COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

8-dg combinatiereis Island Life in the Delta

 • Senegal
Bekijk op kaart
8-dg combinatiereis Island Life in the Delta
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Wil je de zonnige Petit-Côte combineren met één van Senegals mooiste natuurgebieden? Kies dan voor deze combinatiereis. De Saloum Delta, Unesco Werelderfgoed, bestaat uit vele lagunes, rivieren en eilanden. Tijdens deze reis verblijf je twee nachten op een van deze eilanden, midden in de Delta. Een unieke locatie! Hier, waar de tijd stil lijkt te staan, kom je helemaal tot rust. Het kleinschalige hotel heeft alle faciliteiten voor een relaxt verblijf. En tijdens verschillende activiteiten kun je de bijzondere omgeving en haar inwoners leren kennen. Letterlijk hoogtepunt: de zonsondergang over de rivier vanaf de top van een eeuwenoude Baobabboom. Uiteraard met een cocktail in je hand, cheers!

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 8 dagen (7 nachten)
 • Combinatierondreis
 • Minimaal 2 deelnemers
 • Ideaal voor cultuurliefhebbers
 • Ideaal voor natuurliefhebbers
 • Ideaal voor senioren
 • Ideaal voor stellen
Verzorging tijdens de rondreis
Inclusief
Exclusief
 • Combineer strand en binnenland
 • Verken de groene Saloum Delta
 • Ervaar 't eilandleven in de Delta
 • Verblijf op een unieke locatie
 • combinatie Saly en Delta Saloum
 • Bijzondere belevenis
 • Dinouar
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1: Amsterdam-Dakar

Vandaag vlieg je vanaf Amsterdam naar de luchthaven van Dakar (DSS). Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar hotel Royam in Saly. In dit sfeervolle hotel geniet je van zon, zee en strand. Buiten het hotel vind je het kleine centrum van Saly met lokale restaurants en kleinschalige winkeltjes. Je verblijft in Royam is op basis van halfpension.

verzorging: Halfpension

Dag 2 en 3: Saly

De komende dagen kun je volop genieten van zon, zee en strand. Kun je niet wachten tot dag 4 om meer van dit boeiende land te zien, informeer dan bij de reisleiding naar de mogelijkheden. Wil je wat meer weten over de historie van het land, ga dan mee op excursie naar Ile de Gorée, een idyllisch eiland vlakbij Dakar. De kleurrijke huizen met blauwe luiken en nauwe straatjes doen vredig aan. Een schril contrast met het verleden: in de 17e eeuw deed het eiland dienst als slaveneiland. Ook de moeite waard is een bezoek aan Bandia Reserve. Dit reservaat is een van de beste parken in Senegal om Afrikaans wild te spotten. Samen met een lokale gids rijd je per truck door het 500 hectare tellende park. Zebra's, giraffen, buffels en de witte neushoorn leven hier harmonieus samen tussen de vele baobabbomen.

verzorging: Halfpension

Dag 4: Saly - Dinouar (Dionewar Island/Saloum Delta) (85 km)

reisduur 2.0 uur

In middag, om 14.00 uur, volgt de transfer naar Saloum Delta National Park. De Saloum delta, Unesco Werelderfgoed, is een prachtig natuurgebied en een must om te zien als je in Senegal bent. Vooral voor vogelliefhebbers is de delta een paradijs. Je vindt hier een enorme verscheidenheid aan vogelsoorten. Het merendeel hiervan zijn trekvogels die in Senegal overwinteren. Er leven pelikanen, flamingo's en lepelaars. Maar ook natuurliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Het vlakke landschap met de vele baobabbomen, mangroves, lagunes en eilandjes straalt een serene rust uit. Het is dé plek om je hoofd helemaal leeg te maken! Je verblijft de komende twee nachten in een hele bijzondere omgeving, op het eiland Dionwar, midden in de delta. Het kleinschalige hotel, Keur Papaye, ligt op het eiland en heeft alle faciliteiten voor een heerlijk ontspannen verblijf. Op deze plek kun je relaxen of gebruik het hotel als uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Vanavond is het diner inclusief. Na het diner kun je genieten van een cocktail rondom het kampvuur (inclusief).

verzorging: Halfpension

Foto (28)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community