Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

5-daagse singlereis Fietsen op de Veluwe

 • Nederland
Bekijk op kaart
5-daagse singlereis Fietsen op de Veluwe
Ma 26 jul 2021 (5 dagen)
Eigen vervoer
Halfpension
389,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

De Veluwe, de groene schatkamer van Nederland... een van de bekendste natuurgebieden die ons land kent, waar zandverstuivingen, bossen en heidevelden elkaar afwisselen. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, vogels en vlinders voelen zich hier prima thuis. Tijdens dit arrangement nemen we je o.a. mee naar Nunspeet en de ‘Verscholen Dorpen’, over de Elspeetsche Heide en naar Harderwijk. De fietsmogelijkheden zijn hier ongekend! Zeker vanuit het gezellige Hotel De Hoeve van Nunspeet, dat zich richt op de actieve vakantieganger. De hotelier en het hotelpersoneel zijn zeer vriendelijk en zullen er alles aan doen om het verblijf tot een succes te maken.

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Reisduur is 5 dagen (4 nachten)
 • Single rondreis
 • Minimaal 10 deelnemers
 • Maximum 25 deelnemers
Verzorging
Goed om te weten
Wandelen
Inclusief
Exclusief
Vervoer
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Verblijf met ontbijt én diner
 • Nederlandse fietsreisleiding
 • Maximaal 25 deelnemers
 • Zeer gemoedelijk 3-sterrenhotel
 • Inclusief fietsprogramma
 • Nunspeet
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Naar Nunspeet en route verscholen dorpen (ca. 23 km)

Je reist vandaag op eigen gelegenheid naar het gezellige hotel De Hoeve van Nunspeet, waar je vanaf 12.00 uur kunt aankomen. Vervolgens kun je kennismaken met de reisleider en natuurlijk met de andere deelnemers. Indien gewenst kun je (voor eigen rekening) lunchen alvorens we aan onze eerste korte fietstocht van deze reis gaan beginnen. Rond 13.30 uur verdelen we de lokale huurfietsen die klaar staan en maken we ons op voor de 'Verscholen Dorpen' route. De naam van de route is ontleend aan het onderduikerskamp dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in deze bossen verborgen lag. Van mei 1943 tot november 1944 verbleven in het Verscholen Dorp tussen de 80 en 100 mensen van verschillende nationaliteiten. Een groep vrijwilligers verzorgde hen. In het bos (vlakbij de herdenkingssteen) vind je 3 nagebouwde (half)ondergrondse hutten. In totaal waren er tijdens de oorlogsjaren 9 van deze primitieve hutten.

hotelinformatie: Het onlangs volledig gerenoveerde 3-sterren hotel De Hoeve van Nunspeet ligt op ca. 10 minuten loopafstand van het centrum van Nunspeet, midden in de natuur van de Veluwe. Het hotel heeft een ideale locatie voor wandel- en fietsliefhebbers! Het hotel beschikt over een receptie, lift, restaurant, bar, serre, terras, huiskamer met openhaard en biljart. De eenvoudige maar knusse kamer is voorzien van een telefoon, televisie en badkamer met douche en toilet.

Dag 2: Dwars door bos en heide (ca. 45,5 km)

De bossen en heidevelden rondom Nunspeet, Elspeet en Ermelo stralen een gevoel van rust uit. We genieten vandaag volop van dit natuurschoon en van landgoederen. We fietsen o.a. door het Speulderbos. Kromme, in wonderlijke bochten gegroeide eiken vormen hier het decor. Niet voor niets wordt dit het 'bos van de dansende bomen' genoemd.

Dag 3: Elspeetsche Heide en evt. Kasteel Cannenburch (ca. 35 of 50 km)

Over de Elspeterheide fietsen we naar Kasteel Cannenburch. Het kasteel ademt de sfeer van het leven op de Cannenburch in zijn gloriejaren, de achttiende eeuw. Het bij het kasteel gelegen koetshuis, waar nu een caférestaurant is gevestigd, is een uitgelezen plek voor een pauze. Hier kunnen we heerlijk lunchen. Daarna een mooie route terug.

Foto (3)
Prijzen & boeken