Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie

9-daagse rondreis Kort Surinaams

 • Suriname
Bekijk op kaart
9-daagse rondreis Kort Surinaams KASSAKORTING
Vr 24 jan 2020 (9 dagen)
Vanaf Amsterdam
Logies ontbijt
Transfer
1149,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen
Wees er snel bij! Voor je het weet is deze Suriname-aanbieding uitverkocht!

In het kort

Zoveel service en comfort midden in het Amazone regenwoud. Dat verwacht bijna niemand. Anaula Nature Resort en Bergendal Eco & Culture River Resort zijn comfortabele lodges in het Surinaamse binnenland. Betere plekken om te onthaasten zijn niet denkbaar. Genieten van adembenemende uitzichten op de Surinamerivier en omringende jungle én even 'back to basic' bij de Marronbevolking. Laat de rustgevende natuur en het water van de Surinamerivier hun werk doen en geniet van de faciliteiten en persoonlijke aandacht op deze unieke plekken.

Algemeen
 • Individuele rondreis
 • Reisduur is 9 dagen (7 nachten)
 • Individuele rondreis op seat-in basis per (mini)bus en boot (korjaal)
 • Gegarandeerd vertrek
 • Minimaal 2 deelnemers
 • 1 nacht in het vliegtuig
 • Ideaal voor cultuurliefhebbers
 • Ideaal voor families met oudere kinderen
 • Ideaal voor jongeren
 • Ideaal voor natuurliefhebbers
 • Ideaal voor stellen
Verzorging tijdens de rondreis
Goed om te weten
Reistips
Wij raden je aan om mee te nemen
Inclusief
Exclusief
 • Individuele rondreis
 • Deskundige lokale gidsen
 • Service, comfort, ZENNN………
 • Maak kennis met de Marroncultuur
 • In Anaula en Berg en Dal
 • Amazone regenwoud
 • Paramaribo
 • Anaula
 • Berg en Dal
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1 t/m 3: Amsterdam - Paramaribo

In de loop van de avond arriveer je op vliegveld Zanderij waar je welkom wordt geheten namens TUI en de transfer naar hotel Krasnapolsky in Paramaribo volgt (50 km). Je verblijft hier 2 of 3 nachten, afhankelijk van de reisperiode (zie goed om te weten).De volgende dag is er één om in het Surinaamse én tropische ritme te komen. Lekker relaxt genieten van de faciliteiten van het hotel of er op uit om met een gids (excl.) de stad te verkennen. De enorme mix van culturen kan je niet ontgaan. De oorsprong ervan ligt in een ver verleden en komt in het centrum op allerlei manieren tot uiting. Dat geldt beslist voor de drukte en het lawaai in de straten, op de markt en aan de Waterkant. Dit is niet zo heel verwonderlijk want maar liefst tweederde van de hele bevolking woont in Paramaribo. Dankzij het grote aantal koloniale, houten huizen en historische gebouwen is de stad door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en staat ze bekend als ‘The Wooden City of the Caribbean’. Aanraders zijn een kijkje aan de Waterkant en een bezoek aan de Centrale Markt (op weekdagen) of de Javaanse markt (op zondag), Fort Zeelandia en de onlangs gerestaureerde Basilicum Minore (St. Petrus en Paulus basiliek). (o)

Dag 4 en 5: Anaula

De ca. 4 uur durende busrit brengt je in de zuidelijk gelegen Amazonejungle. Alleen al tijdens de rit over het gebaande asfalt doe je een schat aan indrukken op, maar vanaf het punt waar de weg gewoon ophoudt wordt het pas echt indrukwekkend! Dat punt is Atjoni, waar je in een korjaal, een traditioneel vaartuig, stapt. Van deze vorm van vervoer ben je de komende dagen volledig afhankelijk. In het oerwoud ontbreken geasfalteerde wegen en auto’s, men is aangewezen op de rivier of vervoer door de lucht. In ca. 45 minuten manoeuvreert een deskundige bootsman je over de rivier, langs en door stroomversnellingen naar het comfortabele Anaula Nature Resort op een eiland in de Boven Surinamerivier. Je verblijft hier 2 of 3 nachten, afhankelijk van de reisperiode (zie goed om te weten). Vanmiddag is er een bezoek aan de Ferulassi stroomversnelling, een uitgesproken plek om even heerlijk te relaxen. 's Avonds vertelt een plaatselijke gids over de omgeving en de Saramaccaanse cultuur. En als de weersomstandigheden het toelaten ga je kaaimannen spotten en kun je vanaf het water genieten van een prachtige sterrenhemel. Ontwaken in het Amazone oerwoud de volgende ochtend is een ervaring op zich! Al die geluiden! Wie vraagt zich niet af waar ze vandaan komen en wie ze produceert? Ons advies is daarom om deze middag deel te nemen aan een boswandeling over het eiland. Je kunt er ook voor kiezen om een hengel uit te gooien, te zwemmen in het zwembad of te chillen in een van de hangmatten onder speciaal daarvoor gebouwde afdaken. Al wiegend geniet je dan van wat er in het bos en op de rivier gebeurt. Links, rechts, welke kant je ook kijkt: de wereld is hier groen. In de ochtenduren ga je de rivier weer op voor een bezoek aan het nabijgelegen ‘Nieuw Aurora’, een Saramaccaans dorp. Tijdens een dorpswandeling ontmoet je er de plaatselijke bewoners en proef je van hun unieke manier van leven, hun gewoontes en gebruiken. Als afsluiting van dit verblijf is er bij voldoende deelname een muziek- en dansavond. (o,l,d)

Dag 6 EN 7: Berg en Dal

Afscheid van Anaula. Na de lunch gaat de tocht weer in noordelijke richting terug, naar het district Brokopondo. Je vaart terug naar Atjoni om vervolgens na een paar uur rijden het comfortabele Bergendal Eco & Cultural River Resort te bereiken. Hier verblijf je 2 of 3 nachten, afhankelijk van de reisperiode (zie goed om te weten). Dit resort ligt op een fantastische locatie aan het noordelijke deel van de Surinamerivier, nadat deze weer uit het Brokopondo stuwmeer is verschenen. Alle fraai ingerichte kamers zijn ondergebracht in aparte lodges. Deze liggen verspreid over een ca. 6 hectare groot terrein en gaan volledig op in de bestaande begroeiing. Je hebt hier drie ochtenden zomaar kans dat papegaaien of brulapen je natuurlijke wekker zijn. Tijd om op te staan en te ontbijten. De rest van de dag kun je heerlijk wegdromen op het terras boven de rivier of bij het zwembad. Beide prima plekken voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Ben je het type dat voor wat meer actie gaat, dan zijn er de meer of minder intensieve activiteiten in het nabijgelegen Adventure Centre. Je kunt er kayakken, mountainbiken of aan een kabel door de boomtoppen zoeven. Deelname aan de historische wandeling vraagt minder inspanning en voert je terug naar de 18e eeuw. Het is er overigens ook heel goed toeven op een handdoek op het witte zandstrand of in een hangmat. Er is een regelmatige, enkele minuten durende, bootverbinding tussen het Adventure Centre en het resort (gratis). Er naar toe wandelen duurt ca. 15 minuten. Als je de omgeving wilt bekijken dan is er keuze uit verschillende lange en korte tours, bijvoorbeeld naar de Brownsberg of Jodensavanne. Alle ter plaatse te boeken activiteiten en tours zijn exclusief en sommige zijn op basis van een minimum deelname. (o)

Foto & video (13)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community