Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

13-daagse rondreis Ongerept Suriname

 • Suriname
Bekijk op kaart
13-daagse rondreis Ongerept Suriname
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Ontdek de ongerepte binnenlanden van Suriname met uitgestrekte jungles en maak kennis met de vriendelijke locals en hun leefgewoontes. Een kort bezoek aan de hoofdstad Paramaribo, waar maar liefst tweederde van de Surinaamse bevolking woont, wordt gevolgd door een fascinerende kennismaking met de cultuur van de indianen in het groene regenwoud van de Amazone en die van de marrons inn Palumeu. Brulapen en vogels kondigen het aanbreken van de dag aan en de lokale bevolking wandelt met je mee de diepe jungle in. Tijd genoeg ook om te ontspannen in een hangmat of per boot door de stroomversnellingen te gaan. Een avontuurlijke reis voor de échte natuurliefhebbers!

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 13 dagen (11 nachten)
 • Fly & drive
 • Gegarandeerd vertrek
 • 2 nachten in het vliegtuig
Verzorging
Goed om te weten
Inclusief
Exclusief
 • Unieke jungle activiteiten
 • Ontmoet de indianengemeenschappen
 • Mooie boottochten per Korjaal
 • Incl. stadstour door Paramaribo
 • Lekker luieren in je hangmat
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Amsterdam - Paramaribo

Na een comfortabele vliegreis land je in kleurrijk Paramaribo. De gids zorgt voor een warm welkom en neemt je mee de bus in naar het hotel in de stad voor de eerste nacht.

hotelinformatie: Overnachting in hotel Eco Torarica *** in Paramaribo

Dag 2: Palumeu

Na het ontbijt krijg je tekst en uitleg over de verdere verloop van je reis en ga je naar het lokale vliegveld voor een binnenlandse vlucht met een klein toestel naar de landingsstrook bij het indianendorp Palumeu, ongeveer 75 minuten ten zuiden van Paramaribo. In dit dorpje wonen de Trio- en de Wajanaindianen. De aankomst is perfect geregeld; een heerlijke picknicklunch staat klaar op het prachtige eiland Palawa. Nog even wennen aan de warmte, dus misschien plons jij gelijk in de rivier voor een verfrissende duik. 's Middags neemt de gids je mee door het dorpje en maak je kennis met de lokale bevolking. Je verblijft in een traditionele, maar hartstikke duurzame, lodge. Zo worden de maaltijden bereid op houtvuur met voornamelijk Surinaamse ingrediënten en de sfeervolle verlichting werkt op zonne-energie.

hotelinformatie: Overnachting in Palumeu Lodge

Dag 3: Palumeu

De brulapen zijn in de ochtend je wekker en kondigen het aanbreken van een nieuwe dag aan. Nog voor zonsopkomst stap je in een boot om het leven langs de rivier te verkennen. Als de motor uit gaat, verbaas je je over de geluiden van het ontwaken van de natuur. In alle rust ga je op zoek naar een mooie plek voor het ontbijt. Ben je ooit op zo'n mooie plek je dag begonnen? Wanneer de buik gevuld is, begint je wandeling door de jungle en over de granieten heuvel Potihill. Op de top wacht je de beloning; een prachtig uitzicht over de jungle, een groen paradijs. Per kano ga je de Tapanahony rivier op. Kijk goed om je heen, want je kunt hier onder meer kleurrijke papegaaien en toekans zien. En in de bomen turen nieuwsgierige apen naar je. Terug in de lodge ontdek je of je een beetje talent hebt met een pijl en een boog. De gidsen dagen je graag uit. En als de zon ondergaat, is dat het perfecte moment om nog even rondom de lodge vogels en kaaimannen te spotten. Dat was een leerzame dag temidden van de unieke flora en fauna van het Amazone regenwoud.

hotelinformatie: Overnachting in Palumeu Lodge

Foto (58)
Prijzen & boeken