VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

8-daagse rondreis Avontuurlijk Santiago

 • Kaapverdië
Bekijk op kaart
8-daagse rondreis Avontuurlijk Santiago
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Welkom op Santiago: avontuurlijk, ruig, ongetemd en puur. Hier ontdek je het Kaapverdië van de Kaapverdianen zélf, zonder massatoerisme. Met onvergetelijke uitzichten en prachtige natuur. Langs oude steden, forten en ruige kusten. Toch zie je hier ook de armoede, precies zoals het is. Een rondreis per huurauto voor reizigers die in eigen tempo kennis willen maken met een stukje authentiek Afrika. Reizigers die het niet erg vinden om soms wat comfort in te ruilen voor díe unieke locatie. Kortom: fantastisch voor de avonturier, die open staat voor een flinke portie couleur locale!

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 8 dagen (7 nachten)
 • Autorondreis
Verzorging tijdens de rondreis
Goed om te weten
Wij raden je aan om mee te nemen
Wandelen
Inclusief
Exclusief
Huurauto inclusief
Huurauto exclusief
 • Autorondreis voor avontuurlijke
 • Natuur- en cultuurliefhebbers
 • Hoge bergen en groene valleien
 • Historie en Afrikaanse dorpen
 • Nog niet door de massa ontdekt
 • Dompel je onder in coleur locale
 • Praia
 • Cidade Velha
 • Rui Vaz
 • Tarrafal
 • Praia
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1: Amsterdam - Santiago (8 km)

Na aankomst op de luchthaven volgt een transfer naar je hotel in het oude centrum van Praia, dat de locals door de hogere ligging simpelweg ‘het plateau’ noemen. ’s Middags volgt een welkomstmeeting met de Engelstalige reisleiding. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je alvast het voetgangersgebied rondom je hotel verkennen. In deze autoloze zone vind je een paar kleine winkeltjes, restaurants en terrasjes. Twee overnachtingen in hotel Santa Maria.

Dag 2: Praia

De Kaapverdische hoofdstad Praia is, net als de rest van het eiland Santiago, nog niet ontdekt door het massatoerisme. Dat betekent onderweg geen luxe. Ook is niet alles is verkrijgbaar in de supermarkt. Maar dat betekent niet dat er niets te doen is. Maak vandaag bijvoorbeeld een wandeling naar de oude vuurtoren Maria Pia, met onderweg een stop bij het kleine archeologiemuseum aan de Avenida Cidade de Lisboa (ingang aan de achterzijde). Ontdek het ‘Praça Alexandre Albuquerque’ of ga écht lokaal op de ‘Mercado de Sucupira’, de lokale waren- en vlooienmarkt. Je handdoek uitgooien op één van de stadsstranden kan natuurlijk ook, maar verwacht hier niet te veel van. Bovendien zul je tijdens deze rondreis mooiere stranden tegenkomen dan deze.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: Praia - Rui Faz (65 km)

reisduur 1.5 uur

De medewerker van het autoverhuurbedrijf Hertz staat om 9.00 uur voor je klaar bij de receptie van het hotel. Je wordt naar hotel Pestana Tropico gebracht, waar het kantoor van Hertz zich bevindt. Hier neem je de huurauto in ontvangst. Daarna laat je de drukte van Praia achter je. Na zo’n 20 minuten rijden doemt ineens het enorme fort São Filipe op. Haar kanonnen beschermden de voormalige hoofdstad in de Portugese tijd. Een bezoek aan deze historische kolos mag eigenlijk niet ontbreken. Vanaf hier heb je ook prachtig zicht op Cidade Velha, dat letterlijk ‘oude stad’ betekent. Het werd in 1462 door de Portugezen gesticht als Ribeira Grande en was één van de eerste koloniale steden buiten Europa. Daarna verlaat je de kust en ga je letterlijk de hoogte in. “Wát een uitzicht!”, zul je zeggen wanneer de lange kronkelweg je steeds verder omhoog voert. Rui Vaz, op 800 meter hoogte, is het eindpunt van vandaag. Je overnachting in Quinta da Montanha is écht basic, maar het uitzicht onvergetelijk. De beleving van deze rondreis is niet compleet zonder een wandeling is deze mooie groene omgeving. Laat je informeren door Lindorfo, de eigenaar van het hotel, over de mogelijkheden.

verzorging: Logies ontbijt

Foto (53)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community