Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

5-daagse fietsreis Giethoorn en Nationale Parken

 • Nederland
Bekijk op kaart
5-daagse fietsreis Giethoorn en Nationale Parken
Zo 3 okt 2021 (5 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
369,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Sportief ertussenuit in eigen land… dat doe je natuurlijk in Drenthe! Drenthe staat bekend als dé natuurprovincie van Nederland, met bossen, vennen, veen- en moerasgebieden, paarsgekleurde heidevelden en zandduinen. Geen wonder dus dat deze streek vele Nationale Parken kent. Bovendien is Drenthe ook rijk aan cultuur. Denk alleen al aan de hunebedden, ouder dan de piramides in Egypte, esdorpen met typische boerderijen en het indrukwekkende Herinneringscentrum Kamp Westerbork. Het Venetië van het noorden, Giethoorn, is een must om ooit in je leven te bezoeken. Je hoeft voor deze ervaring niet eens verder te reizen dan ons eigen kikkerlandje! Huur een fluisterbootje en vaar onder de houten bruggetjes door en langs pittoreske huisjes. Door de vele toeristen is het een gezellige boel en kan je soms zelfs in de file komen te staan. Geniet van dit unieke dorpje en neem de uitzichten van deze bijzondere reis op je in.

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 5 dagen (4 nachten)
 • Fietsrondreis
Verzorging
Goed om te weten
Fietsen
Inclusief
Exclusief
 • Het Venetië van het Noorden
 • Ontdek drie Nationale Parken
 • Midden in de prachtige natuur
 • Leuke musea onderweg
 • Geniet in alle rust
 • Inclusief bagagetransport
 • Zwartsluis
 • Dwingeloo
 • Zwartsluis
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Aankomst

Je reist op eigen gelegenheid naar Zwartsluis. Voordat de fietsreis morgen begint kan je hier de Zintuigentuin van Albert Greveling bezoeken. Wandel verder door dit gezellige dorpje en neem een kijkje bij het Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht waar een grote collectie naturaliën tentoongesteld staat. Zo krijg je alvast een voorproefje van de natuur waar je je in gaat bevinden de komende dagen. In de avond geniet je van een heerlijk diner die bij de prijs is inbegrepen.

Dag 2: Rondrit door Nationaal Park Weerribben/Wieden (58 km)

Rondom Giethoorn ligt het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit Nationaal Park is een van de meest bijzondere gebieden van Nederland. Een verleden vol veen, turf en riet levert een beeldschoon heden op. Adembenemende natuur, eindeloze waterpartijen en historische stadjes en dorpen waar het gezellig winkelen en heerlijk eten en drinken is. In de zomermaanden vaart er ook een aantal keren per dag een elektrische boot van Blokzijl naar St. Jans Klooster en van St. Jans Klooster naar Giethoorn. De fietsen kunnen mee op deze boot. Je maakt op deze manier echt kennis met de natuur in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Het pontje bij Jonen verbindt Giethoorn en Dwarsgracht met Vollenhove en Blokzijl. Veel fietsers maken gebruik van dit pontje. Jonen is niet te bereiken met de auto, er loopt alleen een fietspad door het dorp. Een uniek en knus museum is het Kermis- en circusmuseum in Steenwijk. In vrijwel ieder hoekje tref je een nieuwe verassing aan. Het museum bestaat uit drie gebouwen verbonden door een gezellige binnenplaats.

Dag 3: Giethoorn en Nationaal Park Drents-Friese Wold - Diever/Dwingeloo (57 km)

Een absolute aanrader is om met een rondvaart of met een fluisterbootje Giethoorn vanaf het water te verkennen. Het Venetië van het noorden is nationaal en internationaal een populaire bestemming. Voor ons is deze plek heerlijk dichtbij dus is het een must om de kanalen en pittoreske huisjes ooit te bezoeken. Op het water kom je veel andere toeristen tegen en is het een en al gezelligheid. Vaar onder houten bruggetjes door en geniet van het mooie uitzicht. Bezoek ook de musea om meer te leren over de geschiedenis van dit bijzondere dorpje. Aan het einde van de middag fiets je het Nationaal Park Drents-Friese Wold binnen. Je sluit de dag af in Diever.

Foto (11)
Prijzen & boeken