Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Een aantal TUI bestemmingen verplicht reizigers om zich te laten testen op het coronavirus. In samenwerking met HealthCheckCenter (voorheen HetHuisartslab) kun je je op een groot aantal locaties in Nederland laten testen. Hieronder vind je meer informatie over de werkwijze, wat we voor jou geregeld hebben en welke zaken we van jou verwachten. 

Let op! Registreren is mogelijk vanaf 7 dagen voor vertrek. Bij een last minute boeking kan het voorkomen dat de vouchercode niet werkt. Neem in dit geval contact op met het TUI Customer Services Center of je TUI Reisagent.

Via de registratielink onderaan deze pagina word je doorgelinkt naar de website van het HealthCheckCenter. Wanneer je via deze link een PCR-test aanvraagt dan ga je een overeenkomst aan met HealthCheckCenter. Deze aan te vragen test wordt geen onderdeel van een eventueel door jou te boeken (pakket)reis bij TUI. TUI is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door HealthCheckCenter. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst dien je je te wenden tot HealthCheckCenter.

Hoeveel uur van te voren moet mijn PCR-test worden afgenomen?

 • Bonaire: 72-36 uur voor aankomst.
 • Canarische Eilanden: 72-36 uur voor aankomst.
 • Alle overige TUI-bestemmingen waar een coronatest verplicht is: 72-36 uur voor vertrek.

Het is altijd raadzaam om zo vroeg mogelijk te testen, uiteraard binnen de richtlijnen van de bestemming.

Registreren via HealthCheckCenter 

 • Via deze link kom je op de website van HealthCheckCenter waar je je kunt registreren voor een testafname. Vanaf 28 april is er een speciale link naar het registratieformulier in 'Mijn TUI' te vinden, waarbij direct de korting wordt verrekend.
 • Bij de afnameposten zal voor afname gevraagd worden wanneer de vlucht vertrekt. Indien je te laat bent voor afname van de test ten opzichte van de vertrektijd van het vliegtuig, dan wordt de test niet meer afgenomen.  
 • Alleenreizenden kiezen voor 'individuele testafname', klanten die in groepsverband reizen kiezen voor 'groeps testafname'.
 • Geef bij stap 1 aan of je alleen een test afneemt, of met een groep reist. Geef bij het aanmelden voor een groep ook aan hoeveel personen er in het reisgezelschap zitten. 
 • Vul vervolgens je persoonsgegevens en je TUI boekingsnummer in. Indien je niet in het bezit bent van een BSN nummer, vink dan het hokje 'Nederlands BSN ontbreekt of is niet van toepassing' aan, en vul het paspoortnummer en land in. Ben je niet woonachtig in Nederland en bestaat je postcode alleen uit cijfers, vul dan fictief 4 cijfers en 2 letters in bij het vakje postcode. 
 • Heb je een Seat Only boeking en vertrek je voor eind april? Neem dan contact op met het TUI Customer Services Center of je TUI reisagent voor je unieke vouchercode. Vertrek je na 28 april, dan vragen we nog even je geduld om de registratie op een later moment te voltooien. Er zijn voldoende last-minute afspraakmogelijkheden bij onze partners.
 • Zodra de code is ingevuld, krijg je automatisch het afreisdocument erbij. Vul voor het afreisdocument je geboortestad, -land en land van bestemming in.
 • Indien je de registratie voor een groep voldoet, vul dan nadat je toestemming hebt gegeven om het certificaat per e-mail te ontvangen, de gegevens voor persoon 2 in.
 • Herhaal dit proces totdat alle reizigers zijn aangemeld.

Let op: de uitslag van de test ontvang je per sms binnen 24-36 uur van het moment van afname. Iedereen die geen testuitslag heeft gekregen binnen 48 uur na afname, krijgt van HealthCheckCenter een e-mail met het verzoek om zich via een formulier te melden. Het formulier is ook te vinden op https://www.hethuisartslab.com/delayed-results. Deze mag alleen ingevuld worden na 48 uur na afname.

 

Nu registreren