VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

12-daagse rondreis Suriname in a nutshell

 • Suriname
Bekijk op kaart
12-daagse rondreis Suriname in a nutshell
Ma 28 sep 2020 (12 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
1381,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen
Wees er snel bij! Voor je het weet is deze Suriname-aanbieding uitverkocht!

In het kort

Paramaribo, het Surinaamse bos én het plantagedistrict Commewijne! Deze schat aan ingrediënten doet de naam van deze reis alle eer aan. In een notendop maak je op relaxte wijze kennis met Suriname. Met de hoofd- en regeringsstad van het land. Of met een uit de kluiten gewassen openlucht museum? Vanuit je hotel in de stad heb je alle tijd om dat zelf in te vullen. Het bos zoals de Surinamer de oneindige jungle noemt, ervaar je vervolgens vanuit het Anaula Nature Resort op een onbewoond eilandje in de Boven-Suriname rivier. Kennismaken met de Marronbevolking in een nabijgelegen dorp, met een gids het bos in, badderen in een stroomversnelling en relaxen in een hangmat of bij het zwembad. Als je tenslotte rondwandelt of fietst op Plantage Frederiksdorp proef je de sfeer van het eens zo bewogen plantageleven of sta je oog in oog met een kaaiman of zeeschildpad. Wie wil dit nu niet?

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 12 dagen (10 nachten)
 • Individuele rondreis
 • 1 nacht in het vliegtuig
 • Ideaal voor alleenstaanden
 • Ideaal voor cultuurliefhebbers
 • Ideaal voor families met oudere kinderen
 • Ideaal voor families met jonge kinderen
 • Ideaal voor natuurliefhebbers
 • Ideaal voor senioren
 • Ideaal voor stellen
Goed om te weten
Inclusief
Exclusief
 • Mix van natuur, cultuur, historie
 • Logeren op een oude plantage
 • Per korjaal door de jungle
 • Ontmoeting met Marronbevolking
 • Comfortabele accomodaties
 • Individuele rondreis
 • Commewijne
 • Anaula
 • Paramaribo
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1 t/m 3: Amsterdam - Paramaribo

Na aankomst op vliegveld Zanderij wordt je welkom geheten namens TUI en volgt de transfer naar je hotel aan de rand van Paramaribo (ca. 50 km). Je verblijft hier 3 nachten. Dag 2 en 3 zijn ter vrije besteding. Een paar dagen om alvast te wennen aan de tropische temperatuur of om een kijkje in de stad te nemen. Ons advies is om dit laatste te voet te doen. Vooral in de historische binnenstad zijn tal van bezienswaardigheden te ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Fort Zeelandia, wandel door de palmentuin en bezoek de synagoge en de Sint Petrus en Paulus basiliek. Kies je voor een optimale beleving dan doe je dit met een lokale gids. Zo iemand weet de belangrijkste en meest bijzondere zaken te vinden én weet er over te vertellen. Leuk en interessant is het ook om in de ochtend een lokale markt te verkennen. Hier worden niet alleen verschillende lokale producten zoals groenten en vruchten te koop aangeboden maar ook heerlijke Surinaamse, Javaanse, Chinese en Hindoestaanse gerechten. Andere opties: dolfijnen spotten per traditionele tentboot in de namiddag bij zonsondergang. Een dagtocht naar de Brownsberg, bezoek per boot of auto aan het Commewijne District, Jodensavanne of de vlindertuin. Voor informatie en boekingen kun je terecht bij onze lokale agent die je in het hotel bezoekt.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 4 t/m 6: Anaula

Vroeg uit de veren, want na het ontbijt vertrek je richting Anaula. De eerste etappe gaat over de Afobakaweg richting zuiden. Gedurende de 3 tot 4 uur durende rit verdwijnt gaandeweg de bebouwing en verschijnen er steeds meer en hogere bomen langs de weg. Op een gegeven moment eindigt het asfalt in de rivier. Dan ben je in Atjoni waar overgestapt wordt in een gemotoriseerde korjaal (een traditionele houten boot). De vaartocht naar Anaula duurt, afhankelijk van de waterstand ongeveer een uur. Op de oever zie je het dagelijkse leven aan je voorbijtrekken. Je passeert diverse dorpjes richting de Ferullasi sula, een van de vele stroomversnellingen in de Boven-Suriname rivier. Hoe je die beleeft hangt vooral af van hoe hoog het water in de rivier is, dit is niet te voorspellen. Niet ver van de sula ligt het Anaula Nature resort, waar je 3 nachten verblijft. 's Avonds ga je erop uit om kaaimannen te spotten. De volgende dag is er een boottocht met een bezoek aan het dorp Nieuw Aurora. Je maakt een praatje met de lokale bevolking, bezoekt de kerk en een basisschool. In de middag leer je tijdens een boswandeling over de waardevolle fauna. De volgende ochtend kun je optioneel een boottocht langs diverse dorpen maken of je beperken tot het zwembad of een hangmat.

verzorging: Volpension

Dag 7 t/m 9: Frederiksdorp

De ochtend van dag 6 is naar eigen behoefte in te vullen. Pas na de lunch (incl.) neem je afscheid van de beheerders en begint de terugreis richting kust. Langs Paramaribo en over de hoge Wijdenboschbrug uiteindelijk, bereik je het district Commewijne waar de rit over de weg eindigt bij de steiger in Mariënburg. Hier wacht een traditionele tentboot om je naar Plantage Resort Frederiksdorp aan de overzijde van de Commewijnerivier te brengen. Vanaf de aanlegsteiger wandel je deze voormalige koffie- en cacaoplantage op waar je de komende vier nachten te gast bent. Ondanks de metamorfose tot een comfortabel vakantieverblijf met moderne gemakken zweeft er nog steeds de sfeer van een plantage anno 18e eeuw. Stille getuigen van destijds zijn vooral de gerestaureerde oud-koloniale politiewoningen. Verderop, verspreid over het terrein liggen een aantal in stijl gebouwde cabana’s mét veranda en lekker veel privacy. Een douche met warm water en airco brengt je terug in het nu. Deze plek is bij uitstek geschikt voor meer of minder actieve rustzoekers en natuurliefhebbers. Gewoon lekker met een boek op de veranda of bij het zwembad. Of te voet of per huurfiets de omgeving verkennen via verbindingsweggetjes naar andere voormalige plantages zoals bijvoorbeeld Johanna Margaretha en Rust en Werk. Overdag luister je naar het gekwetter van de vogels terwijl je er in de avonduren kleine kaaimannen en vleermuizen kunt spotten. Wil je in dit levendige Commewijne district ook andere gebieden bezoeken dan adviseren we een Nederlandssprekende gids die veel achtergrond informatie en kennis heeft over het gebied. Mogelijke excursies (ter plaatse boeken) zijn de Commewijne Plantage boottour met bezoek aan Nieuw Amsterdam en open luchtmuseum. Bezoek aan Natuurpark Peperpot, dolfijnen spotten en afhankelijk van het seizoen door de zwamp naar de zeeschildpadden op het Matapica- of Braamspuntstrand.

verzorging: Logies ontbijt

Foto (22)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community