VERSOEPELDE OMRUILGARANTIE: Geldig op huidige én nieuwe boekingen

Chic en karakteristiek Kroatië

 • Kroatië
Bekijk op kaart
Chic en karakteristiek Kroatië
Zo 23 aug 2020 (8 dagen)
Vanaf Rotterdam
Logies ontbijt
1505,- per persoon
Alle prijzen
Bewaren Delen
Wees er snel bij! Voor je het weet is deze Kroatië-aanbieding uitverkocht!

In het kort

Zoals de naam al doet vermoeden word je tijdens deze reis meegenomen naar een bijzonder stukje Kroatië. Het karakteristieke van het eiland Brac wordt samengevoegd met het chique van het eiland Hvar. Deze twee eilanden behoren tot de grootste eilanden van Kroatië. En hoewel ze hemelsbreed niet ver van elkaar zijn gelegen, verschillen ze enorm. Gelukkig hoef je niet te kiezen en nemen we je mee op een geweldig avontuur.

Algemeen
 • Reisduur is 8 dagen (7 nachten)
 • Eilandhoppen
Inclusief
Exclusief
 • Knus en karakteristiek Supetar
 • Hip and happening Hvar
 • UNESCO Trogir
 • Knusse baaien
 • Proef lokale lekkernijen
 • Ruik de geur van lavendel
 • Supetar
 • Hvar
 • Trogir
Bekijk op kaart
Dagprogramma
Dag 1: Aankomst

Aangekomen op de luchthaven van Split wandel je met je koffer het heerlijke Kroatische klimaat tegemoet. Buiten staat de transfer op je te wachten. Deze neemt je mee naar de, op ongeveer 20 minuten rijden gelegen, haven van Split. Met een beetje geluk is de temperatuur buiten heerlijk en installeer je jezelf op het dek van ferry. Het vakantiegevoel begint als de ronkende motoren van de ferry de boot uit de kade duwen en haar weg vervolgen naar Supetar. De eerste vakantiefoto’s zijn van de historische stad Split die je op dit moment achter je laat. En na een drie kwartier wordt de vaart geminderd en pronkt de kerktoren van Supetar aan de kust. Je zet voel aan wal op het Kroatische Brac.

Dag 2 t/m 4: Overnachten op Brac

Vier nachten verblijf je in de gezellige stad Supetar. De accommodatie waar je verblijft, Bluesun Velaris, ligt op loopafstand van het centrum. Bij aankomst bij Bluesun Velaris zie je wat deze accommodatie uniek maakt. In de tuin staan namelijk meer dan 16.000 mediterrane planten en dit wordt dan ook beschouwd als één van de mooiste tuinen op het eiland. En in het restaurant geniet je dagelijks van de groenten en fruit die hier op eigen grond worden verbouwd. De ligging aan een rustige baai zorgt elke dag voor een nieuw ‘zen’ moment. Of je nu voor jezelf de ochtend yoga op het strand doet, of toch meer het type voor een wandeling of frisse duik bent, de azuurblauwe Adria lonkt.

Dag 2 t/m 4: Culinaire uitstapjes op Brač

Het lamsvlees van Konoba Kopačina is toch echt de beste van het hele eiland. 50% van de inwoners van Brač zijn schapen. Niet zo gek dat lam dé lokale lekkernij is. Dankzij de bura wind waait er veel zout op het eiland, waardoor lammetjes en schapen zout eten en van nature een speciale smaak krijgen. Niets meer aan toe te voegen! Of toch wel, een beetje olijfolie misschien? Want een kwart van de Kroatische olijfolie komt van Brač, waarvan het grootste deel geproduceerd wordt in het olijfoliemuseum in Škrip. De wijze waarop de familie Krstulovc in 1864 begon met de productie van olijfolie wordt met veel liefde en passie uitgedragen. Vandaag de dag is de productie gemoderniseerd maar de smaak is nog even puur.

Foto (15)
Prijzen & boeken
Wil je meer weten over deze accommodatie of bestemming? Stel je vraag aan andere TUI klanten op de TUI Community.
TUI Community