Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

8-daagse rondreis Keizerlijk Beijing

 • China
Bekijk op kaart
8-daagse rondreis Keizerlijk Beijing
Zo 17 okt 2021 (8 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
663,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Het keizerlijke Beijing is een unieke stad vol paleizen, tempels, torens en verrassende wijken, pleinen en straten. Hier gaan oosterse mystiek en westerse dynamiek hand in hand. Dit zorgt voor fascinerende contrasten. Naast 3000 jaar geschiedenis biedt deze Chinese hoofdstad een boeiend dagelijks leven en talloze prachtige bezienswaardigheden. Boek je het uitgebreide excursiepakket dan wandel je onder meer over de indrukwekkende Chinese Muur, door de Verboden Stad en ontdek je bij het Zomerpaleis waarom de keizer hier zo graag verbleef. Beijing wacht op je om ontdekt te worden!

Algemeen
 • Groepsrondreis
 • Reisduur is 8 dagen (6 nachten)
 • Vlieg- en busrondreis
 • Minimaal 10 deelnemers
 • Maximum 25 deelnemers
Verzorging
Goed om te weten
Inclusief
Exclusief
 • Groepsrondreis
 • Wandelen over de Chinese Muur
 • Bruisende wereldstad
 • Nergens voordeliger
 • Op ontdekking vanuit één hotel
 • Tip: boek het excursiepakket
Bekijk op kaart
Dagprogramma Dag 1: Amsterdam - Beijing

Door de nacht vlieg je naar de Chinese hoofdstad. Ben je al benieuwd naar Beijing met haar boeiende mix van Oosterse tradities en Westerse luxe?

hotelinformatie: Je verblijft de komende 6 nachten in het Chong Wenmen Hotel ***

Dag 2: Vrije dag - Drumtoren, theedrinken en Liulichang (optioneel)

En zo sta je ’s morgens op de internationale luchthaven van de wereldstad Beijing. Zao, goedemorgen! Je kunt Beijing deze komende dagen op eigen gelegenheid ontdekken. Of boek je vooraf het uitgebreide facultatieve excursiepakket (met 2 x lunch en de excursies o.l.v. Engelssprekende gids vermeld op dag 2, 3, 4, 5 & 6)? Kosten € 125 per persoon. Heb je dit excursiepakket geboekt, dan duik je deze dag direct de stad in. Je begint met een bezoek aan de robuuste 47 meter hoge Drumtoren, of Trommeltoren, gelegen in een van de hutongs (traditionele woonwijken). Het getrommel vanuit deze houten toren, met drie daken en twee verdiepingen, gaf eeuwenlang de juiste tijd van het Chinese keizerrijk aan. Je geniet er van het uitzicht en ziet replica’s van de oude trommels. Met regelmaat is er een trommelsessie; vooral tijdens het Chinese Nieuwjaar wordt er, nog steeds, flink getrommeld in de Drumtoren! Denk je aan China, dan denk je ongetwijfeld ook aan thee en beschilderd Chinees porselein; een bezoek aan een van de vele theehuizen die Beijing rijk is, mag zeker niet ontbreken. De theecultuur in China bestaat al zo’n 2.000 jaar en is daarmee ouder dan de verfijnde Japanse theecultuur. Er is veel te vertellen over de ‘theekunst’, zoals de Chinezen het zelf noemen. Wat dacht je van het ritueel dat de bruidegom in de deuropening eerst drie kopjes thee moest drinken en pas daarna de bruid mocht zien? En zo zijn er nog veel meer bijzondere theetradities. Ook een wandeling door het antiekstraatje Liulichang hoort vandaag tot de excursiedag. Struin langs de kunstgaleries en winkeltjes met schilderijen, oude boeken, vazen, muziekinstrumenten, maskers, kalligrafieën, papierwerk, stempels en ander ambachtswerk. Na deze mooie rustige eerste indrukken van een ronduit wervelende wereldstad vol contrasten rijd je naar je hotel.

Dag 3: Vrije dag - Chinese Muur, Minggraven en Heilige Weg (optioneel)

Heb je het excursiepakket geboekt, dan stap je vandaag in de bus en rijd je zo’n 75 km door een prachtig berglandschap naar een deel van de beroemde Chinese Muur. Deze muur is hét symbool van China’s historische neiging tot afzondering en gevoel van kwetsbaarheid. Al ver voor onze jaartelling werden er verschillende, op zichzelf staande, muren gebouwd die het keizerrijk moesten beschermen tegen invallen van de ‘barbaarse’ vijand uit het noorden, de Mongolen. In 221 v. Chr. moesten deze stukken samengevoegd worden; een bijna 10 jaar durende operatie die werd uitgevoerd door (naar schatting) niet minder dan een half miljoen arbeiders. De vele bouwers die hierbij omkwamen vanwege slechte arbeidsomstandigheden en ziekte werden gewoon in de muur begraven. Tijdens deze excursie kun je zelf een stukje óp de muur lopen, een bijzondere ervaring. Neem stevige loopschoenen mee. Is de wandeling (de muur is af en toe behoorlijk steil!) soms wat aan de pittige kant? Pauzeer dan gewoon eventjes en geniet van het fraaie landschap en het feit dat je hier staat. Bovenop dit opmerkelijke bouwwerk dat zich ruim 6400 kilometer als een slang door het ruige Chinese landschap slingert. Bijzonder, nietwaar? Daarna is het de beurt aan de Minggraven, met het graf Changling. Dit grootste graf behoort aan de derde Ming-keizer van China, die begin 15e eeuw regeerde. Hier hoor je meer verhalen over deze keizerlijke tombes en de historie van deze plek. Dan door naar de Heilige Weg. Hierover werden de lichamen van overleden keizers naar hun laatste rustplaats gebracht. Langs de weg staan diverse imposante stenen dieren- en mensfiguren, ieder met zijn eigen betekenis. Een indrukwekkende aanblik. Tijdens deze excursie is de lunch onderweg inbegrepen.

verzorging: Logies ontbijt

Foto (18)
Prijzen & boeken