Bye Bye Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!

Een aantal TUI bestemmingen verplicht reizigers om zich te laten testen op het coronavirus. In samenwerking met HealthCheckCenter (voorheen HetHuisartslab) kun je je op een groot aantal locaties in Nederland laten testen. Hieronder vind je meer informatie over de werkwijze, wat we voor jou geregeld hebben en welke zaken we van jou verwachten. 

Let op! Registreren is mogelijk vanaf 7 dagen voor vertrek. Bij een last minute boeking kan het voorkomen dat de vouchercode niet werkt. Neem in dit geval contact op met het TUI Customer Services Center of je TUI Reisagent.

Via de registratielink onderaan deze pagina word je doorgelinkt naar de website van het HealthCheckCenter. Wanneer je via deze link een PCR-test aanvraagt dan ga je een overeenkomst aan met HealthCheckCenter. Deze aan te vragen test wordt geen onderdeel van een eventueel door jou te boeken (pakket)reis bij TUI. TUI is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door HealthCheckCenter. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst dien je je te wenden tot HealthCheckCenter.

Hoeveel uur van te voren moet mijn PCR-test worden afgenomen?

 • Canarische Eilanden: 72-36 uur voor aankomst.
 • Alle overige TUI-bestemmingen waar een coronatest verplicht is: 72-36 uur voor vertrek.

Het is altijd raadzaam om zo vroeg mogelijk te testen, uiteraard binnen de richtlijnen van de bestemming.

Registreren via HealthCheckCenter 

 • Via deze link kom je op de website van HealthCheckCenter waar je je kunt registreren voor een testafname.
 • Bij de afnameposten zal voor afname gevraagd worden wanneer de vlucht vertrekt. Indien je te laat bent voor afname van de test ten opzichte van de vertrektijd van het vliegtuig, dan wordt de test niet meer afgenomen.  
 • Alleenreizenden kiezen voor 'individuele testafname', klanten die in groepsverband reizen kiezen voor 'groeps testafname'.
 • Geef bij stap 1 aan of je alleen een test afneemt, of met een groep reist. Geef bij het aanmelden voor een groep ook aan hoeveel personen er in het reisgezelschap zitten. 
 • Vul vervolgens je persoonsgegevens en je TUI boekingsnummer in. Indien je niet in het bezit bent van een BSN nummer, vink dan het hokje 'Nederlands BSN ontbreekt of is niet van toepassing' aan, en vul het paspoortnummer en land in. Ben je niet woonachtig in Nederland en bestaat je postcode alleen uit cijfers, vul dan fictief 4 cijfers en 2 letters in bij het vakje postcode. 
 • Vul in het veld vouchercode, ter verificatie, je voorletter, achternaam en geboortedatum in zoals op de reisbevestiging vermeld. Vanuit HealthCheckCenter is dit je unieke vouchercode. Werkt je vouchercode niet? Neem dan contact op met het TUI Customer Services Center of je TUI reisagent.
  Voorbeeld bij een TUI boeking: jvan-der-graag19011980 of jjansen01081990.
  Voorbeeld voor boekingen via KRAS: jjansen24011980 of jvandergraaf19011980.  
 • Zodra de code is ingevuld, krijg je automatisch het afreisdocument erbij. Vul voor het afreisdocument je geboortestad, -land en land van bestemming in.
 • Indien je de registratie voor een groep voldoet, vul dan nadat je toestemming hebt gegeven om het certificaat per e-mail te ontvangen, de gegevens voor persoon 2 in.
 • Herhaal dit proces totdat alle reizigers zijn aangemeld.

Let op: de uitslag van de test ontvang je per sms binnen 24-36 uur van het moment van afname. Iedereen die geen testuitslag heeft gekregen binnen 48 uur na afname, krijgt van HealthCheckCenter een e-mail met het verzoek om zich via een formulier te melden. Het formulier is ook te vinden op https://www.hethuisartslab.com/delayed-results. Deze mag alleen ingevuld worden na 48 uur na afname.

 

Nu registreren