VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

8-dg rondreis Culturele Schoonheid Zuidoost-Europa

 • Bosnië-Herzegovina
 • Kroatië
 • Montenegro
Bekijk op kaart
8-dg rondreis Culturele Schoonheid Zuidoost-Europa
Do 1 okt 2020 (8 dagen)
Eigen vervoer
Logies ontbijt
438,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Wil je weten wat wij bedoelen met de ‘Culturele schoonheid’ van Zuidoost-Europa? De perfecte manier om een juiste indruk te krijgen van deze multiculturele landen is toch echt met de auto! Culturen uit de oudheid; zoals de renaissance, het Ottomaanse- en Romeinse Rijk komen hier op een unieke en idyllische manier samen. Boek deze rondreis en ontdek binnen een week, de wonderlijke wereld van niet alleen Kroatië maar ook Montenegro en Bosnië!

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 8 dagen
 • Autorondreis
Goed om te weten
Wij raden je aan om mee te nemen
Inclusief
Exclusief
 • Eén rondreis, drie landen
 • Kroatië, Montenegro en Bosnië
 • Op je eigen gemak
 • Perfecte combinatie
 • Moedernatuur, eeuwenoude legendes
 • Volop cultureel erfgoed
 • Dubrovnik
 • Herceg Novi
 • Mostar
 • Dubrovnik
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1: Amsterdam: Dubrovnik / Herceg Novi (1950 km)

Verken Kroatië en Slovenië kort, door naar je eerste overnachtingsadres in Herceg Novi te rijden. Het is wel een aanrader onderweg te overnachten. De rit naar je eerste overnachtingsadres is namelijk al meer dan 1900km! Na een lange reis kun je de rest van de dag bijkomen en genieten. Beroemde Nobelprijswinnaar; Ivo Andric, deed dit al eerder in Herceg Novi. Beklim de eeuwenoude trappaden naar het centrum van Herceg Novi. Stari Grad is ingericht met antieke overblijfselen, monumenten uit verschillende tijdperken bijv. de kerkklokken van de Sahat- Kula (1667) en het fort Kanli – Kula (1483). Het genoemde is slechts een deel van het culturele erfgoed in deze beroemde stad. In de zomermaanden worden hier ook veel festivals georganiseerd om de toeristen nog intenser van de stad te laten genieten.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 2: Perast, Kotor, Budva – Nationaal Park Skadarsko Jezero & Podgorica: (100 km)

In de ochtend staat het ontbijt, met verse warme broodjes, voor je klaar. Je mag zelf beslissen of je deze reis begint met een excursie naar het grootste meer van de Balkan of een rondreis vol cultureel erfgoed richting Perast, Kotor en Budva. Perast staat bekend als één van de mooiste plaatsen in Boka Kotorska. De eeuwenoude en verlaten paleizen zijn de bewijzen van het rijke tijdperk, waarin deze stad heeft geleefd. Sla vooral niet het eiland Gospa od Skrpjela over. Volgens oude verhalen is dit eiland door de matrozen van Perast en Kotor gemaakt. Tegenwoordig kun je mee doen aan deze traditie. Op 22 juli aan het einde van de dag, brengen de bewoners geen zware rotsen meer, maar veel gezelligheid naar het eiland. Dit wordt de Fasinada van Perast genoemd. Heb je altijd al door een echte middeleeuwse stad willen lopen? Dan is dit bezoek aan Kotor een ware belevenis. Talrijke middeleeuwse monumenten zijn hier in uitstekende staat bewaard gebleven, waaronder een enorme muur die de stad vroeger beschermde. “De oude stad” is het meest bekende deel van Kotor. Houd je camera in de aanslag, wanneer je het Fort Sveti Ivan beklimt. Je kan namelijk het adembenemende uitzicht vanaf het fort en over de baai Boca niet in woorden uitdrukken. In het laatste plaatsje ‘’Budva” kun je eindelijk, naast al het culturele erfgoed genieten op één van de meest wonderschone kusten ter wereld. Een wandeling over 1 van deze 17 standen zal je je leven lang blijven heugen.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 3: Herceg Novi – Mostar: (150 km)

Pak voor het ontbijt alvast de koffers maar weer in, want je reist vandaag af naar je tweede hotel in Mostar. 12 km verwijderd van Mostar ligt Blagaj. Het is zeker aan te raden om hier een bezoek aan te brengen. Voor je weer incheckt bij je volgende hotel. In Blagaj is het een wereld van verandering. Je loopt hier namelijk niet meer door de middeleeuwen, maar door het Ottomaanse rijk. De eeuwenoude Turkse/mediterrane stijl vervangt de middeleeuwse architectuur niet helemaal. Ze komen samen in het klooster Blagaj Tekija. Reserveer een rondleiding en proef de sfeer die tijden geleden in dit Turkse klooster rondhing. Er zijn hier ook gezellige cafés en restaurantjes waar je van een geweldig uitzicht kan genieten. Eenmaal aangekomen in Mostar check je in bij het hotel. Rij daarna door naar de wereldberoemde brug wat de onbetwistbare visuele focus is van Mostar; De Stari Most. Onderweg zul je zien dat Mostar een samensmelting is van diverse culturen en religie. De brug die sinds 2005 ook op de UNESCO lijst staat is een groot symbool van verzoening, internationale samenwerking en de co-existentie van verschillende culturele, etnische en religieuze gemeenschappen. Na een drukke multiculturele dag, kun je gelijk door naar je kamer en heerlijk uitrusten.

verzorging: Logies ontbijt

Foto (15)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community