13-daagse rondreis Kort Surinaams

 • Suriname
Bekijk op kaart
13-daagse rondreis Kort Surinaams
Do 9 apr 2020 (13 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
1399,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen
Wees er snel bij! Voor je het weet is deze Suriname-aanbieding uitverkocht!

In het kort

Gastvrijheid en comfort midden in het Amazone regenwoud. Anaula Nature Resort en Bergendal Eco & Culture River Resort zijn comfortabele lodges in het Surinaamse binnenland. Geweldige plekken om te onthaasten en je voor even 'af te schakelen' van de drukte. Genieten van adembenemende uitzichten op de Surinamerivier, opgaan in de omringende jungle én even 'back to basic' bij de Marronbevolking. Laat de rustgevende natuur en het water van de Surinamerivier hun werk doen en geniet van de faciliteiten en persoonlijke aandacht op deze unieke plekken.

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 13 dagen
 • Individuele rondreis op seat-in basis per (mini)bus en boot (korjaal)
 • Gegarandeerd vertrek
 • Minimaal 2 deelnemers
 • 1 nacht in het vliegtuig
 • Ideaal voor cultuurliefhebbers
 • Ideaal voor families met oudere kinderen
 • Ideaal voor jongeren
 • Ideaal voor natuurliefhebbers
 • Ideaal voor stellen
Goed om te weten
Wij raden je aan om mee te nemen
Inclusief
Exclusief
 • Rechtstreekse vlucht per TUI fly
 • Individuele rondreis
 • Natuur- & cultuur combinatie
 • Varen op de Surinamerivier
 • UNESCO werelderfgoed Paramaribo
 • Marrons in de jungle
 • Paramaribo
 • Anaula
 • Berg en Dal
 • Paramaribo
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1 t/m 3: Amsterdam - Paramaribo

In de loop van de avond arriveer je op vliegveld Zanderij waarna de transfer naar het hotel in Paramaribo volgt. Hier verblijf je t/m 31-07-2020 3 nachten in hotel Krasnapolsky en vanaf 01-08-2020 in het Spanhoek boutique hotel (ca. 50 km). De volgende dag is er één om in het Surinaamse én tropische ritme te komen. Lekker relaxt genieten van de faciliteiten van het hotel of er op uit om met een gids de stad te verkennen (excl.). De enorme mix van culturen kan je niet ontgaan. De oorsprong ervan ligt in een ver verleden en komt in het centrum op allerlei manieren tot uiting. Dat geldt beslist voor de drukte en het lawaai in de straten, op de markt en aan de Waterkant. Dit is niet zo heel verwonderlijk want maar liefst tweederde van de hele bevolking woont in Paramaribo. Dankzij het grote aantal koloniale, houten huizen en historische gebouwen is de stad door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en staat ze bekend als ‘The Wooden City of the Caribbean’. Aanraders vanuit Paramaribo zijn ook een dolfijnentocht of boottocht in het Commewijnedistrict (excl.). Een kijkje aan de Waterkant en een bezoek aan de Centrale Markt (op weekdagen). Fort Zeelandia en de onlangs gerestaureerde Basilica Minore (St. Petrus en Paulusbasiliek) zijn ook zeker de moeite waard.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 4 t/m 6: Berg en Dal

Op naar het zuiden. De rit naar het comfortabele Bergendal Eco & Cultural River Resort duurt ca. 2 uur. Dit resort ligt op een fantastische locatie aan het noordelijke deel van de Surinamerivier, nadat deze weer uit het Brokopondo stuwmeer is verschenen. Alle kamers zijn ondergebracht in aparte lodges, die verspreid over een ca. 6 hectare groot terrein liggen en volledig opgaan in de bestaande begroeiing. Je hebt hier drie ochtenden zomaar kans dat papegaaien of brulapen je natuurlijke wekker zijn. Tijd om op te staan en te ontbijten. De rest van de dag kun je heerlijk wegdromen op het terras boven de rivier of bij het zwembad. Prima plekken voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Liever wat actie? Dan zijn er de meer of minder intensieve activiteiten in het nabijgelegen Adventure Centre. Je kunt er kayakken, mountainbiken of aan een kabel door de boomtoppen zoeven. Deelname aan de historische wandeling vraagt minder inspanning en voert je terug naar de 18e eeuw. Het is er overigens ook heel goed toeven op een handdoek op het witte zandstrand of in een hangmat. Een regelmatige, enkele minuten durende, bootverbinding tussen het Adventure Centre en het resort is gratis. Er naar toe wandelen duurt ca. 15 minuten. De omgeving bekijken? Er is keuze uit verschillende lange en korte tours, bijvoorbeeld naar de Brownsberg of Jodensavanne. Alle ter plaatse te boeken activiteiten en tours zijn exclusief en sommige zijn op basis van een minimum deelname.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 7 en 8: Anaula

Afscheid van Berg en Dal. In de loop van de ochtend wordt je opgehaald voor de ca. 2 uur durende busrit nog verder richting de zuidelijk gelegen Amazonejungle. Alleen al tijdens de rit over het gebaande asfalt doe je een schat aan indrukken op, maar vanaf het punt waar de weg gewoon ophoudt wordt het pas echt indrukwekkend! Dat punt is Atjoni, waar je in een korjaal, een traditioneel vaartuig, stapt. Met deze vorm van vervoer zal je het de komende dagen moeten doen. In het oerwoud ontbreken geasfalteerde wegen en auto’s, men is aangewezen op de rivier of vervoer door de lucht. In ca. 45 minuten manoeuvreert een deskundige bootsman je over de rivier, langs en door stroomversnellingen naar het comfortabele Anaula Nature Resort op een eiland in de Boven Surinamerivier, waar je drie nachten verblijft. Vanmiddag is er een bezoek aan de Ferulassi stroomversnelling, een uitgesproken plek om even heerlijk te relaxen. 's Avonds vertelt een plaatselijke gids over de omgeving en de Saramaccaanse cultuur. En als de weersomstandigheden het toelaten ga je kaaimannen spotten en kun je vanaf het water genieten van een prachtige sterrenhemel. Ontwaken in het Amazone oerwoud de volgende ochtend is een ervaring op zich! Al die geluiden! Wie vraagt zich niet af waar ze vandaan komen en wie ze produceert? Ons advies is daarom om deze middag deel te nemen aan een boswandeling over het eiland. Je kunt er ook voor kiezen om een hengel uit te gooien, te zwemmen in het zwembad of te chillen in een van de hangmatten onder speciaal daarvoor gebouwde afdaken. Al wiegend geniet je dan van wat er in het bos en op de rivier gebeurt. Links, rechts, welke kant je ook kijkt: de wereld is hier groen. In de ochtenduren ga je de rivier weer op voor een bezoek aan het nabijgelegen ‘Nieuw Aurora’, een Saramaccaans dorp. Tijdens een dorpswandeling ontmoet je er de plaatselijke bewoners en proef je van hun unieke manier van leven, hun gewoontes en gebruiken. Als afsluiting van dit verblijf is er bij voldoende deelname een muziek- en dansavond.

verzorging: Volpension

Foto (11)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community