillende wijnhuizen en sta versteld van de ongelooflijke gastvrijheid. Ook nog voldoende tijd om te genieten van het prachtige landschap met haar sprookjesachtige eilanden. De reis gaat door Dalmatië, ooit een van de belangrijkste regio's van het Romeinse Rijk, en Herzegovina. Wist je dat Herzegovina letterlijk vertaald 'land van Hertog' betekent?

Algemeen
  • Individuele rondreis
  • Reisduur is 12 dagen
  • Autorondreis
Goed om te weten
Inclusief
  • Proef heerlijke wijnen
  • Geniet van biologische gerechten
  • Ontdek de gastvrijheid
  • Rij door adembenemend landschap
  • Combi van Kroatië & Herzegovina
  • En bezoek ook Dubrovnik
  • Trogir
  • Ston
  • Trebinje
  • Mostar
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1: Utrecht – Pelješac (1830 km)

Stap in het vliegtuig of pak je auto. Het schiereiland Pelješac, een oase van rust, wacht op je. In de heuvels liggen prachtige wijngaarden waar al eeuwenlang de beste wijnen van Kroatië worden gemaakt. Ook ben je hier aan het juiste adres voor de beste mosselen en oesters die als sinds de romeinse tijd gekweekt worden in Ston. Zorg dat je vandaag op tijd in de accommodatie bent, en onderweg niet te veel hebt gegeten, want het welkomstdiner is een drie gangen menu met lokale topwijnen.

Dag 2: Oesters en Mosselen boottocht

Je belangrijkste bron van inkomsten moet je goed beschermen. Dat is precies wat de bewoners van schiereiland Pelješac in de 14e eeuw deden in het plaatsje Ston. Veertig torens, vijf forten en een muur van 5 kilometer beschermden de zoutvelden. De mosselkwekerijen van Mali Ston liggen vlak bij dit indrukwekkende bouwwerk. Vandaag maak je een boottocht langs de Mali Ston baai. Je leert alles over de oesters en mosselen en gaat deze prachtige schelpdieren ook proeven. En een glas heerlijke witte wijn maakt deze vaart helemaal af. Vlak voor de lunch (op eigen gelegenheid) kom je terug bij je accommodatie. Ben je verzadigd, dan heb je de tijd om uit te rusten voor je in de auto stapt naar één van de top wijnhuizen van deze regio. Proef 3 wijnen van de “Plavac Mali” druifsoort. En neutraliseer je je smaak met een lokaal kaasplankje en prijswinnende olijfolie.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: Eiland Korčula

Bezoek op eigen gelegenheid het eiland Korčula. De overtocht van Orebic duurt een kleine 15 minuten waarna je aankomt in de stad Korčula, ook wel Klein Dubrovnik genaamd. Het centrum van deze stad is een van de best bewaarde middeleeuwse steden van de Mediterrane. En wist je dat de steden hier in visgraat patroon zijn gelegd zodat de goede wind door de straten waait en de ‘slechte’ wind geen effect heeft op het dagelijkse leven van de stad. Het hele eiland Korčula staat bekend om haar druivensoort Grk en Pošip die al meer dan 2000 jaar op het eiland verbouwd worden. Het is zeker aan te raden de auto mee te nemen zodat je meer van het eiland kunt verkennen dan alleen de stad.

verzorging: Logies ontbijt

Foto (22)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community