COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI

9-daagse rondreis Caribbean Coast Explorer

 • Colombia
Bekijk op kaart
9-daagse rondreis Caribbean Coast Explorer
Geen prijs beschikbaar Bekijk de beschikbare prijzen
Bewaren Delen

In het kort

Bienvenido aan Colombia’s Caribische kust! Een mix van cultuur, parelwitte stranden en natuur. Je bezoekt de oudste stad van het land, Santa Marta. Waant je in Tayrona National Park diep in de rimboe en wandelt hier naar idyllische stranden met enorme rotsen en kraakhelder water. Tenslotte verken je het relaxte Cartagena. Je duikt in de geschiedenis, struint door kleurrijke straten, bezoekt fort San Felipe en verbaast je over die immense stadsmuur. En dat alles in eigen tempo, dat betekent onvergetelijke reiservaringen!

Algemeen
 • Reisduur is 9 dagen
 • Eilandhoppen
Verzorging tijdens de rondreis
Goed om te weten
Inclusief
Exclusief
 • Kleurrijke straten in Getsemani
 • Hippe bars en trendy restaurants
 • Shoppen in Boca Grande
 • Bezoek aan oud fort San Felipe
 • Al het moois van Tayrona N.P.
 • Historische stad Santa Marta
 • Cartagena
 • Santa Marta
 • Tayrona National Park
 • Cartagena
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1: AMSTERDAM-CARTAGENA (10 km)

Je vliegt via Bógota naar Cartagena. Na aankomst op de luchthaven volgt de transfer naar het hotel in het centrum.

Dag 2: SANTA MARTA (230 km)

Je reist per transfer (ca. 4 uur) naar Santa Marta. Een gevarieerde route langs de kust. Met links de Caribische zee en rechts een wisselend groen, glooiend landschap. Door langgerekte, levendige dorpen waar pisi- en mototaxi’s zich een weg banen tussen auto’s, voetgangers en ezelkarren. Halverwege ligt de carnavalsstad Barranquilla. Deze miljoenenstad is voor Colombia wat Rio de Janeiro is voor Brazilië. Verder naar het noorden verschijnen velden met cactussen en doemen de besneeuwde toppen van het Sierra Nevadagebergte op. Aan de voet ervan en met de zee voor de deur ligt Santa Marta waar je overnacht. ’s Middags bezoek je met een gids deze koloniale stad. Je wandelt langs de baai van Rodadero met de haven op de achtergrond. In het historische centrum maak je onder andere kennis met de kathedraal, het monument van El Pibe Valderrama en het idyllische Quinta de San Pedro Alejandrino. In dit koloniale huis omgeven door een weelderige tuin beleefde vrijheidsstrijder Simon Bolivar zijn laatste levensdagen.

verzorging: Logies ontbijt

Dag 3 EN 4: TAYRONA NATIONAL PARK (30 km)

Een korte rit brengt je op dag 3 naar Cañaveral Beach in Tayrona National Park, een van de hoogtepunten van Colombia. Het park dankt zijn naam aan de Tayrona-indianen die vroeger dit gebied bewoonden. Het is een combinatie van bijna onvoorstelbare contrasten. Een intens groene jungle tot aan de kust, hagelwitte stranden met wuivende palmbomen en een diepblauwe oceaan. Lastig te beschrijven. Daarom: wandelschoenen aan om dit vooral zelf te zien en te beleven. Een gids begeleidt je tijdens een stevige wandeling van totaal ca. 2,5 uur over goed aangelegde paden. Hij vertelt je alles over de fantastische flora en fauna en de vroegere bewoners. Na een klein uurtje wandelen bereik je het strand van Arrecifes. Met fijn zand, palmbomen en enorme rotspartijen is dit een van de mooiste plekken in het park. Weer een klein uur verder ligt het strand van Arenilla en de Natural Pool. Een ideale plek om even lekker af te koelen. De stranden van Cabo San Juan (ca. 1 uur lopen) zijn het einddoel van deze tocht. Verblijf twee nachten in een eenvoudige maar sfeervolle Posada net buiten het park. Lekker ontspannen in je eigen hangmat op het terras. Dag 4 vrije dag. Onze tip: boek een excursie naar Quebrada Valencia en Taironaca. Per boot over de San Diegorivier bereik je Taironaca, een archeologische plek waar je kennis maakt met de Kogicultuur van duizenden jaren geleden. Daarna breng je een bezoek aan de Valencialagune, vroeger een heilige bron van de Kogi’s. Afkoelen doe je in gelijknamige waterval.

verzorging: Logies ontbijt

Foto (12)
Prijzen & boeken